Irek M Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Opublikowano 6 Marca 2010 Dotarły karabiny do modelu : Ten z prawej to Vickers - skala 1/4, a z lewej - Parabellum - skala 1/6. Vickers zamawiany z braku Lewisa w ofercie. Niestety to się zmieniło i Lewis w 1/4 za chwilę będzie dostępny. Czy w związku z tym byłby ktoś zainteresowany tym Vickersem 1/4 ?
RomanJ4 Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 ...gdyby jeszcze do niego założyć : http://www.replicaengines.com/about.html , oczywiście w skali... Edit.
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2010 No i stało sie nieszczeście ... model dostał nowy silnik DLE-30. Zanim zmienię mocowanie i niezbędne rozmieszczenia akcesoriów niestety sezon minie i w tym roku już nie poleci
kojot Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Szkoda że w tym roku nie poleci, niecierpliwie oczekuję wrażeń z użytkowania tego silnika, zwłaszcza wobec twoich rozległych doświadczeń.
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2010 No niestety ten rok był jakiś taki leniwy ;D Upały też siedo tego przyczyniły. Od jakiegoś czasu zająłem sie przerabianiem łodzi elektro na spalinę więc ... ale nigdy nie mów nigdy :rotfl:
Vespa Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Taki piękny model a dopiero teraz widzę ten temat... Nie wiem jakim cudem mi umknął, mimo że grzebię też w starszych tematach. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego Nieuporta. Z niecierpliwością będę czekał na film z oblotu. Życzę aby był zakończony udanym lądowaniem.
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Z niecierpliwością będę czekał na film z oblotu Narazie to możesz oglądnąc jedynie moje próby wystartowania - na szczęście nieudanego :idea: :mrgreen:
kaszalu Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Witam Wszystkich ! Jak tam z oblotem weterana ? Ruszyło coś do przodu :wink: Pozdrowienia
Irek M Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Opublikowano 28 Maja 2011 Nie ruszyło się prawie nic; tzn. poprawiłem mocowanie płata i zmieniłem linki naciągu na plecionkę znacznie elastyczniejszą od tej wczesniejszej. Silnik dostał też nowy silnik DLE 30. Powiedziałem sobie, że będzie co ma być ale w tym sezonie model będzie oblatywany! I tak trzymaj :rotfl: Aha - kombinuję jeszcze z owiewkami podwozia; czy profilować z listewek, czy wstawić profil z tworzywa sztucznego z praktikera już w przekroju kropli.
kaszalu Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 No właśnie ! I tak trzymaj ! :mrgreen: Bardzo jestem ciekawy jak "toto" zachowuje się w powietrzu ! Myślę że do wakacji uda się polecieć - przynajmniej trzymam za to "mobilizujące" kciuki !! Pozdrowienia
Irek M Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Opublikowano 28 Maja 2011 Trochę pokomplikowało się i w tym sensie, że kolega, który miał w głównej mierze odpowiadać za oblot wziął i wyjechał sobie :!:
kaszalu Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 A to bardzo brzydko postąpił "uziemiając" przy tym Niuporcika ...należy mu się :ble: Może masz innego kumpla ..? Poza tym profile z "tworzywa" do takiego pięknego "drewnianopłóciennego" i klimatycznego Niuporta ?! :roll: pozdrowienia
MareX Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Irek wziął i napisał: :ble: "Silnik dostał też nowy silnik DLE 30." No to im dobrze teraz w parze, a Ty, Irku, masz wreszcie model dwusilnikowy. I tak trzymaj... :wink:
Irek M Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Opublikowano 29 Maja 2011 "Silnik dostał też nowy silnik DLE 30." To akurat miało mieć taki sam sens jak stwierdzenie ..." wziął i wyjechał" :mrgreen: Podobny sens miała riposta kolegi chyba po pierwszym semastrze I lub drugiego roku na studiach. Pani od filozofii stwierdziła, że nasza grupa jakas taka mała sie zrobiła po przesiewach. Kolega odparł..." A ile jest grup, których w ogóle już nie ma " :mrgreen:
krys1 Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Czy model przypadkiem nie byl wstawiony na Allegro do sprzedazy?
Irek M Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Opublikowano 29 Maja 2011 Czy model przypadkiem nie byl wstawiony na Allegro do sprzedazy? Niestety był :cry:
kaszalu Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Aż się boję zapytać ... :shock: - lata już w innej eskadrze ? :cry:
kaszalu Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Cały czas ...mój ci on :rotfl: W takim razie będziemy Cię gnębić o ten oblot !! :mrgreen: Pozdrowienia .... :devil:
Irek M Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Opublikowano 29 Maja 2011 Do lotu czeka już "świeżynka" następca Vicomta - Vicomte II, wytrymowany Pfalz E, Fokker d.VIII z małymi poprawkami zaklinowania płata, kolejna "świeżynka" Fokker E i już oblatywany Nieuport 11 elektro. muszę zrekonstruować uszkodzone elementy Aqua Star II spalina. Do tego dochodzi własnie skonczone latające skrzydło STRATOS i na ukończeniu łódż latająca Aqua Star III. O przerobionym katamaranie ADMIRAL z elektro na spalinę już nie wspominam nawet. Więc sam widzisz, że nie wiem w co najpierw ręce włożć... ;D
Rekomendowane odpowiedzi