grzegor Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 https://www.youtube.com/watch?v=XmzZGc47xX0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Film jest niedostępny:( 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Fajnie, dłuuuugi korek. Też tak lubię. A teraz to samo ale w prawo poproszę. :-) Większość kolegów "automatycznie" wykonuje zwroty, zakręty i akrobacje "w lewo". Tak ciekawostka. Już o tym było pisane na forum. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 To raczej przypomina beczke pionowa a nie korkociąg z przeciągnięcia. Lecąc w dół model wiruje idealnie dookoła jednego punku - a więc leci pionowo w dól, a nie na przeciągnięciu jak to jest w korkociągu... Korkociąg tak wygląda ze środka (a właściwie z ogona): https://youtu.be/er3bgOTsILw?t=3m3s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibnexus Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Heh, z pozycji fpv to proste, w którą stronę skontrować sterem kierunku aby wyjść, ale patrząc na zwijający się model z boku nigdy nie wiem kurka, w którą stronę odparować i bywało pełno w gaciach :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Grzegorz, umieszczając kamerę na fortepianie czy basetli muzyki da się słuchać, ale nie da się oglądać akrobacji z kamery na modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Fajnie, dłuuuugi korek. Też tak lubię. A teraz to samo ale w prawo poproszę. :-) Większość kolegów "automatycznie" wykonuje zwroty, zakręty i akrobacje "w lewo". Tak ciekawostka. Już o tym było pisane na forum. Mówisz - masz : https://www.youtube.com/watch?v=ffs7mPPcHyk To raczej przypomina beczke pionowa a nie korkociąg z przeciągnięcia. Lecąc w dół model wiruje idealnie dookoła jednego punku - a więc leci pionowo w dól, a nie na przeciągnięciu jak to jest w korkociągu... Korkociąg tak wygląda ze środka (a właściwie z ogona): https://youtu.be/er3bgOTsILw?t=3m3s Jeden rodzaj beczki bardzo przypomina korek w sterowaniu - beczka autorotacyjna ( szybka ). Model wykonywał normalny stromy korkociąg. Wrażenia optyczne zależą od kilku rzeczy: - gdzie jest umieszczona kamera ( jak wysoko w kabinie i jak blisko osi obrotu ), im wyżej jest umieszczona kamera i bliżej osi, a wiec maska względem niej jest niżej tym korkociąg wydaje się bardziej pionowy i sprawia wrażenie wirowania w młynku - pod jakim kątem samolot wykonuje ten swój stromy korek, tu jest różnie ( zwykle te lekkie samoloty robią kora tzw stromego pod stosunkowo niewielkimi kątami ze względów wytrzymałościowych, tracenia wysokości w zwitce i pampersowych ) Masz rację z ogona przy plaskatym korku stromym może to tak wyglądać i wygląda, zresztą oni siedzą w kabinie też nisko i głęboko w fotelach tak jak ich kamera. Ale może też tak, dobrze tu widać jak kolo się trochę podniósł na siedzeniu to wrażenie pionu się zmieniło: Heh, z pozycji fpv to proste, w którą stronę skontrować sterem kierunku aby wyjść, ale patrząc na zwijający się model z boku nigdy nie wiem kurka, w którą stronę odparować i bywało pełno w gaciach :-) Niestety/stety nie mam FPV. W moich szybowczykach to puszczam tylko drążki i jak obrót ustanie ( bardzo szybko ) to tylko pozostaje mi wyprowadzić z nura . Grzegorz, umieszczając kamerę na fortepianie czy basetli muzyki da się słuchać, ale nie da się oglądać akrobacji z kamery na modelu. To zależy co kto lubi. Dla mnie oglądanie z kamery na kabinie to podstawa ( po locie ) - widać jaki manewr się spaprało albo niedociągnęło i dlaczego. Oczywiście im lepsza kamera ( fpsy, amortyzacja itd ) i większy cięższy model ( bardziej realistik ) tym lepiej. Kiedyś może sobie sprawię coś konkretnego to się wtedy nauczę dobrze akrobacjować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Nie mam stabilizatora lotu, podglądu na żywo z kamery ani możliwości sterowania kamerą, ale ma ona stabilizację cyfrową i dzięki niej widać efekty przeciążeń. Przeciążenie dodatnie dziób Pionierka pojawia się ( wciska kamerę w fotel ), ujemne dziób znika - wydziera ją z fotela. Makietowo czyli przepustnica maks na pół. Przy okazji podziękowania dla Kolegów którzy mi doradzili pakiety SLS i regulatory Dualsky 3s bo to działa w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi