jarek996 Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 To w Odrze jeszcze woda plynie ? Szukam caly czas napedu do MINI HAWKA , ale troche sie boje zamawiac , bo nie wiem jak z dostawami . Bedzie na 99% z przekladnia chocby dlatego , ze jeszcze takiego czegos NIE mam ? P.S: tez biore pod uwage zakup ( napedu ) u tego calego "Rejzehanera" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Teraz, jarek996 napisał: To w Odrze jeszcze woda plynie ? rozumiem Twoje zdziwienie, też słyszałem, że był taki gostek co zamieniał wodę w wódę, ale to niestety był fake news Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 4 minuty temu, zipp napisał: rozumiem Twoje zdziwienie, też słyszałem, że był taki gostek co zamieniał wodę w wódę, ale to niestety był fake news Umowilem sie z naszymi kochanymi MODami , ze NIE bede "wdeptywal" w dyskusje o zamianach plynow i tym podobnych teoriach , wiec nie moge skomentowac ? Chodzi mi tym razem o sucha zime , a z tego co wiem , stany Odry ( Wisly zreszta tez ) sa chyba najnizsze od wielu lat ....... Chyba ze to ku.....wa tez FAKE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Taaa, cały ten temat to fake news Kupuj Jarek motor z przekładnią, poczujesz co to moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 9 minut temu, jarek996 napisał: To w Odrze jeszcze woda plynie ? Szukam caly czas napedu do MINI HAWKA , ale troche sie boje zamawiac , bo nie wiem jak z dostawami . Bedzie na 99% z przekladnia chocby dlatego , ze jeszcze takiego czegos NIE mam ? Opcji jest na prawdę sporo. Już Ci pisałem, ale wybór Reiseneuer -a to dość dobry wybór. Celuj w Tenshock 15xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 12 minut temu, Shock napisał: Kupuj Jarek motor z przekładnią, poczujesz co to moc Naq razie zeby poczuc moc , to musze walnac 50 ml sliwowicy od wujka Slowaka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Co do "przeglądów serwisowych" Phazora Race - cyt. " w przybliżeniu po każdej godzinie pracy lub na koniec sezonu lotów, wykonać kontrolę smarowania przekładni" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Ważne aby przed smarowaniem nie myć przekładni żadnym rozpuszczalnikiem czy benzyną. Stary smar usunąć mechanicznie np. szczoteczką i tkaniną nie pozostawiającą włókien. Następnie nałożyć niewielką ilość smaru. Przy lataniu zawodniczym, częste treningi i zawody, smarować co sezon. Przy rekreacji można śmiało co 3 lata. Po każdym sezonie można rozkręcić przekładnię i sprawdzić wzrokowo jej stan. Niektóre przekładnie (np. Maxon 4,4:1 stosowana w silnikach Hacker) rozkręca się w kierunku zgodnym z obrotami wału więc po smarowaniu przed skręceniem przekładni gwint zabezpieczyć klejem do gwintów (demontowalnym) bo inaczej może się rozkręcić w czasie pracy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 W sumie w tytule Phasor więc podepnę się;) Do naprawy? Czy do wyrzucenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Przekładnia na pewno do naprawy. Wieniec widać, że chyba jest jeszcze w miarę ale silnik to raczej szrot. Nie wiem czy da się wymienić ośkę. Wyślij zapytanie do producenta tylko zrób dokładniejsze zdjęcia. Przede wszystkim wymyj ten syf bo tak na dobrą sprawę niewiele widać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi