model Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 PZL 11 skończona na 99% zostało polakierować kadłub i zamontować wyposażenie jak w przypadku Focke Wulfa ( mam jeszcze trochę czasu do oblotu). Zastrzały są za szeroko ale zauważyłem dopiero jak malowałem ?trudno musi zostać, waga wyszła bardzo ładna niecały kilogram z serwami. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Piękna mewa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Oooo tak ??? drewniane śmigiełko się należy koniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. model Opublikowano 7 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 PZL doczekała się oblotu? ? Sprzęt oblatany wszystko ok. ? Nagrałem też filmy, zaraz po weekendzie wrzucę na forum spokojnie ?. Samolot lata bardzo majestatycznie po oderwaniu od ziemi nie wymagał trymowania, lata bardzo ładnie. Sam samolot nauczył mnie do czego służy ster kierunku przy startowaniu, ale to zobaczycie na filmikach co się wyprawiało, trochę sobie pogadamy( bardziej wysłuchacie co mam do powiedzenia jeśli będzie się wam chciało) a na razie kilka fotek z lotniska. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosik Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Piękny!!!! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 7 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Dziękuję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Model ładny. A zdjęcie z cyklu "znajdź różnicę"... zdjęcie ze strony: https://www.polskie-samoloty.pl/pzl-p11c/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Model super tylko gdyby był spalinowy bo to cały urok jak pyrczy i czekam na filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Nareszcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 19 godzin temu, nJerzy_R napisał: Model ładny. A zdjęcie z cyklu "znajdź różnicę"... zdjęcie ze strony: https://www.polskie-samoloty.pl/pzl-p11c/ Napisy na stateczniku powinny być w kolorze czerwonym ? Jak źle odpowiedzialem to nie podpowiadaj będę szukał dalej ? 17 godzin temu, Marek_Spy napisał: Model super tylko gdyby był spalinowy bo to cały urok jak pyrczy i czekam na filmy Dzięki ? może faktycznie czas na jakąś spaline.... 10 godzin temu, Grifon napisał: Nareszcie! No troszku się zeszło 3.5 roku ? ale już jest gotowy do latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 48 minut temu, model napisał: No troszku się zeszło 3.5 roku ? ale już jest gotowy do latania. To i tak nie najgorszy czas (przynajmniej jak na moje standardy ). Grunt że dokończony i poleciał. Gratuluję modelu, jestem fanem PZL-ek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Oki ? uff myślałem że cuś nie tak ? z malowaniem, a ze zdjęciem faktycznie się udało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Szachownice... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 I niebieski pasek na skrzydle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Piszesz że nie masz możliwości czy chęci na spaline ale to sama radocha paliwo trochę może i drogie ale latasz ile chcesz bo zatankujesz i lecisz ( oczywiście ile masz energii w pakiecie serw ). Obecne silniki żarowe nie sa az tak trudne do regulacji jak kiedyś samozapłony a temat ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 5 godzin temu, nJerzy_R napisał: Szachownice... 5 godzin temu, motfil napisał: I niebieski pasek na skrzydle . Oki do przemalowania spokojnie? Że też nikt wcześniej nie dał znać że cuś nie tak.... 3 godziny temu, Marek_Spy napisał: Piszesz że nie masz możliwości czy chęci na spaline ale to sama radocha paliwo trochę może i drogie ale latasz ile chcesz bo zatankujesz i lecisz ( oczywiście ile masz energii w pakiecie serw ). Obecne silniki żarowe nie sa az tak trudne do regulacji jak kiedyś samozapłony a temat ciekawy. Dziękuję właśnie takich konkretnych argumentów potrzebuję od Ciebie i od Was do zaczęcia przygody ze spalinami ? Co na pierwszy ogień? kompletowanie całego osprzętu itp. czy może w pierwszej kolejności zakup silnika? 5 godzin temu, nJerzy_R napisał: Szachownice... 5 godzin temu, motfil napisał: I niebieski pasek na skrzydle . Oki do przemalowania spokojnie? Że też nikt wcześniej nie dał znać że cuś nie tak.... 4 godziny temu, Marek_Spy napisał: Piszesz że nie masz możliwości czy chęci na spaline ale to sama radocha paliwo trochę może i drogie ale latasz ile chcesz bo zatankujesz i lecisz ( oczywiście ile masz energii w pakiecie serw ). Obecne silniki żarowe nie sa az tak trudne do regulacji jak kiedyś samozapłony a temat ciekawy. Dziękuję właśnie takich konkretnych argumentów potrzebuję od Ciebie i od Was do zaczęcia przygody ze spalinami ? Co na pierwszy ogień? kompletowanie całego osprzętu itp. czy może w pierwszej kolejności zakup silnika? Obiecane filmiki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Gratuluję udanego oblotu! Wreszcie się doczekał... ? Szachownice po nowemu, a powinny być po staremu, ale to pryszcz. To przecież nie jakaś super redukcja. Wygląda fajnie i lata fajnie. To najważniejsze. ? Silnik tylko właśnie... ?. Nie warczy, latasz sam, nikt tam z tyłu nie wtrąca głupich komentarzy... Jakoś tak głucho-niemo na tych filmikach. ? Powinieneś był wrzucić tam jakąś spalinke, od razu było by lepiej... ? Zainwestuj na początek w silniczek, jakiś prosty i tani, taka 40ka w 2-takcie... Najbardziej popularne i jednocześnie uniwersalne. Będziesz miał motywację żeby skompletować resztę osprzętu, a na pierwszym takim tanim i prostym silniku nauczysz się obsługi i regulacji. Nie ma co kupować od razu złotego saito czy o.s. bo na początku bardzo łatwo można zepsuć, a było by szkoda. To tak z mojego punktu widzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Dziękuję ? Co do spaliny to myślałem nad nad os 40-46 2t mógłbym taki silnik użyć w wicherku 25, RWD 5 czy innej prostej konstrukcji. Co do ciszy i samotności na lotnisku to nie narzekam że nikogo nie ma w pobliżu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Do Wicherka 25 czy RWD-5 silnik 40ka będzie stanowczo za duży, a już 46 to masakra. Słowo. Do takich modeli to 25-35 max. 40ka do tej P-11 to już by było sporo, no ale to myśliwiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi