majula7 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Stałem się posiadaczem takiego samolotu. Mam złe doświadczenia z tak małymi modelami, ale postaram się przyłożyć i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Comey? Chyba miało być "comet"... Raczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Oczywiście, tylko coś mi się źle klikneło. A może ktoś już latał tym wynalazkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Samolot jest super, ale modele kiepsko kończą podczas startów i lądowań, dbaj o prędkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Wiem, małe skrzydła duża waga będzie zabawa. Tj. przykład jak projektant nie zna zasad budowy modeli. Można powiększyć skrzydła bez uszczerbku dla wizerunku. Takich pomyłek w swoim życiu modelarskim już miałem kilka. Trzeba brać byka za rogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Comet powstał do bicia rekordów prędkości i model na pewno też prędkość lubi ? Jeżeli dobrze widzę na zdjęciu to model z epp a skoro to gotowy zestaw to zwykle producent poprawia parametry modelu na tyle aby model latał przy średnim poziomie umiejętności. Nie ma co marudzić, trzeba zapiąć pakiet i w górę ... tylko wiadomo, bez filmu oblot nie zaliczony ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Jest gdzies na Youtube film , jak duzy , piekny model przepada ( niestety ) . Sa one znane z "kiepskiego" ( TZN trudnego ) latania ........ Sam model ( i oryginal ) to jednak PIEKNA rzecz !!! Te linie do dzisiaj pomagaja w osiagnieciu orgazmu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Model kupiłem jako pustostan więc nie zapiać pakietu tylko zazbroic i dopiero w górę. Na obecna chwilę czekam jeszcze na podwozie składane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 wypuszczone podwozie wytwarza opór, który wpływa na pochylanie modelu na nos - trzeba o tym pamiętać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 W tym przypadku raczej zmiana SC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Comet miał chyba podwozie otwierane do przodu, zatem jego otwarcie minimalnie przesuwa położenie środka ciężkości na nos a to zwykle działa na model ustateczniająco. Otwarte podwozie obniża też środek masy modelu co też działa raczej na plus a zatem nic groźnego nie powinno się zdarzyć gdy zachowana będzie właściwa prędkość podejścia do lądowania. Comet miał wąskie skrzydła i bardzo wąskie końcówki skrzydeł, miał latać szybko i lądować też musi na większej prędkości .... inaczej dosłownie "przepadnie" ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITE Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 W dniu 27.12.2019 o 20:26, majula7 napisał: Stałem się posiadaczem takiego samolotu. Mam złe doświadczenia z tak małymi modelami, ale postaram się przyłożyć i zobaczymy co z tego wyjdzie. Orientujesz się może kto jest producentem modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Durafly jeszcze sprawdzę jak będę w modelarni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi