flyszman Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Hej, hej Panowie co to jest ten Crack i gdzie go się uruchamia lub ściąga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Jest to program który kopiujesz do folderu symulatora, następnie uruchamiaj symulator przez ten właśnie program i gotowe po kalibracji aparatury można latać. jeśli nie chcesz się bawić z dodatkowym programem możesz zakupić taki interfejs https://allegro.pl/oferta/symulator-usb-realflight-g7-phoenix-5-0-g6-5-4-3-5-7758777390 Kupując z Chin zaoszczędzisz połowę ceny Polskiej Ma on wgrany klucz sprzętowy i nie wymaga dodatkowego kombinowania jedynie przełącznik ustawiasz na "Phoenix" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Dziękuję Wam bardzo i pozdrawiam. Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Cześć, Jest to program który kopiujesz do folderu symulatora, następnie uruchamiaj symulator przez ten właśnie program i gotowe po kalibracji aparatury można latać. https://www.youtube.com/watch?v=aoYVm-4OZIQ jeśli nie chcesz się bawić z dodatkowym programem możesz zakupić taki interfejs https://allegro.pl/oferta/symulator-usb-realflight-g7-phoenix-5-0-g6-5-4-3-5-7758777390 Kupując z Chin zaoszczędzisz połowę ceny Polskiej Ma on wgrany klucz sprzętowy i nie wymaga dodatkowego kombinowania jedynie przełącznik ustawiasz na "Phoenix" Cześć Koledzy, właśnie czytam Forum, żeby ogarnąć temat z symulatorami. Jako że jestem ładnych kilka lat "do tyłu", proszę Was o pomoc. Mam następujące nadajniki: stary Graupner MX-12 35 MHZ, Radiolink AT10 II 2.4 GHz, oraz Spectrum DXe (z zestawu z helikopterem Blade 230 S V2). Planuję zakup tego zestawu z linku powyżej (https://allegro.pl/o...-3-5-7758777390). Czy będzie to działało z którymś z moich nadajników ? Czy jest szansa, że zadziała z tym starym Graupnerem (chaciałbym go wykorzystać właśnie jako nadajnik do symulatora), czy mam już o nim zapomnieć ? pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Wszystkie nadajniki posiadające wyjście sygnału PPM będą działały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuken Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Chcąc zacząć swoją przygodę z lataniem zastanawiam się nad zakupem motoszybowca Pionner 1400 II. Model w zestawie ma nadajnik R-Planes jak w linku: https://abc-rc.pl/pl/products/aparatura-r-planes-4ch-2-4ghz-z-odbiornikiem-rc-8946.html. Pytanie czy mogę sparować symulator Phoenix z tym nadajnikiem? Nadajnik ma gniazdo wyjściowe PS/2. Ewentualnie jakim kablem to trzeba podłączyć do komputera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Nadajnik będzie pracował z symulatorem jedynie trzeba zakupić taki oto interfejs z dołączoną przejściówką do aparatury. https://pl.aliexpress.com/item/32254874472.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Wielka szkoda też miałem najstarszą wersję parę tych symulatorów widziałem na demówkach i muszę przyznać że to był najlepszy symulator jaki w życiu wpadł mi w łapy graficznie wystarczająco a realizm lotu przyprawiał o dreszcze na rękach warunki atmosferyczne i inne ustawienia po prostu szok, na nim powierzchownie załapałem jak lądować i startować dwupłatami sprawdziłem jak zachowują się poszczególne modele od halówek po odrzutowce to naprawdę było niezastąpione i pomocne narzędzie bez którego ani rusz, a co najważniejsze phoeniks nie potrzebuje żadnego potwora graficznego i wydajnego procka żeby w pełni się nim cieszyć ddr2 2Gb procek 2rdzeniowy i i pewnie nie chcę strzelać na oślep 512ego geforcea i to było w nim chyba najlepszego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ask Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Witam! Mam pytanie odnośnie działania symulatora Phoenix RC, mam z nim mały problem i nie wiem jak go rozwiązać. Otóż posiadam ten chiński adapter All in One USB z przełącznikiem SimX oraz aparaturę Spektrum DX6. Ustawiłem pusty model Heli, wszystkie ustawienia wyzerowane, skalibrowałem zgodnie z instrukcją, odpalam lot elektroszybowcem i tu niemiła niespodzianka, bo model ciągnie do dołu na pełnym gazie, cały czas muszę kontrować dość mocno wysokością. Lot szybowcowy to masakra, model spada jak kamień po ustawieniu drązków w neutrum. Ogólnie to da się jako tako latać tylko na silniku i to na 100%. Wypróbowałem również jakiegoś górnopłata, to samo, bez przerwy muszę trzymać wysokość lekko na siebie by lecieć poziomo o puszczeniu drążka w neutrum nie ma mowy, bo model mocno pikuje w dół. Strasznie to męczące i słabo oddaje rzeczywiste zachowanie modeli. Pytanie co może być nie tak, może trzeba coś pozmieniać w ustawieniach modeli? Kalibrację przeprowadziłem kilkukrotnie, wszystkie wskaźniki na ekranie pokazują wychylenia drążków prawidłowo, aparatura sprawna latam nią w realu monitor też nie pokazuje nic dziwnego. Dodatkowo info grafika z aparaturą na ekranie symulatora też prawidłowo pokazuje wychylenia. Próbowałem również wytrymować, ale nic to nie daje. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Zmień z heli na samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Może być program heli jedynie zobacz czy masz ustawione w aparaturze 1 Serwo na tarcze sterującą inne ustawienia miksują kanały. I mogą być cyrki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIKO Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Witam wszystkich. Naświetlę krótko swój "problem" ;(. Znajomy dostarczył mi cały kompletny zestaw (opakowanie, nośnik, kable, symulator) tego symulatora , ale numery są już częściowo starte a on ich sobie wcześniej nie zapisał (tak na wszelki wypadek) i cóż bez numeru nie mogę go uruchomić, skontaktować się z producentem również nie mogę ;(. (Już wiem dlaczego ;(). Co można z tym zrobić? najlepiej na legalu, jeżeli są inne opcje proszę o pomoc. pozdrawiam BIKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Symulator w wersji oryginalnej kod miał "wgrany" w oryginalny interfejs który jest kluczem sprzętowym. Wygląda on jak na zdjęciu. Wystarczy wiec pobrać symulator z linku który podałem wcześniej. https://pfmrc.eu/index.php/topic/77987-phoenix-rc-koniec/?p=738257 Uruchomić program podłączyć oryginalny interfejs do USB komputera i można latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIKO Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Symulator w wersji oryginalnej kod miał "wgrany" w oryginalny interfejs który jest kluczem sprzętowym. Wygląda on jak na zdjęciu. indeks.jpg Wystarczy wiec pobrać symulator z linku który podałem wcześniej. https://pfmrc.eu/index.php/topic/77987-phoenix-rc-koniec/?p=738257 Uruchomić program podłączyć oryginalny interfejs do USB komputera i można latać. Dzięki w weekend popróbuję i powiadomię jak wyszło pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ask Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Zmień z heli na samolot Zmieniłem na akrobata i to samo, wszystko lata do gleby pod kątem 45st. Znalazłem jeden wątek na rcgroups.com z tym samym problemem: https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?1532414-Trim-in-Phoenix Niestety bez rozwiązania... Mam wersję 5.0.b, mógłby ktoś udostępnić instalkę 5.5, linki w tym wątku już nie działają. EDIT Linki na google drive zadziałały, zainstalowałem 5.5 i jest lepiej na 50% tzn. da się latać ja ustawię trim wysokości w górę na taką wartość w wersji 5.0 musiałem na 100%. Aktualnie ustawiłem subtrim na wysokość na 50% i tak latam. Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez ask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej44 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Witam Sprawdź położenie środka ciężkości w osi podłużnej - nigdy nie pamiętam która to jest w kolejności. Zawsze miałem z tym problem i czasami na prawdę dużo trzeba było przesunąć do tyłu. Weryfikacja jak w realu - lot szybowy i lot na plecach. Później to trzeba metodą prób i błędów. Warto czasami też zmniejszyć masę modelu - ale bez przesady aby odpowiadała realiom. Sprawdź jeszcze poziom zaawansowania w ogólnych ustawieniach - dla początkujących i średnio zaawansowanych są ustawione małe wychylenia sterów i stąd tez jest trochę problemów - najpierw tu należy ustawić, a dopiero później ewentualnie na aparaturze. Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Ponieważ poproszono mnie o wstawienie dodatkowych modeli zamieszczam zgrane z ich nie działającego już serwera dodatkowe modele,scenerie, instrukcje. https://drive.google.com/file/d/1NbNWbS-nKX0IlS_8gQ8N7y8FjZZsJ9uh/view?usp=sharing Zmodyfikowany opis na prośbę forumowiczów opis przedstawia instalacje na win7 ale na 10 jest podobnie ?? Pobieramy plik z serwera (około 830 MB). Następnie wypakowujemy go na np. PULPIT Na pulpicie mamy już folder z dodatkami. Aby dograć wybrany update uruchamiamy menu symulatora . 1. Klikamy zakładkę Advanced 2. Klikamy zakładkę Install an update 3. Po lewej wybieramy PULPIT 4. Wybieramy nasz folder UPDATES i klikamy otwórz 5.Wybieramy interesujący nas plik z modelem/ scenerią i klikamy Otwórz. 6. Może wyskoczyć okienko z potwierdzeniem instalacji pliku należy kliknąć TAK 7. Po chwili rozpocznie się instalacja która na zakończenie wyświetli taki komunikat. Klikamy OK i podobnie instalujemy resztę plików. Tak wiem to czasochłonne bo jest tego SPORO 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Witam. Mam pytanie - czy ktoś posiada jeszcze cracka do symulatora Phoenix - taki plik : phx Cracked By Pr0xyn3t & Klevin.rar Albo miejsce gdzie można jeszcze zdobyć. Byłbym zobowiązany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Pomyłka Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Mam pytanie. Zaczynałem od symulatora Phoenix , później przesiadłam się na Aero Fly Profesional Deluxe, ale teraz chciał bym znowu polatać Phoenixem ale... Symulator nie chciał mi się zainstalować , ale wykopałem go ze starego komputera , skopiowałem już zainstalowany folder dołożyłem emulator i działa. Tylko z tego co pamiętam to na emulatorze działa do którejś tam wersji , wersja 5,5 kiedyś nie działała na emulatorze , ja ten kabel z kluczem nie wiem gdzie mam albo został w starym domu albo oddałem na modelarnię z radiem bo radio którego używałem kiedyś do symulatora oddałem do modelarni. Mam wersję 4,5 i kiedyś aktywowałem do 5,5 średnio mi pasowało bo modele wydawały się jakby za ciężkie , ale teraz po przesiadce z aero fly modele w phoenix 4,5 wydają się za lekkie, to może teraz wersja 5,5 czy wersja 6 będzie w sam raz. Ale nie wiem co jest mi potrzebne i skąd to ściągnąć, aby uruchomić bez oryginalnego kabla program w wersji 5,5 lub 6.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi