flyszman Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Hej, hej Panowie co to jest ten Crack i gdzie go się uruchamia lub ściąga ?
oki188 Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Jest to program który kopiujesz do folderu symulatora, następnie uruchamiaj symulator przez ten właśnie program i gotowe po kalibracji aparatury można latać. jeśli nie chcesz się bawić z dodatkowym programem możesz zakupić taki interfejs https://allegro.pl/oferta/symulator-usb-realflight-g7-phoenix-5-0-g6-5-4-3-5-7758777390 Kupując z Chin zaoszczędzisz połowę ceny Polskiej Ma on wgrany klucz sprzętowy i nie wymaga dodatkowego kombinowania jedynie przełącznik ustawiasz na "Phoenix"
flyszman Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Dziękuję Wam bardzo i pozdrawiam. Roland
tom_tom Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Cześć, Jest to program który kopiujesz do folderu symulatora, następnie uruchamiaj symulator przez ten właśnie program i gotowe po kalibracji aparatury można latać. https://www.youtube.com/watch?v=aoYVm-4OZIQ jeśli nie chcesz się bawić z dodatkowym programem możesz zakupić taki interfejs https://allegro.pl/oferta/symulator-usb-realflight-g7-phoenix-5-0-g6-5-4-3-5-7758777390 Kupując z Chin zaoszczędzisz połowę ceny Polskiej Ma on wgrany klucz sprzętowy i nie wymaga dodatkowego kombinowania jedynie przełącznik ustawiasz na "Phoenix" Cześć Koledzy, właśnie czytam Forum, żeby ogarnąć temat z symulatorami. Jako że jestem ładnych kilka lat "do tyłu", proszę Was o pomoc. Mam następujące nadajniki: stary Graupner MX-12 35 MHZ, Radiolink AT10 II 2.4 GHz, oraz Spectrum DXe (z zestawu z helikopterem Blade 230 S V2). Planuję zakup tego zestawu z linku powyżej (https://allegro.pl/o...-3-5-7758777390). Czy będzie to działało z którymś z moich nadajników ? Czy jest szansa, że zadziała z tym starym Graupnerem (chaciałbym go wykorzystać właśnie jako nadajnik do symulatora), czy mam już o nim zapomnieć ? pozdrawiam Tomek
oki188 Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Wszystkie nadajniki posiadające wyjście sygnału PPM będą działały.
kuken Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 Chcąc zacząć swoją przygodę z lataniem zastanawiam się nad zakupem motoszybowca Pionner 1400 II. Model w zestawie ma nadajnik R-Planes jak w linku: https://abc-rc.pl/pl/products/aparatura-r-planes-4ch-2-4ghz-z-odbiornikiem-rc-8946.html. Pytanie czy mogę sparować symulator Phoenix z tym nadajnikiem? Nadajnik ma gniazdo wyjściowe PS/2. Ewentualnie jakim kablem to trzeba podłączyć do komputera?
oki188 Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 Nadajnik będzie pracował z symulatorem jedynie trzeba zakupić taki oto interfejs z dołączoną przejściówką do aparatury. https://pl.aliexpress.com/item/32254874472.html
safari28 Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Wielka szkoda też miałem najstarszą wersję parę tych symulatorów widziałem na demówkach i muszę przyznać że to był najlepszy symulator jaki w życiu wpadł mi w łapy graficznie wystarczająco a realizm lotu przyprawiał o dreszcze na rękach warunki atmosferyczne i inne ustawienia po prostu szok, na nim powierzchownie załapałem jak lądować i startować dwupłatami sprawdziłem jak zachowują się poszczególne modele od halówek po odrzutowce to naprawdę było niezastąpione i pomocne narzędzie bez którego ani rusz, a co najważniejsze phoeniks nie potrzebuje żadnego potwora graficznego i wydajnego procka żeby w pełni się nim cieszyć ddr2 2Gb procek 2rdzeniowy i i pewnie nie chcę strzelać na oślep 512ego geforcea i to było w nim chyba najlepszego:)
ask Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Witam! Mam pytanie odnośnie działania symulatora Phoenix RC, mam z nim mały problem i nie wiem jak go rozwiązać. Otóż posiadam ten chiński adapter All in One USB z przełącznikiem SimX oraz aparaturę Spektrum DX6. Ustawiłem pusty model Heli, wszystkie ustawienia wyzerowane, skalibrowałem zgodnie z instrukcją, odpalam lot elektroszybowcem i tu niemiła niespodzianka, bo model ciągnie do dołu na pełnym gazie, cały czas muszę kontrować dość mocno wysokością. Lot szybowcowy to masakra, model spada jak kamień po ustawieniu drązków w neutrum. Ogólnie to da się jako tako latać tylko na silniku i to na 100%. Wypróbowałem również jakiegoś górnopłata, to samo, bez przerwy muszę trzymać wysokość lekko na siebie by lecieć poziomo o puszczeniu drążka w neutrum nie ma mowy, bo model mocno pikuje w dół. Strasznie to męczące i słabo oddaje rzeczywiste zachowanie modeli. Pytanie co może być nie tak, może trzeba coś pozmieniać w ustawieniach modeli? Kalibrację przeprowadziłem kilkukrotnie, wszystkie wskaźniki na ekranie pokazują wychylenia drążków prawidłowo, aparatura sprawna latam nią w realu monitor też nie pokazuje nic dziwnego. Dodatkowo info grafika z aparaturą na ekranie symulatora też prawidłowo pokazuje wychylenia. Próbowałem również wytrymować, ale nic to nie daje. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki!
oki188 Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Może być program heli jedynie zobacz czy masz ustawione w aparaturze 1 Serwo na tarcze sterującą inne ustawienia miksują kanały. I mogą być cyrki.
BIKO Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Witam wszystkich. Naświetlę krótko swój "problem" ;(. Znajomy dostarczył mi cały kompletny zestaw (opakowanie, nośnik, kable, symulator) tego symulatora , ale numery są już częściowo starte a on ich sobie wcześniej nie zapisał (tak na wszelki wypadek) i cóż bez numeru nie mogę go uruchomić, skontaktować się z producentem również nie mogę ;(. (Już wiem dlaczego ;(). Co można z tym zrobić? najlepiej na legalu, jeżeli są inne opcje proszę o pomoc. pozdrawiam BIKO
oki188 Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Symulator w wersji oryginalnej kod miał "wgrany" w oryginalny interfejs który jest kluczem sprzętowym. Wygląda on jak na zdjęciu. Wystarczy wiec pobrać symulator z linku który podałem wcześniej. https://pfmrc.eu/index.php/topic/77987-phoenix-rc-koniec/?p=738257 Uruchomić program podłączyć oryginalny interfejs do USB komputera i można latać.
BIKO Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Symulator w wersji oryginalnej kod miał "wgrany" w oryginalny interfejs który jest kluczem sprzętowym. Wygląda on jak na zdjęciu. indeks.jpg Wystarczy wiec pobrać symulator z linku który podałem wcześniej. https://pfmrc.eu/index.php/topic/77987-phoenix-rc-koniec/?p=738257 Uruchomić program podłączyć oryginalny interfejs do USB komputera i można latać. Dzięki w weekend popróbuję i powiadomię jak wyszło pozdrawiam
ask Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Zmień z heli na samolot Zmieniłem na akrobata i to samo, wszystko lata do gleby pod kątem 45st. Znalazłem jeden wątek na rcgroups.com z tym samym problemem: https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?1532414-Trim-in-Phoenix Niestety bez rozwiązania... Mam wersję 5.0.b, mógłby ktoś udostępnić instalkę 5.5, linki w tym wątku już nie działają. EDIT Linki na google drive zadziałały, zainstalowałem 5.5 i jest lepiej na 50% tzn. da się latać ja ustawię trim wysokości w górę na taką wartość w wersji 5.0 musiałem na 100%. Aktualnie ustawiłem subtrim na wysokość na 50% i tak latam. Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez ask
Andrzej44 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Witam Sprawdź położenie środka ciężkości w osi podłużnej - nigdy nie pamiętam która to jest w kolejności. Zawsze miałem z tym problem i czasami na prawdę dużo trzeba było przesunąć do tyłu. Weryfikacja jak w realu - lot szybowy i lot na plecach. Później to trzeba metodą prób i błędów. Warto czasami też zmniejszyć masę modelu - ale bez przesady aby odpowiadała realiom. Sprawdź jeszcze poziom zaawansowania w ogólnych ustawieniach - dla początkujących i średnio zaawansowanych są ustawione małe wychylenia sterów i stąd tez jest trochę problemów - najpierw tu należy ustawić, a dopiero później ewentualnie na aparaturze. Pozdrawiam Andrzej
oki188 Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 Ponieważ poproszono mnie o wstawienie dodatkowych modeli zamieszczam zgrane z ich nie działającego już serwera dodatkowe modele,scenerie, instrukcje. https://drive.google.com/file/d/1NbNWbS-nKX0IlS_8gQ8N7y8FjZZsJ9uh/view?usp=sharing Zmodyfikowany opis na prośbę forumowiczów opis przedstawia instalacje na win7 ale na 10 jest podobnie ?? Pobieramy plik z serwera (około 830 MB). Następnie wypakowujemy go na np. PULPIT Na pulpicie mamy już folder z dodatkami. Aby dograć wybrany update uruchamiamy menu symulatora . 1. Klikamy zakładkę Advanced 2. Klikamy zakładkę Install an update 3. Po lewej wybieramy PULPIT 4. Wybieramy nasz folder UPDATES i klikamy otwórz 5.Wybieramy interesujący nas plik z modelem/ scenerią i klikamy Otwórz. 6. Może wyskoczyć okienko z potwierdzeniem instalacji pliku należy kliknąć TAK 7. Po chwili rozpocznie się instalacja która na zakończenie wyświetli taki komunikat. Klikamy OK i podobnie instalujemy resztę plików. Tak wiem to czasochłonne bo jest tego SPORO 1
RobRoy Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 Witam. Mam pytanie - czy ktoś posiada jeszcze cracka do symulatora Phoenix - taki plik : phx Cracked By Pr0xyn3t & Klevin.rar Albo miejsce gdzie można jeszcze zdobyć. Byłbym zobowiązany...
Osa Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Pomyłka Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
enter1978 Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Mam pytanie. Zaczynałem od symulatora Phoenix , później przesiadłam się na Aero Fly Profesional Deluxe, ale teraz chciał bym znowu polatać Phoenixem ale... Symulator nie chciał mi się zainstalować , ale wykopałem go ze starego komputera , skopiowałem już zainstalowany folder dołożyłem emulator i działa. Tylko z tego co pamiętam to na emulatorze działa do którejś tam wersji , wersja 5,5 kiedyś nie działała na emulatorze , ja ten kabel z kluczem nie wiem gdzie mam albo został w starym domu albo oddałem na modelarnię z radiem bo radio którego używałem kiedyś do symulatora oddałem do modelarni. Mam wersję 4,5 i kiedyś aktywowałem do 5,5 średnio mi pasowało bo modele wydawały się jakby za ciężkie , ale teraz po przesiadce z aero fly modele w phoenix 4,5 wydają się za lekkie, to może teraz wersja 5,5 czy wersja 6 będzie w sam raz. Ale nie wiem co jest mi potrzebne i skąd to ściągnąć, aby uruchomić bez oryginalnego kabla program w wersji 5,5 lub 6.0
Rekomendowane odpowiedzi