nisza Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Z 2 strony lotka jest ścięta pod katem 45 stopni jak dam bliżej to nie za bardzo będzie miało się czego trzymać PS: a dlaczego śrubka powinna być nad osia zawiasu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Bo jeśli nie jest w osi zawiasu, to spora część momentu obrotowego serwa przełoży się nie na ruch lotki, a próbę rozerwania zawiasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Weź dowolny kawałek plastiku. Może być sztywne opakowanie od płyty CD. lub coś podobnego. Wytnij z niego dźwignię steru, ale nie prostą jak masz teraz, tylko skośną do przodu, na tyle długą, by sięgała ponad oś zawiasu. Wklej na żywicę, zrób dziurkę tak, by zamontować popychacz dokładnie nad osią zawiasu. Może z półgodzinki pracy, a przynajmniej będzie działać. Tak trzeba by zrobić "prawilnie". Z drugiej strony, masz tam dźwignię do depronu, z podkładką. Wystarczy, że do przesuniesz, a okolice dźwigni, dwustronnie posmarujesz żywicą, żeby utwardzić powierzchnię i rozłożyć nacisk na większą powierzchnię. Nie będzie to ładnie, ale zadziała. A następnym razem, warto kupić dźwignie skośne. W takim modelu, łatwiej je ustawić prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 O taką chodzi, ale są jeszcze bardziej wysunięte lub wykonaj samodzielnie ze sklejki 1-ki lub1.5-ki. https://abc-rc.pl/dzwignia-sterow-zaciskana-26x12x10mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Tak rozumiem cos takiego jak to na stronie Motylastego tylko ze z plastiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Jeśli plastik - to gruby HIPS (np. ze starych kart płatniczych), albo poliwęglan (z płyt CD). Może też być sklejka, lub laminat. Na spinaczu masz w pdfie kilka wzorów dźwigni do depronowych piankolotów. W depronowych parkjetach używam tych, które są na dole. Robię je z 1,5mm laminatu. dzwignie.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Bardzo dobry jest też laminat z uniwersalnych płytek do lutowania elektroniki. Warto z nich tylko usunąć warstwę miedzi papierem ściernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Bardzo dobry jest też laminat z uniwersalnych płytek do lutowania elektroniki. Warto z nich tylko usunąć warstwę miedzi papierem ściernym. Estetyczniej będzie wsadzić płytkę do chlorku żelazowego albo do nadsiarczanu sodu, celem wytrawienia warstwy miedzi. Chyba estetyczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Ale temat lotki się rozwinął proponowałbym autorowi sprawdzić i pokazać na forum czy lotki działają i bym tu nie kombinował tylko oblot ha ha ha... Pewnie pojawią się inne bardziej istotne problemy albo i nie ha ha ha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 To taki wypełniacz do czasu oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Pogoda taka ze mozna poprawic to co jeszcze sie da chociaż wydaje mi sie ze lotki pracowaly poprawnie PS: panowie czym tniecie poliweglan (plyty CD) na goraco ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Piłą włosową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Na gorąco raczej będzie kupa smrodu i szkodliwych oparów. Ja karty tnę nożem albo miniszlifierką typu dremel, płyt cd nie stosowałem, ale też chyba dremel, albo piła włosowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Ja nie mam cierpliwości, tnę lutownicą a potem wygładzam papierem ściernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Tez miałem zamiar wyciąć lutownica gazowa no ale użyłem piły włosowej i wyszło mi takie cos będę musiał skrócić popychacze bo okazały się za długie do tej konfiguracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi