Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stałem się posiadaczem takiego samolotu. Mam złe doświadczenia z tak małymi modelami, ale postaram się przyłożyć i zobaczymy co z tego wyjdzie.

20191204_091445.jpg

20191227_194220.jpg

Opublikowano

Wiem, małe skrzydła duża waga będzie zabawa.

Tj. przykład jak projektant nie zna zasad budowy modeli. Można powiększyć skrzydła bez uszczerbku dla wizerunku. Takich pomyłek w swoim życiu modelarskim już miałem kilka. Trzeba brać byka za rogi.

Opublikowano

Comet powstał do bicia rekordów prędkości i model na pewno też prędkość lubi ?

Jeżeli dobrze widzę na zdjęciu to model z epp a skoro to gotowy zestaw to zwykle producent poprawia parametry modelu na tyle aby model latał przy średnim poziomie umiejętności.

Nie ma co marudzić, trzeba zapiąć pakiet i w górę ... tylko wiadomo, bez filmu oblot nie zaliczony ?

ms

Opublikowano

Jest gdzies na Youtube film , jak duzy , piekny model przepada ( niestety ) . Sa one znane z "kiepskiego" ( TZN trudnego ) latania ........

Sam model ( i oryginal ) to jednak PIEKNA rzecz !!! Te linie do dzisiaj pomagaja w osiagnieciu orgazmu ?

Opublikowano

Model kupiłem jako pustostan więc nie zapiać pakietu tylko zazbroic i dopiero w górę. Na obecna chwilę czekam jeszcze na podwozie składane.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Comet miał chyba podwozie otwierane do przodu, zatem jego otwarcie minimalnie przesuwa położenie środka ciężkości na nos a to zwykle działa na model ustateczniająco. Otwarte podwozie obniża też środek masy modelu co też działa raczej na plus a zatem nic groźnego nie powinno się zdarzyć gdy zachowana będzie właściwa prędkość podejścia do lądowania.

Comet miał wąskie skrzydła i bardzo wąskie końcówki skrzydeł, miał latać szybko i lądować też musi na większej prędkości .... inaczej dosłownie "przepadnie" ?

ms

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 27.12.2019 o 20:26, majula7 napisał:

Stałem się posiadaczem takiego samolotu. Mam złe doświadczenia z tak małymi modelami, ale postaram się przyłożyć i zobaczymy co z tego wyjdzie.

20191204_091445.jpg

20191227_194220.jpg

Orientujesz się może kto jest producentem modelu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.