d9Jacek Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 bo to jest "Gazelle" Schlutera ...........nie, jest oryginalny ST61.. heli jest w absolutnie topowym , oryginalnym stanie i takim będzie tylko elektronika będzie współczesna a nie z epoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 A napęd elektryczny nie wchodzi w rachubę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 ja jestem "konserwa" , więc nie te stare" ptaszki " maja swój niezaprzeczalny urok, no i wiesz ten zapach palonej rycyny..............ech nostalgia ps sprzątnięto mi z przed nosa Bell-a 47 G.....wina mojej TZ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Bell 47 - Heli legenda Tu na Rotor Live 2019 https://youtu.be/x17sPaduwpE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Piekny filmik ! Takie smiglowce to bym nawet polubil , ale jak widze co wyprawiaja "helikopterowcy" u mnie w klubie , to mnie wrecz od smiglowcow odraza ! Nie lubie jakichs "nierealnych" wydarzen w lotnictwie , czyli dziwnych akrobacji smiglowcowych , latania 3D modelami samolotow ITP. Lubie tylko to co widze w duzym lotnictwie Jestem KONSERWA ( jak Jacek ) .... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 no tak , ale jakby dzwięk nie ten tutaj masz a więc dlatego zbieram i odbudowuje stare, klasyczne modele helikopterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Piekny filmik ! Takie smiglowce to bym nawet polubil , ale jak widze co wyprawiaja "helikopterowcy" u mnie w klubie , to mnie wrecz od smiglowcow odraza ! Nie lubie jakichs "nierealnych" wydarzen w lotnictwie , czyli dziwnych akrobacji smiglowcowych , latania 3D modelami samolotow ITP. Lubie tylko to co widze w duzym lotnictwie Jestem KONSERWA ( jak Jacek ) .... Ja też !!! Tylko to co w realu. Najlepiej makiety A tu mój Bolkov w akcji https://youtu.be/u97Zp76pIMc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Piekny filmik ! Takie smiglowce to bym nawet polubil , ale jak widze co wyprawiaja "helikopterowcy" u mnie w klubie , to mnie wrecz od smiglowcow odraza ! Nie lubie jakichs "nierealnych" wydarzen w lotnictwie , czyli dziwnych akrobacji smiglowcowych , latania 3D modelami samolotow ITP. Lubie tylko to co widze w duzym lotnictwie Jestem KONSERWA ( jak Jacek ) .... Ja też!...Ja też!...Ja też!... Pamiętam jak kiedyś na mistrzostwach świata modeli śmigłowców w Dęblinie pojechałem w towarzystwie kolegów pilotów śmigłowcowych na treningi do pobliskiego Ułęża (przedwojenne zapasowe lotnisko dęblińskie) by z bliska zobaczyć co i jak. Gdy koledzy obejrzeli kilka dynamicznych lotów modeli śmigłowców powiedzieli "ale my tak nie latamy" Po czym wzruszyli ramionami i poszli na piwo. A ja razem z nimi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Ja też !!! Tylko to co w realu. Najlepiej makiety A tu mój Bolkov w akcji https://youtu.be/u97Zp76pIMc pikne Panie pikne turbina by się przydała a to tak ku pokrzepieniu serc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Ehhh turbina Jak na razie w strefie marzeń. Ale tu na fotkach z pikniku w Nowym Targu jest Mi-24 mojego kolegi. Razem polataliśmy na pikniku w zeszłym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 niesamowity realizm lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Jedyne co kłuje mnie w oczy to ten dwulopatowy wirnik... Przerobiłem już chyba wszystkie filmy na YT z makietami Jest jeszcze na którymś filmie Mi-24 na wirniku dwułopatowym z polską szachownica. Na grupie makiet śmigłowców RC ktoś napisał że jak lecisz to nie widzisz ile masz łopat Ja widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Krzysztofie , jak zawsze za wszystkim stoi kasa no i możliwości, jak sam doskonale wiesz nie jest to tanie hobby ps .minie tez razi ale tylko trochę......bo realizm lotu to rekompensuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 To i ja dołożę coś od siebie. https://youtu.be/jin9xfAOhp0 takie cuś, widziałem na żywo robi naprawdę wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Ja nie jestem fanem przesadyzmu jeżeli chodzi o wielkość modeli. Tu nie o to chodzi przecież. Taki model trzeba przywieźć jakoś na lotnisko więc przyczepa albo bus w zestawie Niestety latanie wiąże się też ze stratami. Jak ktoś ma słabe nerwy niech nie patrzy. Największa Cobra w turbinie total crash... https://youtu.be/qAI4MrsITws Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 To nie byl wypadek ! W tej stodole siedzieli brodaci panowie i cos knuli. Pan pilot po wystrzeleniu wszystkich swoich pociskow i rakiet na wczesniejszej akcji ,postanowil zaatakowac stodole "z byka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Nie lubie jakichs "nierealnych" wydarzen w lotnictwie , czyli dziwnych akrobacji smiglowcowych , latania 3D modelami samolotow ITP. Lubie tylko to co widze w duzym lotnictwie Jestem KONSERWA ( jak Jacek ) .... Mam nadzieję że gdzie indziej dopuszczasz trochę fantazji.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 To nie byl wypadek ! W tej stodole siedzieli brodaci panowie i cos knuli. Pan pilot po wystrzeleniu wszystkich swoich pociskow i rakiet na wczesniejszej akcji ,postanowil zaatakowac stodole "z byka" :D no nieźle A tak na poważnie to do dzisiaj nie wiem co poszło nie tak. Czy jakaś awaria sterowania czy zła ocena położenia modelu względem budynku. Pilot który lata tą cobrą ma też EC-135 w turbinie. Cobra jest już zbudowana na nowo i bierze udział w pokazach. Lata ktoś heli na silnikach benzynowych Zenoah w kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Mam nadzieję że gdzie indziej dopuszczasz trochę fantazji.... "Tam" z kolei uwielbiam WSZYSTKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 "Tam" z kolei uwielbiam WSZYSTKO jak wszystko Jarku no to patrz tam https://www.blocket.se/orebro/Helikopter_skala_Bell_222_60_class_Hirobo_83342141.htm?ca=23_11&w=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi