Grzesiek Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Statecznik raczej tez taki zrobie,chociaż zobaczę jeszcze.Trzeba kuć żelazo puki gorące-jedziemy z kadłubem.Może nie zawiele ale zawsze do przodu.Ostatnie zdięcie przedstawia cnc XX wieku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 To działa nawet bez prądu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Prąd do tej maszyny był pobierany z butelek ....... oczywiście lejdejskich!!!! A Wy o czym pomyśliliscie łobuzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Coś tam strugłem.Ogólnie tydzień w pracy a weekend na budowie i jeszcze marudzaca kochana żona ,a model powoli do przodu. Zastanawia mnie sprawa statecznika pionowego,mianowicie z książki Miniaturowe Lotnictwo wychodzi niższy niż z planów rownież Schiera.Chcialbym aby model nie był pokraczny przez zaduży statecznik.A co koledzy powiedzą w tej kwestji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Wcale nie będzie pokraczny! mnie przynajmniej bardzo się podoba, a ciut większy chyba nie zaszkodzi!? Bardzo lubię patrzeć na "wicherki", fajnie że jest taka ikona w naszym hobby. Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Kilka lat temu też się zabrałem za Wicherka, no i tak trochę zleciało. Żeberka płatów i statecznika cięte ręcznym laserem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Andrzej to może jest własnie dobra pora by go skończyć,jak coś to dożucaj do mojego tematu.Ja poszedłem troche na łatwizne z profilami ale to dlatego że pracy mam w kur...nie modelarskiej ,ale uwież mi żeby nie to to praca z włośnicą to czysta przyjemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Andrzej to może jest własnie dobra pora by go skończyć,jak coś to dożucaj do mojego tematu.Ja poszedłem troche na łatwizne z profilami ale to dlatego że pracy mam w kur...nie modelarskiej ,ale uwież mi żeby nie to to praca z włośnicą to czysta przyjemność. Coś pomyślimy ze skończeniem, nawet kadłub jest , pionowy też był, ale gdzieś wylatał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Przymierzam się pomału do zakupu materiału na poszycie i albo będzie szyfon lub sama japonka albo TO tylko prosze powiedzcie co to jest bo nie znam tego produktu.A może to jest ala papier śniadaniowy. Jak to sie kładzie itp.Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Wczoraj troszke do przodu.Kadłub prawie zrobiony rozpórki powklejaći szlifowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Przymierzam się pomału do zakupu materiału na poszycie i albo będzie szyfon lub sama japonka albo TO tylko prosze powiedzcie co to jest bo nie znam tego produktu.A może to jest ala papier śniadaniowy. Jak to sie kładzie itp.Dziękuje. Uwielbiam Plyspan i szczerze polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Tomasz za późno zamówiłem japonke.To co do tej pory zdiełane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Cóż... Ale OK, będzie dobrze i z japonką. Bardziej "koszernie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Od Pawła (paweln7) otrzymałem dzisiaj prezent.Gaźniczek rc do MVVS-a.BARDZO DZIĘKUJE.Gaźnik rozebrany trafi do nafty i będzie jak nówka,a następnie trafi do Wicherka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Wzmocnienia i usztywnienia skrzydeł.Oraz gaźnik rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Technika oklejania papierem japońskim jest mało znana modelarzom młodego pokolenia. Jest okazja by opisać ją dokładniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Oczywiscie jak dojde do oklejania to przedstawie.Niema tu nic trudnego,narazie opis oklejania z książki Schiera,oraz na jakim etapie jest Wichero.I doszedł jeszcze statecznik pionowy ze sterem kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Powiem szczerze że przy grubości statecznika 3mm to mam problem z zawiasami.Zrobie chyba tasiemkowe przekladane,a co widownia na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Właśnie takie zawiasy mam w Wicherku, zdjęcia w imprezach Wilcze Laski 2818 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Zawiasy z taśmy od drukarek klejone po pokryciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi