kesto Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Wojciechu, to piękne szpachle, ale cena już nie. Proponuję coś takiego: https://www.obi.pl/silikony-i-akryle/soudal-lekka-szpachla-akrylowa-900-ml/p/6034425 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 To też mam sprawdzone przy Zerze używałem na balsę przed pokrywaniem włóknem około 25 zł za 750 ml https://www.acrylputz.pl/produkty/gladzie-i-gotowe-masy-szpachlowe/acryl-putz-lt22-light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Witam Dzięki za informacje szpachlę akrylową mam ,ale to i tak nie poprawi mi dzisiaj humoru maska silnika i wręga czołowa kadłuba idą do kosza trzeba zrobić nowe a wręga wklejona na gotowo. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Jeśli potrzebna jest niewielka ilość, można zrobić samemu. Lakier akrylowy zmieszany z microbalonem. Tak czasami robię i zdaje egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Witam Jeszcze raz dzięki za wszystkie rady . Co do mojego kiepskiego humoru to przypuszczam że większość z was by z przyjemnością wyrywała wręgę i robiła nową maskę żeby mieć taki humor . Z okazji "Dnia Dziecka " doszła do mnie paczka z taką zawartością . Nie omieszkałem sobie przymierzyć ????? CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Gratuluje nabytku ,z ringiem Maiera będzie brzmiał bosko ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 ? To już wiem czemu będzie nowa maska. Mam tylko nadzieję że motorek jest z "nowego sortu" tzn. ma poprawiony rozdzielacz mieszanki paliwowej. Ja niestety mam ze "starego sortu" i muszę ten element wymienić. Paweł, uszy do góry i działaj! Ja też to musiałem przerobić (nowa maska, nowe mocowanie silnika). Pomyśl tylko, Twój RWD i mój P-50 we wspólnym locie, jeszcze przydała by się jakaś jedynastka 1:4 do kompletu?........ Piotrek G. dostanie chyba orgazmu?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Witam 4 godziny temu, mecenas napisał: Pomyśl tylko, Twój RWD i mój P-50 we wspólnym locie, jeszcze przydała by się jakaś jedynastka 1:4 do kompletu?........ Piotrek G. dostanie chyba orgazmu?. On już chyba dostał ( dziwię się że go jeszcze u mnie nie było ?) A nawiasem mówiąc to w trio mogli byśmy polatać Piotrek ma 2 m P-24 z Saito 36 A ja nie mogłem się powstrzymać i go odpaliłem? CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Witam pomalutku do przodu mimo notorycznego braku czasu i sił ,obyło się bez wyrywania przedniej wręgi zmodyfikowałem "podłogę" kabiny i uzyskałem dodatkowe miejsce gdzie będzie elektryka silnika tak wygląda w całości zostało dokończyć przejście skrzydło -kadłub pod szpachlować tu i ówdzie i można laminować CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Co robią tam zwłoki P11? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 1 minutę temu, Grifon napisał: Co robią tam zwłoki P11? To nie zwłoki i nie 11 a 24 . model kolegi przerobił go na puzzle 2D a ja składam z tego puzzle 3D, za dwa tygodnie będzie wyglądał tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Witam Maska się robi CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Witam 4X tkanina 110g/m +2X tkanina 48 g/m + Epidiam 53 i tak to teraz wygląda CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciosku Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Paweł, co z RWD ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 16 godzin temu, Ciosku napisał: Paweł, co z RWD ??? Temat nie umarł , choć nie wiele się dzieje . zacząłem robić kabinę , kadłub wyszlifowany w 99% zostało dokończyć maskę i zrobić nowe skrzydła , tak wygląda na tą chwilę ( kadłub w stanie z zdjęcia z 4 serwami waży niecałe 2,4 kg) CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Witam Dawno mnie tu nie było, brak weny do 25 ale wena wróciła więc działamy dalej. Pokryłem kadłub i stery koveral-em z Oratexu wykonałem paski dokończyłem wiatrochron Pilota CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Witam Pomalutku do przodu CDN 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Witam Dawno mnie tu nie było Brakowało "weny" ale wróciła. oto efekty dłubania, CDN 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Witam małymi kroczkami do przodu zabrałem się za chłodzenie silnika i zamontowanie maski silnika w modelu A tutaj widok kadłuba w całej okazałości kadłub już "zanitowany" po skończeniu kadłuba biorę się za dokończenie skrzydeł, CDN 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 11 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Coś dzieje się w temacie? Dawno nie było nic nowego... Nie wierzę że taki model tak leży poprostu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi