szirokez Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Koliber nareszcie wzbił się w powietrze. Jestem zadowolony z własności lotnych, bardzo przyjemnie się go pilotuje. Zostało jeszcze wykonać przejście kadlub- skrzydła i w zasadzie model będzie skończony. Co więcej będę pisał, zapraszam do oglądania ?? 4
RAFALR30 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 GRATULUJĘ modelu i oblotu. Z początku myślałem że film jest w stylu "slow motion" ale to raczej piękne płynne i makietowe loty. ??
Andrzej Klos Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Gratulacje, pieknie lata. No i ladowania ladne!
wiktoreksz Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Super konstruktor, samolot i pilot! ?
szirokez Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Dzięki bardzo. Film w dalszej części kręcony z telefonu zamocowanego na czapce z daszkiem dlatego czasami model jest w dole kadru lub czasem z niego wypada np. przy lądowaniu lub starcie. Koliberek rzeczywiście lata wolno, waga 3,7 kg do lotu i 2 metry rozpiętości na to pozwalają. To już drugi model po Wildze wykonany metodą mieszaną czyli depron, styrodur, sosna i inne tworzywa, które uznałem za pomocne w budowie.
zbjanik Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Grzegorz- widać, że ten model po prostu chce latać. Udana konstrukcja, kolejna z resztą. Ogólnie bliskie mi podejście do tematu- duże, lekkie modele, wykonane budżetowo i kreatywnie z "byleczego", dobrze zaprojektowane. Gratulacje!
szirokez Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Jeszcze raz dzięki. Tak właśnie buduję, nie ważne co w środku ale ważne by miał bryłę jaką sobie założyłem no i oczywiście latał w miarę makietowo. O projektowaniu też nie za bardzo można mówić w przypadku moich modeli bo wszystko wymyślam i kleje na bieżąco lub czasem przed snem pojawi się żaróweczka jak rozwiązać jakiś problem i jedziemy dalej ?
szirokez Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 Koliber otrzymał rejestrację samolotu bazującego na lotnisku w rzeszowskiej Jasionce. Udało się wykorzystać pogodę w te jesienne coraz krótsze dni i trochę polatać. Zapraszam do obejrzenia. 2 1
Rekomendowane odpowiedzi