merlin71 Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Ładnie, ładnie...! Tylko wydaje mi się że troszkę zbyt "pancernie". Myślę że żeberka spokojnie mogły by być z balsy 2mm. Na poszycie według mnie wystarczyła by balsa 1,5. Tym bardziej że to elektryk, można by było zrobić go delikatniej bo silnik nie trzęsie... Ostatecznie robiłeś zwichrzenie czy nie? Tak z ciekawości pytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Po dłuższych konsultacjach z Jarkiem na priv ustaliliśmy ze skrzydełka będą bez zwichrzenia, co do konstrukcji to sugerowałem się planami ( caly czas się człowiek uczy czegoś nowego) będzie wiecej wiadomo przy nastepnych projektach Moze kiedyś bede chciał zamontować spaline to konstrukcja na to pozwoli. Na razie ceny np. Os max ów poszybowały mocno do góry, plus do tego reszta osprzetu ktorego brak na warsztacie i tak zostaniemy na razie przy ,,bateryjkach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Hej, jak tam idzie budowa? Mustang tez u mnie w kolejce się ustawił w sumie to już dawno ale się doczeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Tak idzie że skrzydełka czekają na dalsze klejenie. Kończę szyciutko z corsairem skupię sie trochę nad me 163 ( mam juz silnik do testów ) i wracamy do mustanga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Podziwiam, tyle projektów rozpoczętych fajnie. Działaj a ja czekam na postępy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 No wlasnie za dużo tych projektów, ale za to teraz będę miał wiecej czasu na sklejanie i powinienem szybko się ogarnąć ze wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Kibicuje, bo wszystko fajnie wyglada i chciałoby sie coś podpatrzeć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Hej, dzieje się coś z mustangiem ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Cześć, jeszcze nie, w tym tygodniu zająłem się Dromaderem lekki remoncik atrapy silnika, wymiana serw na ciut mocniejsze i zostało jeszcze wygiać nowe golenie podwozia itp. ( zrobię małą aktualizacje niebawem) Caly czas coś się dzieje ale wszystko po kolei, niedługo bede jechał w rodzinne strony i chciałem też zabrać ze sobą Dromadera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Spoko, to nie ponaglam powodzonka i czekam cierpliwie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roro Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 i jak sytuacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 21 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Czeka w kolejce ,Tempest się klei ale w końcu kiedyś trzeba ruszyć bo mogę dostaś od Jarka po uszach ( bardzo pomógł przy skrzydle jesli chodzi od rozrysowanie i nie tylko) A na razie brak postępów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 24 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Hejka jak mustang?? Ja po Casa 212 siadam również do kończenia mojego 1/7. Kadłub i skrzydło zbudowane , teraz walczę z doborem silnika, problemy te same co w Casa. Ale kupiłem już silnik Propedrive 50/60 270kv, do tego ESC 120amp, no i tera walka ze śmigłem oczywiście , nie chce tracić na wyglądzie i chciałem 4 blade smiglo. Mustang z dwiema łopatami??? Jak na złość producent zawsze podaje tylko rozmiary 2 łopat. I znowu gmyram po necie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Cześć teoretycznie ( ale to do śmigła 3 łopaty) zmniejszamy średnicę i skok śmigła, np. Jeśli silnik obsługuje śmiglo np. 14x6 2 łopatowe to zmniejszamy na 3 łopatowe 13x5. Co do 4 łopat to nie jestem pewnien, najlepiej to wrzucić wszystko na hamownie i przetestowac różne kombinacje. Co do mustanga to na razie brak czasu, wszystkie siły rzucone na hawker tempest a niebawem mala aktualizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Co do usunięcia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Pewnie relacja do usunięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 niee - relacja absolutnie nie do usunięcia. Napisałem post bez wczytywania się w temat (tylko w odniesieniu do śmigieł o skoku mniejszym od polowy średnicy) no i doszło do mnie, że jednak bez sensu - wiec mój post do usunięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 4 minuty temu, japim napisał: wiec mój post do usunięcia Zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Się wystraszyłem, bo chce podpatrzyć kolegę i jego relacje. Od stycznia siadam na mustanga wiec zbieram wiedzę i wszelkie info. Wiec siadaj kolego na swojego mustanga!! Pozdrawiam wszystkich !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Oki. Żebym to miał dużo wolnego czasu to bym budował dwa na raz Ale spokojnie przy p 51 będę już mądrzejszy o nastepny model a to chyba dobrze Bedziesz budował z kitu czy jakieś plany na oku od podstaw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi