Gość miszczu Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 może za tydzień mi się uda to wam przetrzepię tasiemki :mrgreen: No to powodzenia. Ale ja tak łatwo skóry nie oddam :twisted: Loty zaliczam do pomyślnych. Pomimo, że lataliśmy tylko we 2 to było bardzo fajnie. Po pierwszym crashu niestety mój silnik stracił power. No cóż walka to walka. Mam nadzieję że za tydzień zawody będą i będę mógł na nich być. No i mogło by powiać za tydzień... Wtedy wychodzi kto dobrze lata i tu gratulacje dla skidan'a bo mimo że w górze wiało to latał świetnie. Robił takie uniki że kila razy po trawie czymś pociągną(raz niestety w brzozę ). No ja też bez szwanku nie wyszedłem. Kadłub(znów?!) łamany w 2 albo 3 miejscach + skrzydło lekko przecięte. THIS IS WAR P S żałujcie, żałujcie PP S zdjęcia i film świetne, jak tylko będziesz mógł to wrzuć je proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 jak tylko będziesz mógł to wrzuć je proszę Proszę bardzo oto link do filmu: http://pl.youtube.com/watch?v=JR7qgN3Alyw Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 ŚWIETNY FILM!!! Gratuluje talentu żeby złapać wszystko i jeszcze więcej... Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Prognozy pogody na niedzielę 14.12.08 są bardzo obiecujące a zatem przybywajcie.Zapraszam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Na jutro pogoda ma być znośna Więc do zobaczenia na zawodach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jak ja wam zazdroszczę tych wspólnych lotów... :oops: U mnie nie ma z kim polatać. Okolice, to shin tu lata (o ile już latał) ale to też 20km. Syn burmistrza się szykuję(dorosły chłop) ale z początkującym to walki nie zrobię żadnej :cry: Kto mnie odwiedzi na wspólne loty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 trzeba było przyjechać Zawody udane Czekam na fotki, bo widziałem że Dj. robił dość sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam, oto jedna z wersji filmu i fotek z dzisiejszej udanej imprezy... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 :cry: wiedziałem, że tak będzie. Jak ja przyjechałem to was nie było. Jak wy przyjechaliście to mnie nie było. :cry: Życie. :evil: Pozostaje mi teraz czekać na kolejne zawody i mieć nadzieję, że sie niebawem spotkamy. czy planowaliście juz coś? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Wstawiam komentarz napisany przez Wodzu7 oczywiście wszystko zgodnie z prawem - prosił mnie o to: Witam.Pogoda jak na tą porę roku dopisała znakomicie.Jedynie zimny wiatr trochę psuł radość z lotów ale ognisko podgrzewało nasze zmarznięte ciała.Przyjechali na zawody koledzy z Lubina i Pabianic i sumie w zawodach wzięło udział 18 zawodników.Walki były zacięte i toczyły się do ostatnich centymetrów taśmy przy ogonie.Było mało zderzeń i dużo cięć w każdej rundzie co świadczy o coraz wyższych umiejętnościach pilotarzowych modelarzy.Najciekawszy moment zawodów zdarzył się już w pierwszym locie pierwszej rundy kiedy Piotrek Miszczyk zaatakował taśmę,która nawinęła się na silnik,"zgasila go" ale nie urwała od modelu.Poniewaz atak odbywał się na wznoszeniu obydwa modele,połaczone tasiemką najpierw wyhamowały,zawisły na chwilę, po czym zjechały z jakiś 20 m.tyłem powoli na ziemię przelatując przy okazji przez gałezie drzew.Uszkodzenia były niewielkie. Po trzech rundach zrobiliśmy przerwę na kiełbaskę z grilla i przystąpilimy do finału w którym wzięło udział 7 zawodników.Oto wyniki po finale: 1.Krzysztof Śmigielski 1338 pkt. 2.Piotr Miszczyk 1330 pkt 3.Andrzej Miazga 1049 pkt 4.Sławomir Seredyn 1037 pkt 5.Wojciech Krajnik 1005 pkt 6.Marcin Olas 871 pkt 7.Bartek Dobrowolski 688 pkt Po finale oficjalnym zrobiono "finał B" już poza konkurencją,wktórym wzięło udział 12 zawodników.Wtedy dopiero było ciekawie.Na koniec chciałbym podziękować wszystkim którzy pomogli mi w przygotowaniu i przeprowadzeniu zawodów,gospodarzowi terenu-Stadninie koni ESPERANNA oraz sponsorom:Modelesklep i Cyber-fly.Pozdrawiam i zapraszam na zawody na wiosnę.Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 No Jarek, a nie bałeś się ,że potraktują cię w czasie walki jako bombowiec i oderwą się od wiru walki by cie zniszczyć!? :-) a tak w ogóle to fajne ujęcia,jeszcze walki z góry nie widziałem. To juz prawie jak transmisja ze skoków narciarskich ,gdzie kamera podąża tu nad skoczkiem w czasie lotu.. Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Wszystko co w powietrzu to wróg! - jak to krzyczał któryś z zawodników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 a nie bałeś się ,że potraktują cię w czasie walki jako bombowiec Witaj, nie wszystko było ustalone. Bardzo trudno uchwycic takie sceny w powietrzu gdy nie ma podglądu w czasie rzeczywistym. Kolega Krzysiek latał równiez (model 2 silnikowy widac go na filmie w stopklatce gdy mija sie z twisterem MPX), po lądowaniu okazało sie że był jakis problem z zapisem i film w zasadzie był nie do odczytania... szkoda bo momentami było ciekawie... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Piękne :shock: Dogrywka B (tak nazwana) wyglądała jakby latało stado dość szybkich ptaków... :chick: Marcin, taa przyjadę, dość daleko mam żeby przyjechać a wozić kto nie ma (Twister fajny model, ale drogi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 No Jarek, a nie bałeś się ,że potraktują cię w czasie walki jako bombowiec i oderwą się od wiru walki by cie zniszczyć!? :-) a tak w ogóle to fajne ujęcia,jeszcze walki z góry nie widziałem. Bart - to kiepsko czytujesz forum: Tutaj zapis z góry walki spalinowego aircombat WWII 1:12. http://pl.youtube.com/watch?v=kn05fH5MaLA A więcej o tym tutaj: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10576&postdays=0&postorder=asc&start=15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Japim, to prawda ponieważ nie latam w combacie ,ale interesują mnie filmy i fotki z lotów. Może kiedyś zacznę walczyć a wtedy bede czesciej zaglądał na posty PILOTÓW WOJSKOWYCH:-) Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 sorki :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Witam.Pogoda jak na tą porę roku dopisała znakomicie.Jedynie zimny wiatr trochę psuł radość z lotów ale ognisko podgrzewało nasze zmarznięte ciała.Przyjechali na zawody koledzy z Lubina i Pabianic i sumie w zawodach wzięło udział 18 zawodników.Walki były zacięte i toczyły się do ostatnich centymetrów taśmy przy ogonie.Było mało zderzeń i dużo cięć w każdej rundzie co świadczy o coraz wyższych umiejętnościach pilotarzowych modelarzy.Najciekawszy moment zawodów zdarzył się już w pierwszym locie pierwszej rundy kiedy Piotrek Miszczyk zaatakował taśmę,która nawinęła się na silnik,"zgasila go" ale nie urwała od modelu.Poniewaz atak odbywał się na wznoszeniu obydwa modele,połaczone tasiemką najpierw wyhamowały,zawisły na chwilę, po czym zjechały z jakiś 20 m.tyłem powoli na ziemię przelatując przy okazji przez gałezie drzew.Uszkodzenia były niewielkie. Po trzech rundach zrobiliśmy przerwę na kiełbaskę z grilla i przystąpilimy do finału w którym wzięło udział 7 zawodników.Oto wyniki po finale:1.Krzysztof Śmigielski 1338 pkt. 2.Piotr Miszczyk 1330 pkt 3.Andrzej Miazga 1049 pkt 4.Sławomir Seredyn 1037 pkt 5.Wojciech Krajnik 1005 pkt 6.Marcin Olas 871 pkt 7.Bartek Dobrowolski 688 pkt Po finale oficjalnym zrobiono "finał B" już poza konkurencją,wktórym wzięło udział 12 zawodników.Wtedy dopiero było ciekawie.Na koniec chciałbym podziękować wszystkim którzy pomogli mi w przygotowaniu i przeprowadzeniu zawodów,gospodarzowi terenu-Stadninie koni ESPERANNA oraz sponsorom:Modelesklep i Cyber-fly.Pozdrawiam i zapraszam na zawody na wiosnę.Wojtek. ECO400, czytasz to co jest wcześniej czy to zbyt wymagające? :roll: BTW mogło być lepiej a tu tylko 6 miejsce... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Nowy człowiek na podium,znany z ubiegłorocznych startów w WWII kol.Andrzej Miazga. Jak widać młodzież napiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 No napiera napiera... I Wam nie odpuścimy A tu mam bardzo fajne zdjęcia z zawodów (kilka z zawisu na taśmie). ZDJĘCIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.