Grifon Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Witam, cały czas kombinuje, zamówiłem hips 0,25 mm gr. na wypraski format 25x33 cm ze sklepu EXITO pewnie powiecie, że zbyt gęsto są te żeberka, ale uznałem, że ciężar jest praktycznie żaden a sztywność konstrukcji i wygląd zyskają. Nie mówiąc już o tym, że poszycie się nie będzie zapadać, poszycia z balsy 0,6 mm ale tylko od góry. Dla sztywności i wygody montażu lotki użyje od spodu balsy 1mm Michał te buty to będą przyklejone do skrzydełka a przednia cześć buta do ośki koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Ello ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Czad! Widzę że lab działa:) to teraz już większość elementów jest zatem żywię nadzieję że model skończysz! Super. Pzdr, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Jak nie moge budować 109 albo mi się nie chce, to lepie tego, niestety teraz najgorsze czyli budowa i pasowanie lotek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ogarnołem to najgorsze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 A co to takie granatowe i grube (!?) dosyć na skrzydełkach? m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 To taśma malarska wel taśma ochronna przed wgniotkami. Dzisiaj nie miałem weny, ale ostatecznie cos zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Ostatnio osadziłem skrzydło w kadłubie, dźwigary są w szufladach żeby można je było wyjmować. Nie mogłem się oprzeć przymiarce. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Slicznie to maleństwo Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Trwają prace nad ogonem, bez niego nie rusze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Wygląda super jak to u ciebie w labie!:) Ale teraz jak juz widać zamontowany silniczek i serwa to coś mnie tknęło o wyważenie, próbowałeś już trochę? Może się mylę, ale masz sporo ciężaru ( na oko!) za sc a przed nim tylko maska, kółeczka i 1/3 górnego płata, to cały tył powinien być max lekki. Myślę, że czas spróbować, choćby w przybliżeniu, i sprawdzić jak się modelik teraz wyważa. Pzdr. m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Tak był wstępnie wyważony, odniosłem wrażenie, że będzie leciał na dziób, ma ciężki silnik i akumulator. Ogólnie jest ciężki, albo mi sie tylko tak wydaje. W sumie to nawet nie wiem gdzie jest środek ciężkości, ale sie dowiem podczas oblotu (; Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Skończyłem pasowanie wręg, pozostało profilowanie podłużnicami, wszystko narazie przyfastryguje. Ktoś wie jak się trasuje na wregach miesjce dla podłużnicy? Dzisiaj byłem w Muzeum Dywizjonu Lotniczego w Pucku i przywiozłem taka grafikę. Grafik pan Wróbel troche podrasował tego Jastrzębia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 O właśnie, świetny prosty pomysł. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Nagrałem film z działania serw, ale okazało się teraz, że obiektyw miałem brudny ( ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Oj tam nie ma stresu wszystko ladnie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 2 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 22 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Już po wakacjach, musiałem strzelic poprawke, narazie wszystko na sucho spasowane, kilka korekt będzie i można kleić listwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Ładny kadłubek w wersji mini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi