Tomek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Kawał dobrej roboty Sławku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dzięki, ale jak zwykle przesadzacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Bardzo ładnie tylko coś za blisko tej ściany. Będzie na niej wisiał czy jednak poleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Będzie latał .Może jeszcze w tym roku.Kto to wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Maske silnika byś wystrugal do niej... Chyba nie pozwolisz żeby Katana skończyła jak nieszczęsny Giles (bez maski już od 2 lat) , który mimo, że gotowy do lotu, polecieć jakoś nie może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 SOOOORY.Pomylilem tematy.Powodzenia Henry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Sławek w Starachowicach nie mozemy się doczekać kiedy oblot tak na marginesie do mojej katany barak silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jak tylko dopisze pogoda to postaram sie oblatać Katankę i dogadamy się na jakieś wspólne latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Sławek ciekawi mnie ile ta Katana waży do lotu,bo cały czas myślę o podobnej tylko Arf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Do lotu jeszcze nie waży.Na 100% podam wagę końcową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Właśnie skończyłem swoją Katanę . Waga pustego modelu wyszła 1130 gram , z tym ,że model pod silnik elektryczny to ma inne łoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Widzę Leszku że po cichu zrobiłeś kawał dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Gdyby nie twoja pomoc Sławku w przeskalowaniu planów , model by nie powstał . Jeszcze raz wielkie dzięki . :* Tak wygląda od dołu . Jako ciekawostkę podam , że wycięte w poszyciu 54 otwory w balsie 1,5 mm ważą raptem 9 gram . Jaki jest sens ich robienia to nie wiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 zapewne chodzi o wygląd! taka wyażurowana konstrukcja robi duże wrażenie na kimś niewtajemniczonym (nie modelarzu), choć i na modelarzach też - mi bardzo podoba się konstrukcja katany pl (moja już złożona czeka na oklejenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Moja córcia zachorowała więc wziąłem sobie dwa dni opieki nad dzieckiem.W związku z nieoczekiwanym wolnym czasem zamocowałem nakrętki kłowe do mocowania łoża silnika, rozwierciłem dziury pod silnik w łożu , podciąłem kołpak tak aby pasowały większe śmigła.Jutro może złożę mniej więcej model do kupy i zobaczę jak będzie z wyważeniem. ASP FS61AR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zachęcony relacjami innych, możliwościami samolotu i jego wyglądem zabrałem się za budowę swojej Katany. Jakie serwa proponujecie? I co myślicie o silniku O.S. 55 AX do tego modelu? Kilka zdjęć: Dalsza relacja za kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Dolne wyprofilowania kadłuba musisz przesunąć o jedną pozycję do tyłu, listwy powinny być prosto.Zapomniałem umieścić jednego pół żeberka na formatkach :oops: .Trzeba je dorobić ręcznie.Ja serwa na lotki daję GWS PARK (około 3,5kg/cm), na ster wysokości i kierunku Hyperion Atlas mini (cyfrowe z metalowymi przekładniami).Na gaz GWS NARO PRO 13g.Pozostałe są mini 20g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Opinie na temat serw znajdziecie tutaj: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12395&postdays=0&postorder=asc&start=0 A tu proszę więcej nie śmiecić tematami pobocznymi bo polecą krawaty. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Dzięki Tomku za przeniesienie dyskusji o serwach Ten temat dotyczy budowy i niech tak już zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Tu kolega Krzysiek opisał budowę swojej Katany z tych samych planów.Co prawda jest to wersja elektryczna ale naprawdę warto spojrzeć na zmiany jakich dokonał w swoim modelu oraz na jakość jego wykonania http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=9855&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.