Iras 11 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 W oczekiwaniu na części do kokpitu wziąłem się za składanie skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Witam na jakich planach oparłeś składanie skrzydeł ? ja oparłem się na powiększonych planach https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=6000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Witam na jakich planach oparłeś składanie skrzydeł ? ja oparłem się na powiększonych planach https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=6000 Skrzydła zaprojektowałem od podstaw sam nie opierałem się na żadnych planach tylko na rysunku technicznym Focke Wulfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 fajnie twoje skrzydła wyglądają ja wybrałem metodę styro -balsa według http://www.tompierce.net/190/html/building.htm pytanko robił ktoś model tej wielkości takim sposobem i jak to wychodzi wagowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 fajnie twoje skrzydła wyglądają ja wybrałem metodę styro -balsa według http://www.tompierce.net/190/html/building.htm pytanko robił ktoś model tej wielkości takim sposobem i jak to wychodzi wagowo Ale o którą wielkość tobie chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 1\5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 1\5 Tego nie wiem , mój powinien nie przekroczyć 23 kg ale twój powinien ważyć maksymalnie 11-12 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 zobacz jak lata 15,8kg wiem leki lata lepiej a twój 24.8kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Skrzydła zaprojektowałem od podstaw sam nie opierałem się na żadnych planach tylko na rysunku technicznym Focke Wulfa Irek, Ale chyba zmieniles profil orginalu z NACA23015 na cos innego..(NACA2415??). A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Irek, Ale chyba zmieniles profil orginalu z NACA23015 na cos innego..(NACA2415??). A zachowałem profil przykadłubowy a wygląda na to że podobny jest do NACA2415 Ciąg dalszy prac przy skrzydłach Należało wykonać tunel na rurę Obsadziłem też belki do mocowania mechanizmu podwozia Żeby zamknąć skrzydło muszę wykonać lotki i dopasować zawiasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Witam według tego https://www.aeroscale.shop/collections/airplane-kits/products/sist-fw190-a-2-6m jest NACA 2415 tak samo jak w mniejszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Witam według tego https://www.aeroscale.shop/collections/airplane-kits/products/sist-fw190-a-2-6m jest NACA 2415 tak samo jak w mniejszym No i tak mi się wydawało , taki właśnie zastosowałem u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce . Idziesz jak przecinak z budową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce . Idziesz jak przecinak z budową. Hahahaa i weź pomyśl, że ostatnio wyciągnąłem corsaira i cos tam niby dłubac zacząłem Najgorsze że płytka z planami gdzieś sie schowała a zrobiłeś maskę albo kabinę..... Foka przepiękną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Irek, Czy mozesz podac dlaczego ustawiles listwy dzwigarow pionowo a nie poziomo? A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Hahahaa i weź pomyśl, że ostatnio wyciągnąłem corsaira i cos tam niby dłubac zacząłem Najgorsze że płytka z planami gdzieś sie schowała a zrobiłeś maskę albo kabinę..... Foka przepiękną Mój Corsair jest oklejony balsą , utknąłem na podwoziu.Na razie schnie .Może go kiedyś skończę. Jak na razie to dziś oblatałem Mustanga z Pheonix model 2,18m więc jest czym polatać hahaha.https://youtu.be/eP-gkv8dw2A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Super to wszystko Tobie wychodzi. Tylko, czy tyle ,,węgla" na żebrach naprawdę potrzeba było? ale, kto bogatemu zabroni.? Model super i relacja z budowy bardzo ciekawa. Lata lecą, i szkoda ,że przestaliśmy sie spotykać na Rumińskich polach. Trzeba koniecznie to naprawić. Dajcie znać , a modelarze ze Slupska chetnie przyjadą, tak jak kiedys bywało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Mój Corsair jest oklejony balsą , utknąłem na podwoziu.Na razie schnie .Może go kiedyś skończę. Jak na razie to dziś oblatałem Mustanga z Pheonix model 2,18m więc jest czym polatać hahaha.https://youtu.be/eP-gkv8dw2A no i pieknie.... nalot przyda sie do corsaira Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Irek Co to za mechanizm podwozia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Irek, Czy mozesz podac dlaczego ustawiles listwy dzwigarow pionowo a nie poziomo? A Tak Andrzej a z tego powodu że trudniej jest złamać listewkę ustawioną pionowo jak poziomo . ot i to wszystko . Irek Co to za mechanizm podwozia??? Tomek to produkcja chłopaków z Poznania , bardzo dobrze zrobione no i lepsze od tych wszystkich co są w sprzedaży gdyż jest szersze i mniej narażone jest na wyrwanie Super to wszystko Tobie wychodzi. Tylko, czy tyle ,,węgla" na żebrach naprawdę potrzeba było? ale, kto bogatemu zabroni.? Model super i relacja z budowy bardzo ciekawa. Lata lecą, i szkoda ,że przestaliśmy sie spotykać na Rumińskich polach. Trzeba koniecznie to naprawić. Dajcie znać , a modelarze ze Slupska chetnie przyjadą, tak jak kiedys bywało... Krzysiek węgla nigdy za dużo , model w oryginale miał też wręgi węglowe to szybki i zwrotny myśliwiec więc nie chciał bym żeby podczas ciasnego zakrętu skrzydła odleciały . A co chodzi o dawne czasy to racja wszystko siadło modelarze się wykruszyli zostały niedobitki Na łąkach już chyba tylko trzech czy czterech lata a my mamy zbudowane lotnisko koło Kazimierza to przy Rumi , na które zapraszam . U nas też co prawda kiepsko z frekwencją ale jak napiszecie że chcecie przyjechać to chętnie polatamy razem tym bardziej że bywałem u was w Krępie ale nikogo nigdy nie zastałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi