JANTAR87 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Dziękuję Wiesławie, znajomy ma parę modeli multiplexa, nie pamiętam jakie silniki ale kupował z wyposażeniem i zawsze jest ogień Silnik o którym wspominasz również byłby mocarnycjak ten Axi Leszka. Ale sam silnik kosztuje tyle co mój budżet dlatego skorzystam z porady Leszka i zamówię silnik do którego podał link. A z czasem jak pakiety popuchną to zmienię na 4S. Dziękuję Wam wszystkim Dzisiaj spojrzę na jakieś dwa śmigła dodatkowo i zamawiam, jak zmontuję to dam znać jak loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Cześć, wczoraj dostałem silnik oraz regulator. O ile silnik działa (na razie sprawdzałem bez śmigła) tak regulator TURNIGY PLUSH 40A od innego sprzedającego przyszedł uszkodzony. BEC działał ale regiel już nie. Idzie do odesłania, szlag.. Dzisiaj chciałbym zamówić kolejny i zauważyłem inny rodzaj regla TURNIGY TRUST, link poniżej. Może być lepszy czy raczej pozostać przy PLUSHu ?https://radio-modele.pl/regulator-turnigy-trust-55a,344,8973.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Jest lepszy tylko 2 razy droższy . Sprzedano Ci zepsuty regulator plush jest dobrym regulatorem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Na tej samej stronie PLUSH jest w tej samej cenie co TRUST. Nie szukałem super taniego regla a PLUSHe wszędzie podobnie kosztują. w tych nielicznych moich modelach mam właśnie plushe ale małe i redoxy, nie wiem czy większe też są tak niezawodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Ja na swoją 40 nie narzekam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Jesteś pewny, że regular jest uszkodzony? Ustawiałeś zakres gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Tutaj żadne ustawianie nie powodowało włączenia silnika. Na początku robiłem z pamięci, później z instrukcji a na końcu z YouTube, bo w końcu musi się udać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 A jakieś objawy, dźwięki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Dźwięki były jakby się normalnie logował ale bez reakcji na drążek gazu. Miałem tak kiedyś z dwoma małymi chińczykami 10A. Wymienili bez problemu co prawda ale parę godzin nie odpuszczałem z próbami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Przepraszam, ale nie odpowiedziałeś wprost. Zrobiłeś taką procedurę? 1. ustawić gaz na max 2. podłączyć zasilanie w samolocie 3. poczekać na piknięcie 4. zjechać gazem na min 5. poczekać na piknięcie lub melodyjkę. 6. sprawdzić czy silnik działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Hey, absolutnie żaden problem. Jestem wdzięczny za pomoc. Zrobiłem dokładnie jak podałeś jako ustawienie zakresu pracy przepustnicy w trakcie pierwszego uruchomienia z nowym nadajnikiem. Próbowałem również "kombinować" z ustawieniami trymemru gazu ale również bez skutku. Próbowałem ustawień z nowym "czystym" modelem, bo może coś w moim tarasie nie halo i taka sama sytuacja,brak reakcji. Dobrze ze chociaż pogoda u mnie nie nadaje się na loty,to aż tak mi czasu nie żal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 To chyba faktycznie reg jest do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi