pabork Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Nie mogę doczekać się zawodów by w liczbach porównać 6.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 I kolejna szósteczka miała dziś swój dziewiczy lot... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Słowacy dziś dali ognia na Ostym Wierchu, latając bardzo szybko Czesi też mieli potyczki zawodnicze Farciarze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 I jeszcze kolejny filmik, jak Jerzy sie wozi po niebie. Niestety moje wrodzone lenistwo i powolność, nie pozwalała mi zdążyć aby nagrać filmik jak Jurek leciał w termice. Zawsze sie spóźniałem ? IMG_8029.MOV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 18 godzin temu, cZyNo napisał: Słowacy dziś dali ognia na Ostym Wierchu, latając bardzo szybko Szybko i wolno. Warunki były dzikie. 4 razy przyszły deszcze, między słońcem a upałem. Wiatr 4-10 m / s prostopadły i boczny. Trening jak należy. wyniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Wolno nie brzmi intrygująco. A ja chciałem zaintrygować ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Dziś z radości że dorwał mnie fryzjer, popędziłem poMaxować. Po dojechaniu na miejsce zaczynam rozkładać model, otwieram kuferek z aparaturą, a tam....pusto ? No kurna zapomniałem zabrać. Czyli...długa do domu, aparatura pod pache i powrót na latanie. Niestety straciłem drogocenne 40 minut gdy trochę wiało. Ale i tak ponad godzinkę później polatałem. Tylko już prawie nie wiało i było bardzo spokojnie. Co mnie uspokoiło. A jutro... jutro jak się uda będzie fajny dzień ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 A jutro czyli dziś.... Miało wiać w pewnym miejscu po południu, ale potem sie zmieniło. I miało za słabo wiać. A jak słabo wieje to są glajciarze i się nie da. Jednak w mojej dziwnej głowie pojawił się chytry plan...który zacząłem realizować dziś. Bo to miejsce to jest w miare niedaleko od Szczecina. Wiele razy sie na nie zasadzałem, ale trafić tu na właściwy wiatr to sztuka. Więc dziś stwierdziłem że przyjadę tam i ponocuje sobie. Ale jak przyjechałem to okazało sie że prognozy były ok. Wiele 3-4ms, ale jest odchyłka po zbóju. I był tylko jeden odważny glajciarz. Który poleciał. Ja też. Po pewnym czasie glajciarz wylądował i stwierdził że już nie lata bo duża odchyłka. A ja sobie latałem i latałem. Wiatr sie rozwiewał i rozwiewał. Teraz to już fale nawet białe grzywy mają ? Tym razem na zbocze nie mam jakoś specjalnie daleko ? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 I jeszcze filmik z wczorajszego latania tylu zrób wszystko sam I obsługa modeli tylko lotkami i wysokością. Kto by pomyślał że bez kierunku model może ładnie robić zakręty Oczywiście z lotkami sprzężone są klapy, które znacząco wpływają na "jakość" zakrętu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Czyżby to był Trzęsacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 A dziś juz po lataniu. Można zabrać sie za pracę Ja sie zbierałem, glajciarze wystartowali. Wcześniej czekali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 3 godziny temu, Dariusz Dudzik napisał: Czyżby to był Trzęsacz? Tak - w końcu mi sie udało zaliczyć to zbocze. Chyba ostatnie z tych fajnych, którego jeszcze nie miałem przyjemności skosztować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Takie miłe zakończenie dnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 To zbocze i pewien modelarz zainspirowały mnie jakiś czas temu do powrotu do modelarstwa po 20 latach mam więc sentyment do tej miejscówki. Jest świetne jak nie ma plażowiczów i łazikowców leśnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Fajne zbocze ,też tam latam jak jestem w tamtym rejonie zwłaszcza latem.Ale najlepsze latanie jest jesienią jak już tam nikt się nie kręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Tak po prawdzie to wspominając czasy młodości, miałem wyrażenie że jest to znacznie wyższy klif. A to coś pokroju Jeziorska czy zachodniego zbocza w Hanstholm. A poza tym... wczoraj spałem we Wrocławiu, dziś właśnie dojechałem do Wrocławia. A w międzyczasie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Dziś był we Wrocławiu bardzo fajny dzień. Wylatane było 8 kolejek przy wietrznych i bardzo zmiennych warunkach. Jak były noszenia, to były piękne i mocne, ale duszenia były jeszcze lepsze i mocniejsze. Taka winda w dół Podglądałem sobie i najlepszych i tych prawie najlepszych, analizując i zmieniając co nieco w modelu, co oczywiście przyniosło doskonały skutek. Ale już po zawodach ? Dziękuje organizatorom za fajną organizację! Dziękuje kolegom za fajne latanie! I gapiom również dziękuje za robienie atmosfery 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Jeszcze jedna niby rozmyta trzęsaczowa wspominka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Z tego związku będzie młody FS7 ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. GWFC Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zabawa z wiatrem dzisiaj po pracy. Po długim czasie wyciągnąłem Pitbull 2. 1 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi