robertus Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 1 minutę temu, AKocjan napisał: wcześniej moje oczy załatwiłeś wstawiając ten film jako źródło informacji na temat lotnictwa Niby kiedy? Wkleiłem film w odpowiedzi do tego co Stema napisał. Zacytuję sam siebie dla jasności. W dniu 12.06.2020 o 19:05, robertus napisał: Dzięki Stefan, Przypomniałeś mi film "Kandahar" 1
jarek996 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 39 minut temu, robertus napisał: Przypomniałeś mi film "Kandahar" Jesli chodzi o "najlepszy" film lotniczy z Afganiastanu , to macie go tutaj : https://www.youtube.com/watch?v=7sUWC2jfjqI
Francka Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 24 minuty temu, jarek996 napisał: Jesli chodzi o "najlepszy" film lotniczy z Afganiastanu , to macie go tutaj : https://www.youtube.com/watch?v=7sUWC2jfjqI No to jest przykład , który był wałkowany na temat przeciągnięcia
AKocjan Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 @grzegor samo przesuniecie SC bylo jeszcze do ogarniecia. Niestety pojazd przebił się do mechanizmu sterującego kątem zaklinowania statecznika poziomego. Niszczac go. (Przez co statecznik luźno się poruszał a ster wysokości zaczął działać jak trymer.) Piloci próbując obniżyć nos (wychylajac ster wysokosci na dol ) powodowali uniesienie całego statecznika w górę . 1
stema Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 W dniu 19.06.2020 o 17:30, AKocjan napisał: ... Z tego co widziałem, "agenci" śmigający na super cubach (bush planes) rzeczywiście rozpędzają się na początku bez klap, dopiero na końcu rozbiegu je wysuwają. O najkrótszym starcie pisałem mając też na myśli start STOL, tam (szczególnie w zawodach) liczy się "każdy centymetr". Czytałem opis startu Żwirki i Wigury w konkursach. Tak właśnie startowali, a za wypuszczenie klap odpowiadał Wigura. Nie mogę jednak tego teraz znaleźć.
AKocjan Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 @stema mój Funcub: silnik:SURPASS C2814-910KV śmigło: 12x8 4 godziny temu, stema napisał: O najkrótszym starcie pisałem mając też na myśli start STOL, tam (szczególnie w zawodach) liczy się "każdy centymetr". Czytałem opis startu Żwirki i Wigury w konkursach. Tak właśnie startowali, a za wypuszczenie klap odpowiadał Wigura. Nie mogę jednak tego teraz znaleźć. to fakt na zawodach mogło się to przydać
Rekomendowane odpowiedzi