Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, endriuRC napisał:

dostałem info zeby silnik pierwszy zbiornik wypalił na jałowych obrotach bez dodawania gazu.

Spoko ,kazdy ma własne sposoby ilu modelarzy tyle patentów.

Osobiście jestem zwolennikiem docierania tak jak napisałem powyżej, ale tak jak zrobiłeś to napewno silnikowi nie zaszkodzi.

Opublikowano

Ogon gotowy wystarczy tylko przykręcić dzwignie w lotki. Zawiasy wklejone na kleju soudal 66a pieniącym 

IMG-20250519-WA0004.jpeg

Silnik wstępnie dotarty. Wypaliłem w sumie 400ml paliwa.

20250519_112121.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

No i motorek kupiłeś nowy 😃

Teraz lataj na początku żeby widać było dym-smuge za modelem .

Jak przykręcisz iglicę na maxa to zauważ że odkręcając przez kilka ząbków będzie trzymał obroty.

W górze i tak wejdzie na obroty a mając trochę więcej paliwa nie będzie zdychał na zakrętach no i nie bój się teraz obrotów .

To sa b.dobre silniki miałem w sumie 11 w tym 7  naraz użytkowanych .Najstarszy ma 17 lat i dalej trzyma obroty bez problemów. 

Opublikowano

Coś tam powoli dłubię. Zrobiłem popychacze gazu  z pręta węglowego zakończonego metalowym haczykiem oraz przykręciłem łoze silnika.  Przygotowałem model do malowania. Udało mi się również  dzwignie steru wysokości ogarnąć.

Malował będę sprayami montana94 a na końcu pójdzie na to bezbarwny lakier żeby metanol nie wygryzł kolorków.

20250520_191010.jpg

20250520_191016.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.