maciejqm2 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Cześć, W ostatnim czasie zmodyfikowałam swojego F-14 Tomcat ze Starmaxa. Wymieniłem: - silniki z rotorami na dwa Minifan'y HET 2W20, każdy zestaw generuje do 55A, - akumulator na Gens 6750mAh 14.8V 50C 4S1P, Połapałem się, że potrzebuję jeszcze kontrolerów prędkości ESC. Producent Minifan'ów Wemotec rekomenduje użycie kontrolerów conajmniej 80A. Moje bazowe przyjmą prąd po 45A na sztukę (zdjęcie zestawu w załączniku). W necie znalazłem zestaw dual - Hobbywing: https://www.motionrc.com/products/freewing-80mm-edf-a-10-100a-duel-esc Co sądzicie, co polecacie? Nie chcę znowu wydawać fortuny, ale ma hulać. Pozdrawiam, Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Godzinę temu, maciejqm2 napisał: - silniki z rotorami na dwa Minifan'y HET 2W20, każdy zestaw generuje do 55A, Jak zmierzyłeś to osobiście to możesz szukać 70A ESC, polacam Ci ZTW. Ten dual sobie odpuść, to są zwykłe dwa tylko, że już zlutowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejqm2 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 A z jakiej strony kupujesz, podeślesz mi jakiś link? Do tego zestawu podłączony jest jeszcze jakiś sterownik, co to takiego, wiesz może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Szukaj ZTW Beatles, nawet na allegro są, ale akurat teraz brak 70A. jest 60A, a lepiej mieć mały zapas. Tu jest np https://rc.susco.pl/p/1/25440/regulator-obrotow-ztw-beatles-70a-sbec-5-5v-5a-akcesoria.html Ten mały układ wygląda na osobne zasilanie odbiornika. Możesz sobie kupić taki UBEC albo zasilać odbiornik normalnie z ESC (jak ma wbudowany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejqm2 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Dzięki za linka. Jak kupię sobie regulatory typu SBEC z linka, to czy będzie mi potrzebny ten mały posiadany układ zasilający odbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Tak, ten regulator ma wbudowany BEC, jest napisane BEC: 5A / 5,5V, 5A to całkiem sporo, powinno Ci wystarczyć dla odbiornika i na wszystkie serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi