piotrekoka Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 No właśnie szkoda że nie ma filmu. Moja nadal czeka w garażu na oblot, bo pogoda nie dopisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Tak na prawdę to film jest, ale kto obejrzy, ten zrozumie, dlaczego mówiłem, że nie ma https://www.youtube.com/watch?v=Yp3c-po7UoE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Jeżeli ten film kręciła bliska Ci osoba (może małżonka?) to tym postem wiele ryzykujesz....jak przeczyta Ja kiedyś nieopatrznie skomentowałem jakość filmu kręconego przez moją połowicę i wpakowałem się na minę - "to sobie sam nagrywaj, ja już więcej nie będę", taka była odpowiedź....No i nie ma mi kto teraz uwiecznić moich poczynań, czekam aż dzieciaki podrosną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 W jednej ręce kamera, w drugiej dziecko, więc jestem wyrozumiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 No nie spoko, rozbieg dłuuugi. U mnie pogoda nadal nie sprzyja. Mój silnik powinien Wilgę poderwać z miejsca, ale to się okaże w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Zamówiłem Emaxa GT2812 1180kV bo z obecnym na prawdę słabo się lata, bardzo wolno nabiera wysokości i mocno opada w zakrętach. Obecny silniczek powinien się nadać w depronowym skrzydełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Dzisiaj skorzystałem z pogody i wypróbowałem śmigło 11x5.5 APC. Prędkość maksymalna jest niska, ale przynajmniej startuje i lata bez problemu. Także zostanie SS X2212, Emax na razie odłożę. Przy obecnej konfiguracji z pakietem 3000 3S polatałem 20 minut i zostało jeszcze 3.52 na celę. Osłony silnika nie było, bo nie wiedziałem, czy skłon i wykłon są OK. Oklejanie dekoracyjne też jeszcze nie skończone. Pozdrawiam, Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Jeden z wczorajszych lotów https://www.youtube.com/watch?v=9zQ3pm6aQIo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Mogę potwierdzić, że Wilga lata wyśmienicie. Wczoraj miałem okazję zobaczyć na własne oczy jak lata. Uważam, zresztą nie tylko ja ale Tomek z którym wczoraj lataliśmy też, że model lata bardzo przewidywalnie. Nie wiem jak za sterami, ale z boku wyglądało to rewelacyjnie. Obu nam się bardzo i model podobał i to jak lata. Myślę, że Adam i jego pociechy będą mieli kupę radochy latając tym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Dzięki Chłopaki narzekali, że nie ma spadochroniarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Dzięki Chłopaki narzekali, że nie ma spadochroniarza No to w czym problem, trza zamontować i będą chłopaki szczęśliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Świetna perspektywa na filmie, ma się wrażenie że się jest pasażerem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 No to w czym problem, trza zamontować i będą chłopaki szczęśliwe. Zamówiłem większą piankę od chinczyków, będzie im wozić spadochroniarza. Szkoda szpecić Wilgi Świetna perspektywa na filmie, ma się wrażenie że się jest pasażerem. Miałem cichy plan zamontować nadajnik video, ale wyszły problemy z wagą, więc odpuściłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Fajna ta Wilga i dobrze lata. Jak uzyskałeś efekt ruchomej kamery? Elastyczne zamocowanie daje efekt bardziej zbliżony do tego jak widzi człowiek, taki mały "pasażerek", czy "pilocik". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Efekt ruchomej kamery to zbyt luźne zamocowanie + stabilizacja w samej kamerze Dzisiaj wykonałem parę lotów z wlasnym GPS Loggerem: W międzyczasie kolega wycina mi na plotterze napisy, dzięki czemu po powrocie z urlopu będę mógł dokończyć oklejanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Napisy gotowe, zostało tylko pomalować maskę i nakleić szachownice. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Hej. W ostatnim czasie pomalowałem w końcu maskę oraz nakleiłem szachownice, ale długo się tym nie nacieszyłem. Byłem dzisiaj z rana trenować lądowanie i przy którymś z kolei podejściu model nie zareagował na zaciągnięcie drążka. Nie wiem czy to nadaje się do odbudowy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nitromaniak Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Czescia tego hobby jest odbudowa rozbitych modeli. Troche cyjaka, zywicy i bedzie jak nowy. Jezeli chcesz naprawic ten model w szybkich 3 krokach to polecam to: https://www.youtube.com/watch?v=3Z0OiSDesE0&fbclid=IwAR3OIaOL8YeHW6In1zGoZsUfdZJhl7QY1YVChhUpjf0W49-fo14k--xOzsk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Maskę kupisz w majsterklepka.pl czy jakoś tak. Reszta na 3-4 godziny roboty. Do dzieła :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nitromaniak Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 http://sklep-modelarski.eu/maska-silnika-wilga-2000-p-2301.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi