semp Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 W dniach 17-18.07.2020 odbędzie się na lotnisku modelarskim w Bobrownikach Warbird 2020 Zapraszamy wszystkich modelarzy redukcyjnych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Czy Warbird 2020 odbędzie się ? Wszystko jest odwoływane ☹️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Raczej się odbędzie, nie mamy jak narazie żadnych zakazów z gminy i piknik jest powoli przygotowywany. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Raczej się odbędzie, nie mamy jak narazie żadnych zakazów z gminy i piknik jest powoli przygotowywany.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Ok. Dobra informacja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Impreza się odbędzie ,dajcie znać czy ktoś się wybiera. Ta informacja pozwoli nam zoptymalizować przygotowania. Rozumiem,że korona taż będzie miała znaczenie i propaganda rozsiewana w TVP i nie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Z dużym zainteresowaniem przeczytałem info o tym, że piknik się odbędzie, rozumiem, że jesteśmy w trakcie kampanii i w zależności z której strony barykady stoimy, to ta strona jest najwłaściwsza, ale bardzo proszę nie pisać a`propos epidemii takich bredni o propagandzie TVP (stacja, czy medium do wyboru). Bo to realna choroba, realna groźba i tak się składa, że z powodu tej "propagandy" umierają ludzie. Nic mnie tak nie irytuje jak widoczna od jakiegoś czasu zauważalna na ulicach, czy w sklepach pewna lekkomyślność, czy też wręcz nawet tendencja do pokazywania jaki to jestem kozak i wirusa się nie boję. Media mamy jakie mamy i to z każdej strony, więc przynajmniej my zachowujmy się odpowiedzialnie, skoro w mediach lansowane są różne celebryckie dziwadła opowiadające swoje "głębokie przemyślenia" a`propos wirusa i ewentualnych szczepionek. Od organizatorów oczekiwałbym odpowiedzialnego podejścia do tematu wspólnego bezpieczeństwa, a nie opowieści o propagandzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Nie neguje choroby i jej skutków, tylko przedstawianie że na Śląsku jest najgorzej.Czy takie same badania zrobiono w innych firmach, które zatrudniają wielu pracowników? Huty,fabryki AGD,itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Dyskusja o rodzaju testów, ich ilości, wystarczającej, czy nie, środkach ochrony, statystykach, podziale geograficznym itd. itp to jest dyskusja na odrębny wątek. Z punktu widzenia jakiejkolwiek imprezy oczekiwałbym skupienia się na stworzeniu warunków, zasad, procedur by zgodnie z obecną wiedzą zapewnić możliwość bezpiecznego uczestnictwa i podziwiania pięknych modeli. Możemy sobie popsioczyć, ale od tego żadna procedura nie zostanie stworzona, zastosowana i ewentualne ryzyko nie zostanie zmniejszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Proponuję uciąć temat już zanim zamieni się w kolejna gównoburzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Dokładnie Robertus. Jak ktoś ma problemy żeby zasięgnąć prawdziwej wiedzy z źródeł niezależnych to niech siedzi w domu. Do zobaczenia na zlocie. Ja już szykuję model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Sorry miałem się nie odzywać, ale nie wytrzymałem. Jesteś lekarzem, że masz taką wiedzę? Nie myl propagandy z wiedzą medyczną. Wiem, że żyjemy w kraju, gdzie wszyscy się znają na medycynie , ale zastanów się zanim będziesz pisał takie bzdury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Kończymy ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Panowie, koledzy. Myślę że przy zachowaniu odpowiedzialności i środków "bezpieczeństwa" przez każdego z uczestników ( wytyczne znamy wszyscy maseczki, odstępy, witanie się łokciem ? etc) uda się zorganizować bezpiecznie imprezę. Po prostu osoby które myślą i mówią "ja nie będę, ja nie chcę" zachowywać środków bezpieczeństwa niech zostaną po prostu w domach. Jaki mamy teraz "klimat" wiemy wszyscy. Dzisiaj rozmawiałem z doktorką z mega doświadczeniem i stwierdziła że to nie byle co. Ale nie można też w paranoję popadać. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Ja się wybieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Liczę że modele na Warbird już przygotowane.Jeden z nich ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 W drodze 500km do celu. Do zobaczenia na miejscu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 W dniu 2.07.2020 o 18:46, Krzysiek "Viper" napisał: Dzisiaj rozmawiałem z doktorką z mega doświadczeniem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 1 godzinę temu, micro napisał: Zdania są podzielone. Jak w każdej kwestii - choćby 5G. Jednak jest jeden pewnik, że wirus ten jest najgroźniejszy dla osób 60+ i osób z poważnymi schorzeniami. Podobnie jak grypa. Warto zadbać o osoby dla których przebieg choroby potencjalnie może być ciężki. Takie osoby są też wśród nas modelarzy. W domach także mamy osoby z grupy ryzyka. Tylko ze względu na powyższe sprawy warto po prostu "na wszelki wypadek" czy dla "świętego spokoju" zachować minimum bezpieczeństwa. Mój kolega modelarz z Japonii pisał do mnie na fb jeszcze w grudniu: "plese protect yourself, mask are important for everyone" Zawsze znajdzie się ktoś kto powie że 5G jest super bezpieczne i odwrotnie że jest niebezpieczne. Podobnie z tym wirusem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 A co te filmiki mają do pikniku ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi