szirokez Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Koliber nareszcie wzbił się w powietrze. Jestem zadowolony z własności lotnych, bardzo przyjemnie się go pilotuje. Zostało jeszcze wykonać przejście kadlub- skrzydła i w zasadzie model będzie skończony. Co więcej będę pisał, zapraszam do oglądania ?? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 GRATULUJĘ modelu i oblotu. Z początku myślałem że film jest w stylu "slow motion" ale to raczej piękne płynne i makietowe loty. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Gratulacje, pieknie lata. No i ladowania ladne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoreksz Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Super konstruktor, samolot i pilot! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Dzięki bardzo. Film w dalszej części kręcony z telefonu zamocowanego na czapce z daszkiem dlatego czasami model jest w dole kadru lub czasem z niego wypada np. przy lądowaniu lub starcie. Koliberek rzeczywiście lata wolno, waga 3,7 kg do lotu i 2 metry rozpiętości na to pozwalają. To już drugi model po Wildze wykonany metodą mieszaną czyli depron, styrodur, sosna i inne tworzywa, które uznałem za pomocne w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Grzegorz- widać, że ten model po prostu chce latać. Udana konstrukcja, kolejna z resztą. Ogólnie bliskie mi podejście do tematu- duże, lekkie modele, wykonane budżetowo i kreatywnie z "byleczego", dobrze zaprojektowane. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Jeszcze raz dzięki. Tak właśnie buduję, nie ważne co w środku ale ważne by miał bryłę jaką sobie założyłem no i oczywiście latał w miarę makietowo. O projektowaniu też nie za bardzo można mówić w przypadku moich modeli bo wszystko wymyślam i kleje na bieżąco lub czasem przed snem pojawi się żaróweczka jak rozwiązać jakiś problem i jedziemy dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 30 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Koliber otrzymał rejestrację samolotu bazującego na lotnisku w rzeszowskiej Jasionce. Udało się wykorzystać pogodę w te jesienne coraz krótsze dni i trochę polatać. Zapraszam do obejrzenia. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi