Grifon Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Spoko ? Michał ja tego specjalnie nie szyfrowałem, ta balsa to nacięte kawałki bloczki 1.5/ 1mm przyklejone na taśmę dwustronną w nie wtykam te białe paski. Żebra chłodnicy które wystają poza balsę, na biały pasek z napisem CA nanoszę CA dociskam ten pasek a on przykleja się do tych małych pasków a potem wyciągam atrapę chłodnicy. Panie rozumisz. Dzisiaj pod nieobecność żony udało sie wreszcie odsysnąć hipsa, zagłówek uszkodziłem podczas wycinania , ale maska wyszła. Gonie ten model ostatkami chęci oby ich wystarczyło do jego skończenia. Pozdrawiam. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ło, Panie na to bym nie wpadł, czad kurczę, dzìęki wielkie! Maseczka też piękna wyszła, nie marudź, jedź dalej bo warto, a i tak wszyscy jesteśmy w małym więzieniu:(. Pzdr, m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Ludzie kupujta bo tanio a się przyda DIY tokarka polerowanie wiertarka obrotowa narzędzie 100W Mini koraliki maszyna miniaturowa tokarka budda Pearl tokarka koraliki do obróbki drewna|Tokarki| - AliExpress a jak macie więcej siana to bieżcie to Z20002M 24W metalowa mini tokarka//24W,20000 obr/min dydaktyczne metalowa tokarka|metal mini lathe|mini lathelathe machine - AliExpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 13 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Kołpak jest w miare scentrowany, jeszcze tylko trzeba dziurwy na śmigło zrobić. Gniazda rur wydechowych zajeły dużo czasu, no ale się udało w miare dobrze to zrobić. Pozdrawiam minimalistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Przeczytałem i obejrzałem wszystko, jestem pod wielkim wrażeniem. Kontynuuj bo robisz to bardzo dobrze. Powodzenia w zakończeniu projektu. Pozdrawiam i gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Dzięki, doborze, że to napisałeś bo z konczeniem modelu to zawsze mam trudnosci /: ten kołpaczek to niestety trzeba podciąć u podstawy, niestety budowa piasty nie pozwala na idealne zamontowaniu podstawy kołpaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Robisz go super Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Dzięki Marek, chciałem go skończyć do konca roku, ale marne szanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Nie spiesz się i wiesz szkoda go oklejać czy malować tak ładnie zrobiony.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Klapka i maska silnika odstaje, czekam na magnesy, te oprofilowania trochę mnie zmęczyły ale jakbym robił nostępne to by wyszło szybciej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Okropnie ładny robisz super.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Skubany pięknie wygląda nawet z jednym płatem! Jeśli dobrze widzę to usterzenie pokryte jest folią- jeśli tak to sprawdź możliwie dokładnie (nawet przez lupę) czy nie ma jakichś "zakładek" folii na łukach - bo tam się będzie farba łatwo ścierała. Maska beznadziejna zaiste wszystko do poprawy! Luzy panie takie, że palce krasnal włoży, dramat! Ale, jest szansa że naprawisz! Pzdr, M Ps. Znalazłem przypadkowo zdjęcie poniżej - to nie twój? Trochę chyba ma inne portki na podwoziu ale to chyba tem sam typ? m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Staram się najlepiej jak umie, a że mało umiem to wychodzi jak wychodzi /: no wiem że beznadziejnie ?? Niestety nie mogę poświecić temu projektowi więcej czasu np. dzisiaj nic nie zrobiłem, miałem włożyć więcej wysiłku w wykończenie ale, chce się coś już innego budować , tym razem będzie coś na szybko, kolejny model odpoczynkowy. Ten ze zdjęcia to zdaje się prototyp, podczas oblotu grzał się silnik gdyż chłodnice były zbyt małe i musiał lądować w polu, ale nic mu się nie stało. Pozdrawiam kolegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Paaaanieeeee a to poleci ? Ile to już wazy ? Szpachla wszystko zakryje.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Ja w sumie nie jestem zwolennikiem zbyt ciezkich modeli, ale tutaj zrobie pewien wyjatek i powiem, ze jak nie poleci, bedzie stal na polce i oczy cieszyl, bo super wyglada.Ja bym nim nie leciał Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 ? panowie dziękuję za pozytywne komentarze, całość waży RTF ok 150g przy rozp. 660 mm myśle, że nie jest aż tak źle, Michała Cesna, albo Albatros waży tyle samo. Czyli załapal się do klasy parkflajerow. Ja lubie budować, wystarczy mi że jeden raz poleci i uznam że spelnił moje oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Miałem robić żebrowanie chłodnic, ale chyba sobie daruje. Życzę kolegom modelarzom wszystkiego najlepszego w nowym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Najgorsze już za mną, te buty wisiały mi z tyłu głowy od początku. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Naprawdę nie wiem co napisać bo super robota.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi