andrzejp Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Witam, To ja bym bardzo prosił o wszelkie informacje i zdjęcia na temat Albatrosa, Barakudy i Jantara. Udało mi się dodzwonić do Modellotu i obiecano mi fotki i materiały, ale minęło już parę dni i nic nie ma. Wysłałem SMS z ponowną prośbą i też nic Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja poproszę o info na temat 4metrowego FOXA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Udało mi się dodzwonić do Modellotu i obiecano mi fotki i materiały, ale minęło już parę dni i nic nie ma. Wysłałem SMS z ponowną prośbą i też nic Też czekałem ładnych parę dni ale doszło z przeprosinami za oczekiwanie, jakieś problemy techniczne czy cuś, wczoraj dostałem fotki cennik i katalog :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejp Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Mam taką nadzieję, że to jakieś problemy techniczne lub nawał pracy i się doczekam. W końcu nie ja jeden czytam ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 To dajcie ten katalog na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Cennik aktualny wstawił już Pawel_W, Katalog ma 21 pozycji jak cennik, są to szybowce i samoloty przedstawione w 3 rzutach i jest to jeden wielki plik PDF. Spróbuję powalczyć i wstawić to czego nie ma w tym i we wcześniejszym wątku o Modellot. Fotki zestawu mam tylko z mniejszych modeli Panda i Fregata ze skrzydłami w stanie surowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Dwie Fregaty I zamówione. Za 3-4 tygodnie powinny być. Kontakt z p. Mariuszem kapitalny. Też już trochę czekam na zdjęcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Umiescie ten plik PDF na serwerze - bedzie najlatwiej i najprosciej a tak bedzie zbior oferty w roznych tematach i nie kompletny. Sluze miejscem na serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Daj mail to Ci wyślę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Sorry że tak późno marcinszczepan@poczta.fm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Poszło na mail, jak będziesz gotowy to wstaw link, bo moja skrzynka rozgrzała się do czerwoności :lol2: Nie no żartuję kilka wysłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Link: http://www.ksmrc.vdl.pl/Inne/oferta.zip Jak będziesz miał chęć to dorzuć jeszcze fotki i cennik jak posiadasz :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Aleś szybki, ja naprawdę żartowałem :devil: Mogę Ci dosłać resztę, ale fotki jak pisałem mam tylko z "maluchów", no jest ładne zdjęcie skrzydeł z Barakudy :wink: Już wysyłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Właśnie cennik byłby fajnym dodatkiem a fotki barakudy i jantarów także by się przydały ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Właśnie cennik byłby fajnym dodatkiem a fotki barakudy i jantarów także by się przydały ... Cennik już pisałem, że się nie zmienił. Co do fotek większych "sztuk" to mam tylko skrzydła Barakudy ale w bardzo ładnej wersji kolorystycznej :wink: P.S. Strasznie ciężki mail, foty są w dużej rozdzielczości, jeszcze wysyła :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 I foto nie widze ... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Panowie właśnie jade do p. Mariusza na sesje fotograficzną, zrobie wszystkie modele jakie bedą wystawione. Ale w zwiazku z tym mam prośbę czy może mi ktoś na PW wyslać instrukcje jak mam umieścić zdjącia na FORUM. Jeszcze tego nigdy nie robiłem i napewno będę mial problemy. (Ale tak step by step tak dla lamera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Tu masz dwa linki jak to robić. Album Jak wstawiać zdjęcia na forum- Samouczek Krok po Kroku (kopiuj nie ten link podany przez modelmaniaka tylko link pod "Direct link to image" ! P.S. Będziemy musieli później poprosić aby posprzątano ten temat :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam wszystkich. Właśnie 30 min. temu wróciłem z wycieczki do Bielawy do MODELLOT-u. Relacja foto dopiero jutro jak obrobię trochę zdjęcia. Niestety warunki do zdjęć były spartańskie maleńki ganek oraz noc. Niestety mogłem się spotkać z p. Mariuszem dopiero o 18.30 więc ciemno było jak w :ass: u pani Malinowskiej. Na dworze też nie szło robić zdjęć ponieważ śnieżyca była okrutna. Nie mieli właściwie żadnego poskładanego modelu wszystko w częściach. No i tak będę prezentował fotki. A teraz kilka słów o wrażeniach. 1. Pan Mariusz oraz jego Tato to modelarze, którzy dorabiają na budowie modeli, nie jest to fabryka a nawet fabryczka nie jest to ich główne źródło utrzymania. Czy jest to istotny szczegół???? Może tak a może nie. Każdy sam sobie musi wyrobić zdanie. 2. Robota ręczna, odrobinę zmechanizowana. 3. Co do skrzydeł i stateczników. Wszystkie to fornir topolowy 0,7mm w skrzydłach do 3m a 1mm w pozostałych. Jeśli chodzi o precyzje wykonania oraz wykończenie skrzydeł i stateczników to uwag absolutnie nie mam. Dobra ręczna robota. Mi się bardzo podobało. Wszystkie skrzydła powyżej 3 m są wzmacniane szkłem. Np. Fox i Jantar 3,7 m wzmacniane są szkłem a dźwigar jest stożkowy i sięga do ? lotki. 4. Co do kadłubów. To wszystkie są z laminatu. Żelkot plus szkło lub węgiel. No tu jako pedant mógłbym się odrobinę przyczepić. (ale tylko odrobinę). Albo dostałem do wglądu prototyp niezbyt spasowany albo tak te typy mają. A chodzi mi o kadłub od ... i tu skleroza bo właśnie zapomniałem Fregaty??, Albatrosa?? lub Barakudy??, (chodzi o trzy częściowy kadłub) jest odrobinę nie spasowany. To ma wpływ jedynie na stronę wizualno-estetyczną nie zaś na lotną. Chodzi o szczegóły. Kabinka u góry ma 1mm odstępu a na dole 2-3 mm, ta środkowa część podobnie z jednej strony skos na dole ma większy odstęp niż u góry. Panowie czepiam się. (Można to samemu w 15 minut poprawić). No ale widziałem … Na wszystkie modele do 3 m czas oczekiwania to 3-4 tygodnie. Na Barakudę trzeba czekać jeszcze dłużej ponieważ są obecnie w trakcie zmiany profilu skrzydła na HN1033. Ja zamówiłem z tym profilem i będzie dopiero pod koniec kwietnia. :| :jupi: Co do reszty modeli to największe wrażenie zrobił na mnie FOX i Jantar 3,7. Ten FOX to wielkie bydle, tyle że krótki, taki przysadzisty, ale piękny model. Obecnie Jantara i FOX-a robią dla siebie więc trochę elementów było. Skrzydła do Jantara mieli już pomalowane no i tu musze powiedzieć rewelacja. Do Fox-a to samo. Reasumując są to ludzie którzy latają tym co sami robią. To mnie przekonuje. Z czystym sumieniem mogę polecić ich modele. Wybaczcie za tak chaotyczną relacje ale to tak na gorąco, co bym nie zapomniał. EDIT. Sorry za zwłokę z tymi zdjęciami. Zaczniemy od FOX-a Ze statecznikiem poziomym. A teraz Jantar 3,7m Kadłuby do kliku modeli (Fregata, Albatros, Barakuda i ???) Ten kadłub zaznaczony czerwonym prostokątem to jest to małe niedopasowanie o którym pisałem niestety słabo wyszło, na nastepnych można się dopatrzeć. A teraz trochę skrzydeł. Naprawdę dobro robota, gładziutkie jak :ass: niemowlaka. Dla siebie malują żywicą. Stateczniki pomalowane żywicą Myślę że wystarczy i tak sporo tego. Jeśli ktoś będzie chciał pozostałe to prosze o maila na PW to wyślę pozostałe. Wiele tego nie ma jak pisałem bo warunki były spartańskie. Są jeszcze ze 2-3 zdjęcia Barakudy Włąściciela (węglowa) i inne skrzydeł i stateczników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Po 4 tygodniach od złożenia zamówienia dotarły nasze (moja i Grześka) fregaty. Wrażenie niezwykle pozytywne, jakość wykonania piękna. Póki co jedno uchachane zdjęcie Podczas składania modelu wrzucę parę zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.