cZyNo Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 To samo zbocze, a każdy zakręt może być inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 z filmu nie wyciągał bym jakoś istotnych wniosków (bo każdy kawałek był przy innych warunkach wiatrowych) oprócz tego że w każdym przypadku, aby nawrót był taki jak trzeba, powinny być zaimplementowane inne ustawienia do sterowania modelem i były - różnicowości, snapiflapy czy wychylenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 niestety...nie wysiedziałem. +10 do +13 stopni i miły wiaterek wyciągną mnie z wrocka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Dziś był pracowity dzień. Oprócz pracy były dwa zbocza, śnieg, słońce i dobra zabawa. Oraz fajne spotkanie z Jankiem I jestem bardzo całkiem zadowolony - z tego co uzyskałem Wyświetlane temperatury to temperatura w mojej kieszeni Bo na zboczu dziś kilka razy zmarzłem ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Przybyłem, wystartowałem i latałem bez czapki i rękawiczek bo było ciepło 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Czasami jak nie chce sie chodzić, to auto musi sie napracować Jedyny problem - długotrwałe czyszczenie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Problemem będzie jak już nikt nie będzie miał możliwości podjechania na górki po takiej demolce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Właśnie dla tego nie latam w taką pogodę. PS Sam wyjechałeś czy cię wyciągnęli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 16 minut temu, nelson napisał: Problemem będzie jak już nikt nie będzie miał możliwości podjechania na górki po takiej demolce. e nie...to na samej górze mi się zrobiło. Chciałem dziurę objechać - ale opony nie takie jak powinny być Nie udało sie z kolein wyjechać w lewo. Przynajmniej przetestowałem zjazd tyłem z górki, bo to mnie nurtowało od pewnego czasu 16 minut temu, Konrad_P napisał: Właśnie dla tego nie latam w taką pogodę. PS Sam wyjechałeś czy cię wyciągnęli. jasne że sam wiesz - zawsze można wejść na górkę na nóżkach. Ja miałem lenia. Na dół zbocza z zasady zawsze da sie dojechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 chwila dekoncentracji i można przekroczyć teoretycznie wirtualny sufit 120m. 90-100m na początek było by właściwą wysokością Śmieszna Maxa całkiem fajnie latała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Jak jest wiosna zimą to trzeba wyjść na spacerek Zdjęcia z rąsi, a model ląduje do rąsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Niemów że sam robiłeś te zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 zawsze sam robię na zboczu też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Dziś była zabawa na zboczu. Cieło, termicznie i z fajnym wiatrem. Najpierw termiki były krótkie, a potem coraz dłuższe. Oczywiście po termikach przychodziły dzikie turbulencje. Ale...było szybko i bardzo szybko. Dużo pozytywnej adrenaliny patrząc na pogode, to śmiem twierdzić że koledzy Jotkujący sie w Mirosławicach mieli fajne latanie i dużo niskich i solidnych bąbelków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Tak Jurku. Miałeś rację z tym lataniam dzisiaj na 5J. Swietne warunki. Szczególnie, że w poprzek prognozie. Miało wiac 4-5ms do 12.00 i potem słabnąć do 3ms. A wyszło 0-2ms od 11.00, potem 2ms bardzo słoneczne i ciepłe powietrze i na koniec 3-4ms chłód tak, że można było polatać na fali, na okolicznym lasku. Dzisiaj dobrze szło. Miałem starty z 30-43 m raz za razem i ssało mocno w górę i czasy dolatane. Atak na 25,5 m nie udał się. Niestety nie pochwalę się logami, bo mam problemy technicze z prezentacją środkowej części lotu na laptopie. Polataliśmy w 4 x Vertigo. Więc w konkurencyjnym i ciepłym powietrzu, było bardzo zabawnie. A najbardziej minie rozwaliło dzisiaj powyższe zdjęcie z wiatromierza na górce u Jurka, a w tym samym czasie zero na lotnisku w Mirocławicach. No ciekawe .... W wątku F5J może pojawi się coś więcej od lataczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 4 godziny temu, TommyTom napisał: A najbardziej minie rozwaliło dzisiaj powyższe zdjęcie z wiatromierza na górce u Jurka, a w tym samym czasie zero na lotnisku w Mirocławicach. No ciekawe .... No to nasze Rusko i Strzegom są taką ciekawostką Szczególnie nasz klif, jeśli pozbiera wiatr z właściwego kierunku z całej okolicy, to we Wrocławiu może być 1-2ms a tam 10-15ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Dziś znów odmiana. I na spokojnie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Ładna fotka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Dziś były zapisy na zawody do Danii. 40 miejsc rozeszło sie w kilkadziesiąt sekund... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Jurek pokasuj skrzynkę PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi