Skocz do zawartości

Airco DH-2 1/3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaczęło sie od zeonha 38 z przekładnią, okazał się trochę za słaby i ciężki, trzeba było prawie 4 kg ołowiu w nos wkładać, potem szybka decyzja na elektryka dostępnego na szybko, decyzja dualski ga 6000, i zasilanie 12s 6200, mocy w brud śmigło niestety mniejsze 24/12, niby ok ale wył (warczał) jak potępiony :) no i wersja ostateczna silnik z ali od drona rolniczego hobbywing X9 Plus. wróciło duże smigło 32/18 wywaliłem tylko zespolony regulator, bo nie mieścił sie pod atrapą silnika i zostałem na tym co miałem też hobbywingu. Normalny lot przy 1/3 - 1/2 gazu wtedy ciągnie 50 -60 A obroty max coś około 4tys. ma dużo przyjemniejszy dżwięk, moc oddaje łagodniej a ma jej tyle, że zauważalne jest lepsze wznoszenie. Airco na tym napedzie bez problemu robi pętle i beczkę. były obawy czy sie nie poskłada :), ale przeżył :)

generalnie ten naped jest dużo przyjemniejszy w locie.

• Lubię to 4
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.