Irek M Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Dotarły karabiny do modelu : Ten z prawej to Vickers - skala 1/4, a z lewej - Parabellum - skala 1/6. Vickers zamawiany z braku Lewisa w ofercie. Niestety to się zmieniło i Lewis w 1/4 za chwilę będzie dostępny. Czy w związku z tym byłby ktoś zainteresowany tym Vickersem 1/4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 ...gdyby jeszcze do niego założyć : http://www.replicaengines.com/about.html , oczywiście w skali... Edit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 No i stało sie nieszczeście ... model dostał nowy silnik DLE-30. Zanim zmienię mocowanie i niezbędne rozmieszczenia akcesoriów niestety sezon minie i w tym roku już nie poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Szkoda że w tym roku nie poleci, niecierpliwie oczekuję wrażeń z użytkowania tego silnika, zwłaszcza wobec twoich rozległych doświadczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 No niestety ten rok był jakiś taki leniwy ;D Upały też siedo tego przyczyniły. Od jakiegoś czasu zająłem sie przerabianiem łodzi elektro na spalinę więc ... ale nigdy nie mów nigdy :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Taki piękny model a dopiero teraz widzę ten temat... Nie wiem jakim cudem mi umknął, mimo że grzebię też w starszych tematach. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego Nieuporta. Z niecierpliwością będę czekał na film z oblotu. Życzę aby był zakończony udanym lądowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Z niecierpliwością będę czekał na film z oblotu Narazie to możesz oglądnąc jedynie moje próby wystartowania - na szczęście nieudanego :idea: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam Wszystkich ! Jak tam z oblotem weterana ? Ruszyło coś do przodu :wink: Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Nie ruszyło się prawie nic; tzn. poprawiłem mocowanie płata i zmieniłem linki naciągu na plecionkę znacznie elastyczniejszą od tej wczesniejszej. Silnik dostał też nowy silnik DLE 30. Powiedziałem sobie, że będzie co ma być ale w tym sezonie model będzie oblatywany! I tak trzymaj :rotfl: Aha - kombinuję jeszcze z owiewkami podwozia; czy profilować z listewek, czy wstawić profil z tworzywa sztucznego z praktikera już w przekroju kropli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 No właśnie ! I tak trzymaj ! :mrgreen: Bardzo jestem ciekawy jak "toto" zachowuje się w powietrzu ! Myślę że do wakacji uda się polecieć - przynajmniej trzymam za to "mobilizujące" kciuki !! Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Trochę pokomplikowało się i w tym sensie, że kolega, który miał w głównej mierze odpowiadać za oblot wziął i wyjechał sobie :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 A to bardzo brzydko postąpił "uziemiając" przy tym Niuporcika ...należy mu się :ble: Może masz innego kumpla ..? Poza tym profile z "tworzywa" do takiego pięknego "drewnianopłóciennego" i klimatycznego Niuporta ?! :roll: pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Irek wziął i napisał: :ble: "Silnik dostał też nowy silnik DLE 30." No to im dobrze teraz w parze, a Ty, Irku, masz wreszcie model dwusilnikowy. I tak trzymaj... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 "Silnik dostał też nowy silnik DLE 30." To akurat miało mieć taki sam sens jak stwierdzenie ..." wziął i wyjechał" :mrgreen: Podobny sens miała riposta kolegi chyba po pierwszym semastrze I lub drugiego roku na studiach. Pani od filozofii stwierdziła, że nasza grupa jakas taka mała sie zrobiła po przesiewach. Kolega odparł..." A ile jest grup, których w ogóle już nie ma " :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Czy model przypadkiem nie byl wstawiony na Allegro do sprzedazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Czy model przypadkiem nie byl wstawiony na Allegro do sprzedazy? Niestety był :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Aż się boję zapytać ... :shock: - lata już w innej eskadrze ? :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Cały czas ...mój ci on :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Cały czas ...mój ci on :rotfl: W takim razie będziemy Cię gnębić o ten oblot !! :mrgreen: Pozdrowienia .... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Do lotu czeka już "świeżynka" następca Vicomta - Vicomte II, wytrymowany Pfalz E, Fokker d.VIII z małymi poprawkami zaklinowania płata, kolejna "świeżynka" Fokker E i już oblatywany Nieuport 11 elektro. muszę zrekonstruować uszkodzone elementy Aqua Star II spalina. Do tego dochodzi własnie skonczone latające skrzydło STRATOS i na ukończeniu łódż latająca Aqua Star III. O przerobionym katamaranie ADMIRAL z elektro na spalinę już nie wspominam nawet. Więc sam widzisz, że nie wiem w co najpierw ręce włożć... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi