robertus Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 1 minutę temu, AKocjan napisał: wcześniej moje oczy załatwiłeś wstawiając ten film jako źródło informacji na temat lotnictwa Niby kiedy? Wkleiłem film w odpowiedzi do tego co Stema napisał. Zacytuję sam siebie dla jasności. W dniu 12.06.2020 o 19:05, robertus napisał: Dzięki Stefan, Przypomniałeś mi film "Kandahar" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 39 minut temu, robertus napisał: Przypomniałeś mi film "Kandahar" Jesli chodzi o "najlepszy" film lotniczy z Afganiastanu , to macie go tutaj : https://www.youtube.com/watch?v=7sUWC2jfjqI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 24 minuty temu, jarek996 napisał: Jesli chodzi o "najlepszy" film lotniczy z Afganiastanu , to macie go tutaj : https://www.youtube.com/watch?v=7sUWC2jfjqI No to jest przykład , który był wałkowany na temat przeciągnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 SC się przesunął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @grzegor samo przesuniecie SC bylo jeszcze do ogarniecia. Niestety pojazd przebił się do mechanizmu sterującego kątem zaklinowania statecznika poziomego. Niszczac go. (Przez co statecznik luźno się poruszał a ster wysokości zaczął działać jak trymer.) Piloci próbując obniżyć nos (wychylajac ster wysokosci na dol ) powodowali uniesienie całego statecznika w górę . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 W dniu 19.06.2020 o 17:30, AKocjan napisał: ... Z tego co widziałem, "agenci" śmigający na super cubach (bush planes) rzeczywiście rozpędzają się na początku bez klap, dopiero na końcu rozbiegu je wysuwają. O najkrótszym starcie pisałem mając też na myśli start STOL, tam (szczególnie w zawodach) liczy się "każdy centymetr". Czytałem opis startu Żwirki i Wigury w konkursach. Tak właśnie startowali, a za wypuszczenie klap odpowiadał Wigura. Nie mogę jednak tego teraz znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @stema mój Funcub: silnik:SURPASS C2814-910KV śmigło: 12x8 4 godziny temu, stema napisał: O najkrótszym starcie pisałem mając też na myśli start STOL, tam (szczególnie w zawodach) liczy się "każdy centymetr". Czytałem opis startu Żwirki i Wigury w konkursach. Tak właśnie startowali, a za wypuszczenie klap odpowiadał Wigura. Nie mogę jednak tego teraz znaleźć. to fakt na zawodach mogło się to przydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi