jarek996 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Hallo ekipa, tak sobie patrzę na ten temat i widzę zadziwiające podobieństwo do szlifierki Proxxona, tej: https://robo-kop.com.pl/s/1-29580-0-PROXXON-TG125E-27060-szlifierka-tarczowa-.html Tylko cena tej z Lidla lepsza :-)) Niezla cena za PROXXONA nasi dowalili !!! Tutaj cena z Niemiec : https://www.voelkner.de/products/47579/Proxxon-Micromot-Tellerschleifer-140W-TG-125-E-27-060.html?ref=19&products_model=C59779&utm_source=idealo&utm_medium=CPC&utm_campaign=C59779 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Ale Panie Jarku, nie wierzę... Kupiłem tą z Lidla za 89 zl na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Może jakaś przechodzona? Kupił drogo - sprzedał tanio... Super interes. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSta Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Jak z paragonem to może być i przechodzona Ja wczoraj kupiłem ostatnią sztukę w najbliższym Lidlu Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Łohoho, ale w tym Proxxonie to chyba jakiś silnik ze złota zamontowali, bo reszta to same plastiki jak widzę! Poza tym obroty tylko do 800 rpm (lidlowa do 3600 rpm) no i gwarancja 2 lata (w Lidlu 3), choć z tą gwarancją to zarówno tam i tu tylko ewentualny zwrot kasy i to pewnie w nielicznych przypadkach! PS Tak swoją drogą, to paragon zawsze warto sobie skopiować i dopiąć do oryginału, bo wydruki termiczne potrafią szybko "wyparować", i najczęściej wtedy (zgodnie z jedynymi słusznymi prawami Murphiego), kiedy paragon jest akurat potrzebny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 1150 - 3600 U/min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 250-800 obr./min PS ... i komu tu wierzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Według strony producenta https://www.proxxon.com/en/micromot/27060.php 250-800 to metry na minutę co według niego odpowiada 1 150 - 3 600 obr/min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 800m/min a to różnica wystarczy poczytać na zagranicznych sklepach kolega Czarek mnie wyprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 To znaczy, że polski, autoryzowany dystrybutor PROXXONa źle podaje (?), bo też jest: 250-800 obr./min Świat Narzędzi Jak się okazuje najlepiej sprawdzić u producenta: https://www.proxxon.com/de/micromot/27060.php Polacy muszą poprawić w swoich sklepach te dane, bo wprowadzają klientów w błąd. PS Nie jestem mechanikiem, więc się tylko zapytam: do czego są potrzebne obroty w m/min, bo się z tym pierwszy raz zetknąłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 może warto poczytać na oficjalnej stronie proxxona https://www.proxxon.com/en/micromot/27060.php autoryzowany dystrybutor to nie jest producent tylko zwykły przepychacz sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Z reklamacją w Lidlu nie ma najmniejszego problemu. Przerabiałem temat prawie trzy lata po zakupie ekspresu do kawy. Zwrot pieniędzy od reki w sklepie. Mało tego ekspres kupiony w Słupsku, zwrot w Poznaniu. Gorzej natomiast w sytuacji kiedy chcielibyśmy jednak serwisować - troszkę to potrwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Ludzie ! Do czego potrzeba obrotów więcej niż 800/min ? Będziecie rozpalać ognisko czy uprawiać piroplastykę ? Czytam o granulacjach papieru ściernego . Trzeba liczyć przy takiej obróbce granulacja x 2-3. Mam taką maszynkę od lat i powyżej 120 nie wyskakuję. Częściej 60-80. No ale to Frania Samodziałka reinkarnacja pod nazwą Ochyda-Profi . Co do szuradełka to nazwa znakomita. Cena jeszcze bardziej. Gdzie moim klockom z papierem ściernym (glanzpapier) za 0,20 zł do szuradełka ? Papiery jakie używam kompletnie wysiadają przy papierach typu "flint" proponowanych jako materiały zamienne . Moja Mirka albo Sia nie mówiąc o 3M zwyczajnie nie dadzą rady.....tak się kruszyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Paragony z Lidla przy reklamacjach gwarancyjnych obowiązują w całym kraju (przynajmniej tak mnie poinformowano w sklepie, jak ostatnio robiłem zakupy). Okazuje się, że PROXXON ma w ofercie tarcze wymienne 125, samoprzylepne (z klejem) do swojej miniszlifierki czołowej, a więc pasujące również do PARKSIDE z Lidla, nawet o identycznej gradacji (80, 150, 240), ale jak na mój gust to trochę "grubo" z ceną (8 pln/szt): https://swiatnarzedzi.pl/pl/p/Tarcze-szlifierskie-do-TG-125E-gradacja-150-kpl.-5szt.-28162/2772 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Jak mawia mój niemiecki kolega: Weil Proxxon proksson ist und Dremel dremel ist und billig kann nicht sein Ale jak się dobrze poszuka, to jak nie ma nalepki Dremel alb Proxxon to można o wiele taniej kupić to co nam potrzebne Np taki oto Dremelek: https://img.banggood.com/thumb/gallery/oaupload/banggood/images/E6/2F/1f0480f4-4b82-4b83-94a2-ed955ab9f806.JPG Tani? Tani. Jakość taka sama, bo jak przypuszczam to jest ten sam wyrób. Pewnie,ze są podróbki, ale to moim zdaniem podróbką nie jest. Podobnie jest z tymi szlifierkami. Nadal zapytuję: czy ktoś ma doświadczenia z tą szlifireką 3D, która jest podobna do maszynki do golenia i jest niewiele większa od tej maszynki? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 I, żeby któryś z kolegów nie dał się nabrać na to: https://www.wydawajdobrze.com/lidl-gazetka-do-17-03-2018-17-03-2018-s13 Będzie niedługo w sklepie. Kiedyś już było... Choć wiertła sobie ostrzę od szczeniaka sam na zwykłej szlifierce, to jednak na skutek pomroczności jasnej bezalkoholowej dałem się nabrać. KICHA totalna. Nie ostrzy, a raczej psuje (zwłaszcza nożyczki) I przestrzegam przed zakupem tego badziewia, choć na pierwszy rzut oka ładnie wygląda. Mam, leży w pudełku od zakupu i zastanawiam się na co to przerobić, bo jak się toto podłączy do prądu to jednak się kręci. Może ktoś ma jakiś pomysł? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 W tym tygodniu udało mi się dorwać taką szlifierkę czołową w lidlu w UK Portsmouth. Cena £29.99 wcześniej za waszą rekomendacją planowałem zakupić na ebayu ale cena pow £50 ostudziła moje zapały. A tutaj taka niespodzianka. Zabawka świetna jutro już szlifuję żeberka do skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Na allegro szlifierkę można kupić od 130 do 149 zł plus wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Spoko. Wysyłka do UK czyni ten bussines średnio opłacalnym. Ale miałem to na uwadze zanim trafiłem tę okazje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 I, żeby któryś z kolegów nie dał się nabrać na to: https://www.wydawajdobrze.com/lidl-gazetka-do-17-03-2018-17-03-2018-s13 Będzie niedługo w sklepie. Kiedyś już było... Choć wiertła sobie ostrzę od szczeniaka sam na zwykłej szlifierce, to jednak na skutek pomroczności jasnej bezalkoholowej dałem się nabrać. KICHA totalna. Nie ostrzy, a raczej psuje (zwłaszcza nożyczki) I przestrzegam przed zakupem tego badziewia, choć na pierwszy rzut oka ładnie wygląda. Mam, leży w pudełku od zakupu i zastanawiam się na co to przerobić, bo jak się toto podłączy do prądu to jednak się kręci. Może ktoś ma jakiś pomysł? A.C. Zaloz smiglo , i bedziesz mial elektryczna ostrzarke na uwiezi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi