Ares Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 3 godziny temu, endriuRC napisał: dostałem info zeby silnik pierwszy zbiornik wypalił na jałowych obrotach bez dodawania gazu. Spoko ,kazdy ma własne sposoby ilu modelarzy tyle patentów. Osobiście jestem zwolennikiem docierania tak jak napisałem powyżej, ale tak jak zrobiłeś to napewno silnikowi nie zaszkodzi.
endriuRC Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Pierwsze w życiu laminowanie na płótnie zakończone. Na natarcie użyłem płótna 25g a na wklejenie statecznika w kadłub 58g
endriuRC Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Ogon gotowy wystarczy tylko przykręcić dzwignie w lotki. Zawiasy wklejone na kleju soudal 66a pieniącym Silnik wstępnie dotarty. Wypaliłem w sumie 400ml paliwa. 1
TooM Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja No i motorek kupiłeś nowy 😃 Teraz lataj na początku żeby widać było dym-smuge za modelem . Jak przykręcisz iglicę na maxa to zauważ że odkręcając przez kilka ząbków będzie trzymał obroty. W górze i tak wejdzie na obroty a mając trochę więcej paliwa nie będzie zdychał na zakrętach no i nie bój się teraz obrotów . To sa b.dobre silniki miałem w sumie 11 w tym 7 naraz użytkowanych .Najstarszy ma 17 lat i dalej trzyma obroty bez problemów.
endriuRC Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Coś tam powoli dłubię. Zrobiłem popychacze gazu z pręta węglowego zakończonego metalowym haczykiem oraz przykręciłem łoze silnika. Przygotowałem model do malowania. Udało mi się również dzwignie steru wysokości ogarnąć. Malował będę sprayami montana94 a na końcu pójdzie na to bezbarwny lakier żeby metanol nie wygryzł kolorków.
endriuRC Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Czekam na jutrzejszy dzień. Oby dwa Tempesty pójdą w niebo 3
endriuRC Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Oblot Tempesta... reakcję wyraźnie słychać na filmie 🤣 3
endriuRC Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Jestem gotowy na Bitwę o Wawel Oby dwa Tempesty LATAJĄ. Modele są robione na formie tracinej oraz na formie negatywnej. Model z formy traconej czyli mk1 jest ciut cięższy przez co gorzej lata ale nie ma źle. Model Mk2 nest duzo lepszy w zakrętach oraz wykonuje ciaśniej zakręty bez tracenia znacznej prędkości oraz nie wypada z zakręty jak w przypadku MK1. Ogólnie jestem mega mega szczęśliwy latajac tymi modelami. Raz jeszcze Mirku dziękuję za obdarowanie mnie tymi modelami. MK2 Oblot MK1 docieranie silnika w locie 1
endriuRC Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca Maska zamontowana kołpak ciut za duzy totalnie nie pasuje ale nie mam innego :/... prawdopodobnie pomaluje jeszcze skrzydla zeby ładnie sie prezentował. Porządki w okablowaniu.
endriuRC Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Katastrofa ! 4 lot podchodziłem do lądowania zupełny brak reakcji na sterowanie model pionowo poszedł w glebę. Straty niewielkie bo tylko wręga silnikowa, dzwignie sterów śmigło i dzwignie serw. Zignorowałem na DroneTower niski KP INDEX który wynosi niecałe 6 Robota ruszyła! Naprawiam
endriuRC Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 21 minut temu, arek1989 napisał: nie dostałeś alarmu o niski poziomie sygnału? Dostałem już było za pozno Robota wre 1
endriuRC Opublikowano Poniedziałek o 20:58 Opublikowano Poniedziałek o 20:58 Maska się laminuje w całość szału nie ma jest już w kiepskim stanie ale jak model przeżyje Bitwe o Wawel to poproszę Mirolka o formę maski i zrobię nową. Kadłub dostał sklejkę ktora została wklejona na żywicy. Wszystko schnie jutro wieczorem będę montował całą resztę na gotowo. W sobotę wojna !!! Musi być totalny pooowerrr.... A i jeszcze wspomnę o silniku... rozebrałem cały silnik wymyłem w paliwie jest czyściutki. 1
endriuRC Opublikowano Wtorek o 19:44 Opublikowano Wtorek o 19:44 Prace bardzo powoli przesuwaja sie do przodu... Czekam na łoze silnikowe od Mirka ktore bede mogl zamontowac w piątek juz na gotowo z silnikiem. Mam nadzieje ze wszystkoo bez problemu będzie przebiegać 1
endriuRC Opublikowano Piątek o 19:52 Opublikowano Piątek o 19:52 Tempest gotowy jutro rano oblot a pozniej już pełen ogień walkaaaaa !!!! 1
merlin71 Opublikowano wczoraj o 18:01 Opublikowano wczoraj o 18:01 Fajne te Twoje tempesty! Powodzenia w bitwie! 😀👍
Rekomendowane odpowiedzi