Atomizer Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Wczorajsze loty zakończone małą kraksą Najbardziej prawdopodobna przyczyna to zerwanie łączności (zasięgu radia)... ale nie będę dochodzić szczegółów, to nie pierwszy taki przypadek... wypadek... Posejdona w jego karierze... a jak by nie liczył to czwarta kraksa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Grzesiek Posted August 29, 2018 Popular Post Share Posted August 29, 2018 Zmień radio zanim komuś zrobisz krzywdę. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d2f Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Temat był. Zostało to wyjaśnione. Było dużo krzyku. Wnioski jakieś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idfx Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samolocik Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Zmień radio zanim komuś zrobisz krzywdę. Nie tylko aparaturę, na początek do zmiany jest sposób myślenia ..."ale nie będę dochodzić szczegółów, to nie pierwszy taki przypadek..."... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert.pilot Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Tym bardziej, że na 3 foto widać zabudowania. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMC Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 [...] ale nie będę dochodzić szczegółów, to nie pierwszy taki przypadek... wypadek... Posejdona w jego karierze... a jak by nie liczył to czwarta kraksa To ja chyba jakiś nadwrażliwy jestem albo mam fobie lękowe... Dziś uziemiłem jeden ze średnich moich modeli do czasu wyjaśnienia i rozwiązania problemu. Nadajnik też pod lupę. Spostrzeżenie - samoistnie zmienił się zakres gazu, także prawa lotka w skrajnym położeniu stoi wyżej niż dotychczas. Kto by się przejmował takimi drobiazgami... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts