JacekK Opublikowano 21 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 A więc: maska jest przycięta i już bardziej się nie da bo pokrywa zaworów wyjdzie z przodu...To co zrobię aby zgubić tą dysproporcję to granicę srebrnej maski i kadłuba w kolorze PC10 przesunę na linię namalowaną cienkopisem. Silnika nie przesuwam bo za dużo prucia kadłuba. Tytan z półki wziąłem w pracy używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Brytyjskie maszyny nie miały jakichś ekscesów jeśli chodzi o malowanie, nie to co niemieckie No akurat w przypadku Cameli jest w czym wybierać, jakieś biało-czarne pasy, biało-czerwone, szachownice... No i jest jeszcze maszyna Rajskiego, "po polsku" Mówisz, że dobrze oceniasz ten zestaw? Sam się zastanawiam, bo mam ochotę na dwupłatowca, ten by mi pasował wielkością... Co jest w zestawie? Jakaś galanteria, śruby, nakrętki kłowe, czy tylko drewno i kółka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 22 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Malowania były różne, wiem z tym że te najbardziej "kwieciste" należały do maszyn ze szkół lotniczych. W jednostkach liniowych, Brytyjczycy nie dopuszczali tylu "ekscesów" nawet najlepszym pilotom, co Niemcy. Jeśli chodzi o zestaw: - wszelkie arkusze drewna, sklejki, balsy są dobrej jakości, ale niektóre niedopalone laserem ( nic czego Olfa nie załatwi ) - koła: mogliby ich nie dawać - są od wózka spacerowego - no nie ma opcji żeby coś z nich zrobić - maska z laminatu - jakość bez zastrzeżeń - zastrzały z aluminium - lekkie korekcje kątów niezbędne, nic wielkiego - oś podwozia jest nieco krótka, zostaje mało miejsca na koła po zewnętrznej goleni - zawiasy, śrubki, bowdeny, popychacze, nakrętki kłowe - standardowe, jakość ok - "makieta" silnika to wytłoczka z PCV, fajnie że jest ale nie wygląda zbyt pięknie - rurki węglowe - no nie jest to 3000K tkanina ale normalne rurki dostępne i u nas - zastrzały zewnętrzne łączące płaty są chyba ze szkła czernionego bo ciężkie okrutnie, trzeba węgiel kupić Generalnie - za tyle kasy nie dostaniesz więcej samolotu - z WW1 tym bardziej. W tej cenie ( 103 Euro )można ledwo kupić jakiegoś małego Multiplexa w wersji sama pianka z elaporu. Ja jestem zadowolony, nie wyszedł pomimo obaw jakoś ciężko i mam nadzieję będzie latał Foto poniżej pokazuje zawartość zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Jakieś postępy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Taaa - audyt systemu zarządzania jakoscią Polecam Solartex dotarł, nowe łoże także, nic tylko składać. W okolicach weekendu pewnie coś ruszę wreszcie bo ostatnie kilkanaście dni lipa z czasem. Stay tuned. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 no to czekam do weekendu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 chyba, ktoś tu nie dotrzymuje obietnic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 21 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Nie chciałbyś się zamienić, więc nie oceniaj po pozorach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 przepraszam i już nie poganiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 22 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Smutne chwile rodzinne ale niebawem wracam z relacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Długo mnie nie było, ale wracam do gry Camelek dostał łoże, silnik zamocowany ze skłonem i wykłonem. Maska docięta i krótsza już nie będzie. Otwory na głowicę ASP na razie wychcechłane aby aby, będą jeszcze cyzelowane na gotowo. Vickersy wydrukowane, teraz malowanko. Zamontuję w tym tygodniu bebechy, okleję stójki baldachimu i mam nadzieję w weekend coś okleić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 no nareszcie, Camel to mój ulubiony samolot WWI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Będziesz robił "historycznie" górny płat, znaczy z nierównymi odstępami między żeberkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Nieee, płaty już gotowe od dawna, zrobione jak chińczyk kazał To ma być z założenia model do latania, z minimalną zawartością "makiety"... Ja nauczę się latać większymi i cięższymi modelami lepiej, to wtedy przyjdzie pora na coś poważniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Jacek to może przyjedziesz na zlot do Bobrownik w przyszłym roku , są tam same worbirdy róż nej wielkości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Mam taki zamiar. Airco też wezmę, choć to 1/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 no pewnie że bierz DH 2 im więcej modeli latających to lepiej ,a skończysz Camela do końca kwietnia ,bo jak co to może przyjedziesz na spontana ,który jest planowany na majówkę w Zegrzu Pomorskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Powinienem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 a zacząłeś już oklejać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Nie, ciągle coś. Montuje zbiornik, instalację paliwową, serwa i bowdeny do ogona. Oklejanie mam nadzieję w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi