aldik79 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 kończę naukę na dziś, w wirtualnym świecie zbankrutowałem, bo za dużo kraks:) ale wiem z czego wynikają moje błędy. W samolocie bardzo rzadko używałem steru kierunku, bo zawsze raczej używałem lotek. I teraz z przyzwyczajenia nie używam "Yaw" a to błąd przy dronie:) Ale to się zmieni.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Do tego doszedłem w symulatorze i też się na tym łapałem że zamiast zakręcić kopterem to leciałem w bok. Inne latanie jak modelem ... teraz się zastanawiam jak by wyglądał mój lot modelem a nie latałem już zdrowo chyba ponad rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Mój model lata na pewno wolniej niż ta "bestia":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Ustawiam swojego quadrocoptera(zmniejszam za poradą prędkości skrętów) i przyglądam się z bliska śmigłom. 2 łopaty lekko ukruszone a jedna lekko pęknięta na końcówce:) dalej czekam na dostawę z chin zamówionych śmigieł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Przerzuć pakiet pod ramę Krzywda mu się nie stanie, a nie będzie zasłaniał anteny. Jaki Ci wychodzi czas lotu? Dzisiaj udało mi się po pracy wylatać 1 pakiet. Lot odbył się już bez żadnej kraksy j:) Latałem w goglach ale w trybie stabilizacji- nie odważyłem się jeszcze na tryb acro- bo za zimno było(jakieś wytłumaczenie jest) Na 1 pakiecie wynosił około 10min z 1 lądowaniem. Po podłączeniu do ładowarki pokazywało 9%. Zaznaczam że to był raczej spokojny lot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zdecydowanie zbyt krótko. Tzn. tyle byś ulatał na LiPolu 1300mAh. Do jakiego napięcia latałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 około 3,3 albo 3,2. nie pamietam bo skupiałem się na locie:) Następnym razem dokładnie to przeanalizuję. Może temperatura miała tez tu coś do powiedzenia? około 0 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Na tych aku możesz latać do 2,9V bez szkody dla nich. Ile prądu Ci weszło w aku po locie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Hehe oczywiście że nie sprawdziłem, podłączyłem odrazu drugi pakiet na storage i nie pamietam. Ale jak pisałem sprawdzę następnym razem. Ustawie sobie też alarm w BF na 3,1V Skalibrowałem również czujnik na FC. Po podłączeniu pokazywał mi 24,3 a jak mierzyłem miernikiem miałem 24,5V na pakiecie Jeszcze musze zmniejszyć kąt położenia mojej kamery 4k, bo w większości filmu widzę niebo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Dzisiaj "zaszalałem" i od razu przeszedłem w tryb acro. Zupełnie inna bajka, ale da się już opanować jako tako:) Symulator jednak pomógł. Krótki filmik z postępów https://www.youtube.com/watch?v=-Nt8MolBbOg&t=113s 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 A tu kolejna porcja z dzisiejszych lotów. Wylatane 6 pakietów- około 1h lotów https://www.youtube.com/watch?v=mHp25f34LRE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sknera771 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 A tu kolejna porcja z dzisiejszych lotów. Wylatane 6 pakietów- około 1h lotów https://www.youtube.com/watch?v=mHp25f34LRE Latasz kwadratowo jak robot :> Masz tyyyle miejsca i żadnych przeszkód, zamiast popychać skokowo, staraj się powoli i płynnie nimi ruszać. To naprawdę nie trudne a nagrany obraz będzie o niebo przyjemniejszy :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Latasz kwadratowo jak robot :> Masz tyyyle miejsca i żadnych przeszkód, zamiast popychać skokowo, staraj się powoli i płynnie nimi ruszać. To naprawdę nie trudne a nagrany obraz będzie o niebo przyjemniejszy :> Cały czas ćwiczę nad tym żeby tak nie było:) To wymaga praktyki niestety, a latam dopiero 1,5h... Mam nadzieje że się poprawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Pytanie do aldik79. Czy Twoja rama to anniversary special edition Martian 215? Jeśli tak to czy zmieszczą się w niej śmigła o średnicy 5,1" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Tak to ta rama. Powiem tak, teraz mam pierwsze lepsze śmigła kupione w sklepie(cały czas czekam na dostawę z chin), aktualnie używam 5x5x3R i są one na "styk". Czasami jak źle założę pasek trzymający baterię to ocierają o ten pasek. Przed każdym uruchomieniem muszę sprawdzać czy śmigła nie haczą o pasek. Tak więc jeszcze większe śmigła będą większym problemem. Myślę że śmigła 5" są optymalne. Jak będę w domu to mogę zrobić zdjęcie i zmierzyć ile miejsca pozostaje przy moich śmigłach....ale to po pracy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Latam Marianem ze śmigłami 5,1 na codzień. Ocieranie o pasek to problem w każdej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Patryk, ale jakim Martianem Ty latasz, 215 czy 220? Podaj dokładnie model tego Martiana czy jak wolisz Mariana ? . Aldik79 pisze, że 5" i jest ciasno a Ty latasz na 5,1" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Oj trzeba dać więcej gazu, śmigło się bardziej ugina i już jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 U mnie jest na styk, dronik trochę obłocony bo lądowanie w polu sie odbyło:)Może i wejdzie troszeczkę większe ale to trzeba by dokładnie wymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Marianem 215. 220mm też mam i też jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi