diranor1 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam Mam taki problem (przepraszam jeśli głupi;)). Skleiłem swój pierwszy model Pioneera i niestety okazało się że po zaschnięciu kleju uhu por statecznik nie jest idealnie prosto - czy jest możliwość na odklejenie go (np. gorącą woda) i przyklejenia ponownie? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Który statecznik - pion - poziom ? Daj jakąś fotkę poglądową. Może nie jest tak źle i wystarczy nagiąć piankę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diranor1 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Chodzi o cały "moduł" stateczników - skleiłem statecznik poziomy z pionowym i tu jest ok ale podczas łączenia ich z kadłubem okazało się że lewa strona (patrząc z przodu modelu) jest delikatnie wyżej. Widać to dobrze w stosunku do skrzydeł. Załączam zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Podgrzać suszarką,ale uważać na piankę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zdarzało mi się rozklejać połączenia po UHU Por. Spróbuj jak grzanie nie pomoże, podważać i wkładać skalpel. Być może uda Ci się przeciąć dokładnie na połączeniu, ale jak nie to też nie ma przecież problemu. Jak się nie odklei to odetnij, popraw i przyklej ponownie już dobrze. Z piankami nie ma aż takiego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diranor1 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Dziękuję za pomoc. W wolnej chwili spróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Mozesz smialo tak latac jak jest chyba ze Ci to przeszkadza i denerwuje. Ten model z tak wklejonym statecznikiem bedzie latal tak samo jak z prostym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snapp Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Popychacze masz puszczone w środku czy na zewnątrz? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Poprowadź te popychacze jak Ci pasuje.Zrób przymiarkę ułóż w zagłębieniu kilka kropel CA i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snapp Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Wolałbym w środku jednak producent prawdopodobnie nie dodaje nic do tego aby można było je zamontować w taki sposób. Chyba że się mylę i coś z tego co jest na zdjęciu do tego służy? To na gorze wiem że jest pod serwa tylko nie wiem w jaki sposób można to wykorzystać, za to te części na dole do czego mogą służyć? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 To to na dole jest do przykręcenia silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 UHU por można jeszcze rozmiękczyć metanolem w którym się rozpuszcza (a pianka epp czy xps nie). Albo acetonem (tylko epp, bo xps się rozpuści). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 W moim Pioneerze serwa są wklejone wewnętrz kadłuba i mają miejsce tak, że ramię wystaję na zewnętrz na wysokości "rowka" na popychacz w bowdenie i są wklejone na Uchu-por. Podejrzewam że ta plytka jest jednak podstawą serw tylko kwestia jak wklejone czy sa jakieś wpusty do wsunięcia czy po prostu na styk i potraktować klejem. Spróbuj rozdzielenia statecznika wąskim nożykiem do tapet / całym/, oczywiście tego nie robilem i nie wiem czy się nie zepsuje elementu!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snapp Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 W moim Pioneerze serwa są wklejone wewnętrz kadłuba i mają miejsce tak, że ramię wystaję na zewnętrz na wysokości "rowka" na popychacz w bowdenie i są wklejone na Uchu-por. Podejrzewam że ta plytka jest jednak podstawą serw tylko kwestia jak wklejone czy sa jakieś wpusty do wsunięcia czy po prostu na styk i potraktować klejem. Spróbuj rozdzielenia statecznika wąskim nożykiem do tapet / całym/, oczywiście tego nie robilem i nie wiem czy się nie zepsuje elementu!?Właśnie w żaden sposób nie mogłem tej płytki w środku dopasować więc prawdopodobnie poprowadzę wszystko na zewnatrz Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 A nie mógłbyś wykonać nowej płytki na serwa nawet z balsy 3-ki ,tylko przenieść wycięcia do skraja i sprawdzić na ile wystaję ramię serwa.W moim tak wyglądał na zewnętrz szkoda że nie zrobiłem zdjęcia od środka. Ja bym jednak pokombinował z montażem serw w środku!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snapp Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 A nie mógłbyś wykonać nowej płytki na serwa nawet z balsy 3-ki ,tylko przenieść wycięcia do skraja i sprawdzić na ile wystaję ramię serwa.W moim tak wyglądał na zewnętrz 100_0990.JPG 100_0989.JPG szkoda że nie zrobiłem zdjęcia od środka. Ja bym jednak pokombinował z montażem serw w środku!? Nie zrozumieliśmy sie. Serwa oczywiście będą zamontowane w środku. Chodzi o popychacze a te widać również u Ciebie są na zewnatrz Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 No właśnie ?,bowdeny do usterzenia są prowadzone na zewnętrz, przyklejone na Uchu-Por.Jest łatwiej wprowadzić popychacz lub go wymienić ponadto bardzo lekko się przesuwa. Sam popychacz na jednym końcu który jest zakładany na ramię serwa nie zaginałem w literę S, tylko zgiąłem pod kątem 90stopni. Po założeniu na ramię zabezpieczony snapem jak na fotce, u mnie są takie dwa/.Zabezpieczenie jest łatwe i pewne!? W twoim wypadku tylko jeden bo na drugim końcu masz beczkę do regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snapp Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 A nie mógłbyś wykonać nowej płytki na serwa nawet z balsy 3-ki ,tylko przenieść wycięcia do skraja i sprawdzić na ile wystaję ramię serwa.W moim tak wyglądał na zewnętrz 100_0990.JPG 100_0989.JPG szkoda że nie zrobiłem zdjęcia od środka. Ja bym jednak pokombinował z montażem serw w środku!? Podpowiedz mi proszę, jak masz zamontowany silnik? Bo głowie się nad tym i nic nie mogę wymyślić. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Marcin_ Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Z tego co pamiętam to te wąskie deseczki wklejasz do kwadratowej dziury na dole komory silnika, deseczki kładziesz na przekładkę czyli druga warstwa jest prostopadła do pierwszej i na nie kładziesz tą kwadratową całą deseczkę do montażu (przykręcenia) silnika. Ta kolejność może też być na odwrót. Zobaczę w domu jak to zrobiłem. Czarny krzyżak przykręcasz do silnika, a potem do deseczek wklejonych w kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snapp Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Z tego co pamiętam to te wąskie deseczki wklejasz do kwadratowej dziury na dole komory silnika, deseczki kładziesz na przekładkę czyli druga warstwa jest prostopadła do pierwszej i na nie kładziesz tą kwadratową całą deseczkę do montażu (przykręcenia) silnika. Ta kolejność może też być na odwrót. Zobaczę w domu jak to zrobiłem. Czarny krzyżak przykręcasz do silnika, a potem do deseczek wklejonych w kadłub. Jakbyś miał model przy sobie i możliwość zrobienia jakiegoś zdjęcia to podeślij Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi