Konrad_P Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 31 minut temu, SAPER napisał: Czemu forum nie działa? ktoś wie ? Skoro piszesz to znaczy że działa.
samolocik Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Może chodzi o forum na aircombat.pl Ale tamto też działa :-)
SAPER Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2020 nie sprecyzowałem chodziło mi o forum aircombat.pl jak otwieram witrynę to takie coś mi wyskakuje
japim Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zrobili upgrade servera i sie stare forum wysypalo. Musze przepisać wszystkie short tags <? na <?PHP ale nie mam kiedy... Moze w weekend.
GregKoval Opublikowano 29 Września 2020 Opublikowano 29 Września 2020 Forum Aircombat znowu padło? Jest szansa na to, że kiedyś będzie działało sprawnie, czy powinniśmy o nim powoli zapominać?
japim Opublikowano 29 Września 2020 Opublikowano 29 Września 2020 Silnik forum aircombat jest bardzo stary (nie ruszany od momentu postawienia w 2006 roku). Po wielokrotnym upgrade serwera ze strony dostawcy hostingu silnik przestał dogadywać się z serwerem. Czego skutki widać było w braku możliwości pisania postów i pięknych krzaczków zamiast polskich czcionek. W ostatnich 2 miesiącach coś lub ktoś zeżarł cały transfer 12GB/miesiąc. Czyżby wszyscy chcieli nagle oglądać walki modeli??? Podejrzewam że to był atak botów - ale nie oglądałem logów. Ostatni taki atak był kilka lat temu, po którym poblokowałem całą masę adresów IP. Jedyne co teraz zostaje to zaorać wszystko - wyczyścić bazy SQL i postawić wszystko (forum i stronę) na nowo.
SAPER Opublikowano 3 Października 2020 Autor Opublikowano 3 Października 2020 Szkoda by było to wszystko stracić tam jest kawał historii ?
japim Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 Jakieś robaki i/lub boty internetowe upodobały sobie naszą stronę nawet w wersji read-only. Pomimo, że nie ma tam jakiś olbrzymich zasobów to miesięcznie robale zasysają cały prawie cały limit. W ostatnich dwóch miesiącach transfer miesięczny został zjedzony w 3 tygodnie. Mam już nowe pliki zarówno do forum jak i strony głównej. Będzie GLOBALNY RESET . Strona jak i forum ruszą w okolicach końca roku. Nowe środowisko pozwala na pełną integrację forum ze stroną - ale odpłatnie i nie wiem czy to ma sens. 99% użytkowników i tak nie korzystała z możliwości CMS na głównej stronie, gdzie pojawiały się zapowiedzi i oficjalne dokumenty. Zrobię tak, że na stronie główniej będzie tylko kilku super userów / adminów do zarządzania zawartością, a reszta produkować się będzie na forach.
GregKoval Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 A na jakim silniku będzie teraz? Buddypress zapewnia świetną integrację głównej z forum, ale to Wordpress więc trzeba się namęczyć z ustawieniami zabezpieczeń. Ale za to za darmo.
FockeWulf Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 A może by temat zmienić na Forum aircombat.pl? Wiele osób by w znalazło wtedy ten wątek i nie zastanawiało się co jest z forum. 1
japim Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Forum naprawione. Niestety nadal trwa jakies oblezenie rosyjskich botów. Tak więc pozostaje ręczna aktywacja użytkowników. Zapraszam.
Grzechu RC Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 SUPER!!!! Proszę wszystkich aktywnych kombaciarzy do szybkiej rejestracji. Mamy dużo spraw organizacyjnych do nadrobienia. Pozdrawiam Grzechu ESA NC2
Rekomendowane odpowiedzi