Viper Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Chylę czoła przed spostrzegawczością Dane Horneta znalazłem, ale Viperka nie, ale tak podejrzewałem, że coś w tym stylu. Nie mam pojęcia, ja słyszałem (nie wiem czy to prawda), że On ściągał te pianki gdzieś z Chin, dodawał do tego swoje usprawnienia - turbinę, elementy 3d, chowane podwozie i sprzedawał. I tak było gdzieś do listopada, gdy wyprzedał ostatnie egzemplarze "swoich" modeli i napisał o zamknięciu strony i sklepu. Od jakiegoś czasu przymierzałem się z zakupem i sprawę przespałem - byłem zły. Jakież było moje zdumienie, gdy zupełnie przypadkowo wszedłem na jego stronę pod koniec grudnia i okazało się, że oferuje same piankowe kity Vipera i Horneta, na dodatek w lepszych cenach, a jako że Święta to nie muszę pisać co było dalej, zamówiłem na stronie, opłaciłem przez PP i paczka idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Twój model F-16 jest wymiarami bardzo zbliżony do modelu produkcji firmy Freewing Wingspan 1023mm / 40.27in Length1522mm / 59.92in Flying Weight 3550g / 125.22oz Power System 3748-1550kV Brushless Outrunner Motor with 3150g thrust https://www.aliexpress.com/item/90mm-Ducted-fan-with-motor-to-Freewing-90mm-jet-plane-stinger-90-Euro-fighter-6s-3748/1895082886.html Electronic Speed Control 130A ESC, 8A UBEC, EC5 Connector Required Battery S 22.2V 5000mAh 50C LiPo with EC5 connector https://www.motionrc.com/collections/jets-and-ducted-fan/products/freewing-f-16c-super-scale-90mm-edf-jet-pnp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Dzięki Motion rc znam, oglądałem i modele i części, jest to jakaś opcja. Zwłaszcza jeżeli mój pomysł na zrobienie lekko się powiedzie to zapas ciągu będzie znaczny. Aczkolwiek ostatnio gdy patrzyłem większości zestawów turbina/silnik nie było w sprzedaży. Wolałbym kupić cały zestaw w jednym miejscu, no ale zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoreksz Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ten F-16 pochodzi ze stajni Starmax'a, firmy która już chyba nie istnieje. Fabryczna specyfikacja wyglądała tak (cytat z RC Groups): Wingspan: 923mmLength: 1436mmFlying Weight: 2300gWing area: 22dm2Wing Load: 100g/dm2Radio System: 6Ch (not included)Servos: 8 x 9g, 3 x 25g (not included)Ducted fan: 90mmBrushless motor: 1770kv 3674 Brushless Inrunner with heatsink (not included)ESC: 100A (not included)Battery: 6 Cell Li-Po Battery,5000 mAh, 22.2V (not included) Z tego co widziałem ciężar do startu to okolo 3200-3500 gramów, więc sporo więcej niż powyższa wartość (pewnie to waga niekompletnego zeestawu, na pewno bez akumulatora, być może też bez serw, silnika i regulatora, za to ze składanym podwoziem). Tym niemniej na filmach widać że model na 6S spokojnie startował z ręki... Będe kibicował budowie i oblotowi :-) Wiktor PS. Ja się teraz zastanawiam nad F-18 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Dzięki. Jeśli to model +/- podobny do będącego w sprzedaży F18 (a wydaje się że tak), gdzie jest podana waga samej konstrukcji, coś około 900g, to z wstępnej symulacji waga do lotu +/- 2300g jest możliwa do osiągnięcia, zresztą ten parametr widnieje w tym co podkleiłeś. Nie bardzo wiem skąd te 3200-3500? Model przyjdzie, poważę wszystko i zobaczymy czy będę mógł liczyć na +/- 2,3kg, czy też nie Kupuj Horneta to będzie ciekawie na lotnisku, Paweł z Migiem 15 i nową konstrukcją, a my z tymi dwoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoreksz Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Na RC Groups znalazlem informację użytkowników o wadze okolo 6.5-7 funtów do lotu (7 to jakies 3175 gramów), a na jakimś youtube'owym filmiku usłyszałem 3500... Obecnie dostępny full wypasiony F-16 Freewing'a, również EPO, 6S, podwozie i akcesoria, waży 3550 według info z MotionRC. Fajnie by było gdyby się działo, niestety ciągle jeszcze nie mam miejsca do budowy takiego modelu, muszę się ograniczać do RTF montowalnych na stole w salonie, wymagających tylko 10 kropel kleju i 15 wkrętów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka. Dodaj wagę samego wyposażenia, plus trochę na kable, wzmocnienia, klej pierdołki typu dźwignie. Na koniec dodaj 20% i będziesz miał w miarę wyliczona docelową wagę do lotu. Sama bateria 6S 5000mAh 40C waży 800g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Eee, jak będzie lekko to wystarczy 6s 4000, a wtedy można już w granicach 550 g nawet (mam takie). A poza tym ja lubię lekko Kiedyś już o tym pisałem na forum, ale przypomnę. Miałem Stingerka 64mm edf-a z HK, latał na bateriach 3s 1600 (zalecanych), ale testowałem też na 1800 i 2200. Najlepiej latał (najdłużej, najłatwiej startował z ręki, najlepiej lądował/szybował, najlepiej szedł w górę, najdynamiczniej i z największym zakresem prędkości) na najmniejszej baterii, czyli 1600 (najlżejszej), na 1800 jeszcze od biedy dało się latać, natomiast na 2200 to był prawdziwy cegłolot (słabo startował, słabo szedł w górę, miał najmniejszą prędkość i najmniejszy zakres prędkości i latał zdecydowanie najkrócej). Zestaw napędowy dopóki się nie zdecyduję jest pewną niewiadomą, natomiast resztę już policzyłem, jeśli pianka będzie ważyła rzeczywiście +/- 900g to 2,3-2,5 kg jest bardzo realne Ale przyjdzie to zobaczymy, w każdym razie z pewnością się informacjami podzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Na razie wciąż jeszcze czekam na przesyłkę. Coś długo z tej Holandii idzie. A`propos dyskusji o wadze, znalazłem film z lotów modelu F18 od Jepe (nawet większy) i jak widać start z ręki, na 6s, waga 2400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Daniela (znasz) laminatowy Eurofighter na 6s: http://www.sgm.siedlce.pl/index.php/latanie/36-obloty/625-oblotgrumaniaeurofighter 1,2m x 1,5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 A ile waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 3,2kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Tak sprawiał wrażenie troszkę ciężkiego przy starcie, ale w locie śmiga prima Pogratuluj proszę Danielowi modelu. Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Model był źle wyrzucony, zbyt pionowo. Latał bajecznie, niestety już nie istnieje (błąd pilota). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Szkoda, to jest powód by wystartować z nową konstrukcją, zwłaszcza jak elektronika jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Niestety nie bardzo - w kraksie poległa turbina oraz silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Uuuu, to tym bardziej przykro. Ale z nową konstrukcją wystartować zawsze warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ze śledzenia przesyłki wynika, że jest już w PL (długo coś jej ta podróż zajęła), pewnie więc w przyszłym tygodniu dotrze do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Chwal się setupem (jak wybierzesz), jestem bardzo ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Najpierw zważę dokładnie piankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi