jędrek Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Witam Równolegle z innymi modelami buduję modelik z napędem spalinowym. Oryginał modelu powstał w 1957 roku, miał rozpiętość około 1800mm. Ja buduję trochę mniejszy, rozpiętość 1500mm. Napęd silnik Os Max 46 FX. Wprowadziłem małe zmiany w konstrukcji, m.in. silnik ułożony bokiem, klapy i zmieniona konstrukcja statecznika poziomego. Tak mniej więcej wygląda ten model, fotka z netu. i moja konstrukcja w czasie budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Bardzo ładny klasyk, zazdroszczę ilości szpilek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Ładny model sie buduje, podoba mi się a przede wszystkim samo klejenie ladnie i czysto nie to co u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Skrzydełka dostały keson? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Bardzo ładny model , jak zwykle u Pana jakość wykonania idealna . Czysta ,klasczna , solidna modelarska robota. Chciałbym tak ładnie umieć budować modele. Szkoda ,że w "Modelarzu" nie są już publikowane plany Pana modeli , ponieważ zawsze bardzo lubiłem czytać opisy budowy oraz studiować plany?, zresztą fun fly "Joker"którego zbudowałem lata już ładnych parę lat i mam nadzieję ,że jeszcze długo polata ?Ale... mnie sie zebrało na wspomnienia i rozbijam Panu wątek;) Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Dzięki za dobre słowa?. Co do "Modelarza", zakończyłem już współpracę z nimi jakiś czas temu. Budujemy dalej Astro? napęd klap, jeszcze bez popychaczy i serwa mocowania serw lotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Witam, bardzo ładna robota. Jak zawsze jestem pełen uznania. Gratulacje. Miłej pracy przy modelu. Ten klasyk jest piękny. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Witam, dzięki. Lotki i klapy "dostały" już napędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Dłubiemy dalej uzupełnienie obrysu kadłuba pod skrzydłem silnik zamontowany będzie w położeniu bocznym i trzeba było wyciąć trochę kadłuba pod tłumik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Taki ładny był przód, a teraz dziurawy. Fe, nieładnie.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Powoli zaczyna wyglądać jak samolot?. silnik zamontowany i dziura już mniejsza ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 2 Września 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Trochę czasu upłynęło, model oklejony?. Parę rzeczy do zrobienia i oblot. 1 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Ślicznota Jak każdy Twój model zresztą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG66 Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Perfekcjonista w każdym calu , modele z Jego Ręki , IDEAŁ . super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Dzięki Koledzy. Model skończony, gotowy do lotu. Waga 2400g, teraz tylko dobra pogoda i oblot. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Bardzo ładny model.Ciekawe rozwiązanie z antenami, ja zawsze upycham je wewnątrz kadłuba.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Pikny, ale z elektrykiem byłby jeszcze ładniejszy. Nic by mu nie wystawało z boku.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Panie Andrzeju , jak to zawsze u Pana wszystko jest zrobione "zgodnie ze sztuką" i estetycznie. Gratuluję , szkoda ,że coraz mniej ludzi buduje klasyczne modele a modelarska sztuka odchodzi na emeryturę wraz z Waszym pokoleniem. Trudno takie czasy; ale żeby już nie marudzić za dużo , życze powodzenia przy oblocie i proszę o zdjęcia lub film ? Pozdrawiam: Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 W dniu 7.09.2020 o 18:50, kesto napisał: Pikny, ale z elektrykiem byłby jeszcze ładniejszy. Nic by mu nie wystawało z boku.? ale to jest raczej klasyk, więc w tym wypadku całkiem ładnie się prezentuje. Wystające cylindry najbardziej drażnią w makietach myśliwców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Witam Dzisiaj Astro Hog został oblatany?. Bardzo przyjemny model do latania, żadnych niespodzianek, nawet nie trzeba było trymować. Na razie dwa krótkie loty. Zastosowany silnik Os Max 46 FX jest nawet do niego za mocny, mam jeszcze Os Maxa 46 LA i zamontuję go. Powinno wystarczyć. Na razie krótkie filmy kręcone telefonem, później nakręcimy coś innego. Będą jeszcze fotki z lotów, ale to jak kolega mi podeśle. Astro Hog 1 lot.mp4 Astro Hog 1 lądowanie.mp4 Astro Hog 1 lądowanie.mp4 Astro Hog 1 lądowanie.mp4 Astro Hog 1 lądowanie.mp4 Astro Hog 1 lądowanie.mp4 Astro Hog 1 lądowanie.mp4 Astro Hog 2 lądowanie.mp4 Astro Hog 2 lądowanie.mp4 Astro Hog 2 lądowanie.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi