Skocz do zawartości

Chwila grozy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to było niebezpieczne  :wacko:  :blink: . Chyba instruktor tandemowy za to beknął mocno. Może by wylądować na tej polance na wprost 54 sek. Mógł mu trochę zwolnić - wytrzymać nad trawą ale niee pazdury mu odgioł. Dobrze się pisze oglądając na kanapie :) ( a nie pilot miał przy lądowisku samochód zostawiony  ;) ). 

Ale.

Słowianie nie takimi rzeczami dają radę:

Zamieszczam bo podobno facet to przetrwał - nieprawdopodobne zważywszy na prędkość przy ziemi dobrze ponad 140 ( ten kaptur raczej nie pomógł ) i na przyspieszeniu czyli energia uderzenia potężna.

Opublikowano

Porażające!

Jak się lata w tandemie na spadochronie - widziałem. Tzn. jak są podpięci pasażer do instruktora. A tu jak to miało wyglądać? Jak mieli razem lądować, obok siebie na brzuchach?!

Opublikowano

Porażające!

Jak się lata w tandemie na spadochronie - widziałem. Tzn. jak są podpięci pasażer do instruktora. A tu jak to miało wyglądać? Jak mieli razem lądować, obok siebie na brzuchach?!

Na kółkach:

Opublikowano

Kurde, nie powiem- ciekawie to nie wyglądało. Za czasów gdy latałem w AZL Przylep też była nieciekawa sprawa z pewnym skoczkiem z Niemiec. Czasami przyjechali poskakać, no i pech. O tym incydencie dowiedziałem się na jednym ze spotkań, dyrektor AZL Śp Leszek Marchelewski poinformował nas o wypadku skoczka, który spadł na.....szklarnie. Facet wykastrował się. Dyrektor odłożył papiery, popatrzył na nas i powiedział: - papiery odnośnie ewentualnych zdarzeń i nie wnoszeniu roszczeń w kierunku aeroklubu facet podpisał. On nic nie będzie się domagać, ale jego żona tak! Smutne to, że rok później doszło do tragedii podczas pokazów ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.