SAPER Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Czemu forum nie działa? ktoś wie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Ale co konkretnie nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 31 minut temu, SAPER napisał: Czemu forum nie działa? ktoś wie ? Skoro piszesz to znaczy że działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Może chodzi o forum na aircombat.pl Ale tamto też działa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAPER Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 nie sprecyzowałem chodziło mi o forum aircombat.pl jak otwieram witrynę to takie coś mi wyskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zrobili upgrade servera i sie stare forum wysypalo. Musze przepisać wszystkie short tags <? na <?PHP ale nie mam kiedy... Moze w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAPER Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAPER Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Nasze forum Aircombat już działa ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Raczej tylko się wyświetla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregKoval Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Forum Aircombat znowu padło? Jest szansa na to, że kiedyś będzie działało sprawnie, czy powinniśmy o nim powoli zapominać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Silnik forum aircombat jest bardzo stary (nie ruszany od momentu postawienia w 2006 roku). Po wielokrotnym upgrade serwera ze strony dostawcy hostingu silnik przestał dogadywać się z serwerem. Czego skutki widać było w braku możliwości pisania postów i pięknych krzaczków zamiast polskich czcionek. W ostatnich 2 miesiącach coś lub ktoś zeżarł cały transfer 12GB/miesiąc. Czyżby wszyscy chcieli nagle oglądać walki modeli??? Podejrzewam że to był atak botów - ale nie oglądałem logów. Ostatni taki atak był kilka lat temu, po którym poblokowałem całą masę adresów IP. Jedyne co teraz zostaje to zaorać wszystko - wyczyścić bazy SQL i postawić wszystko (forum i stronę) na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAPER Opublikowano 3 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Szkoda by było to wszystko stracić tam jest kawał historii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Jakieś robaki i/lub boty internetowe upodobały sobie naszą stronę nawet w wersji read-only. Pomimo, że nie ma tam jakiś olbrzymich zasobów to miesięcznie robale zasysają cały prawie cały limit. W ostatnich dwóch miesiącach transfer miesięczny został zjedzony w 3 tygodnie. Mam już nowe pliki zarówno do forum jak i strony głównej. Będzie GLOBALNY RESET . Strona jak i forum ruszą w okolicach końca roku. Nowe środowisko pozwala na pełną integrację forum ze stroną - ale odpłatnie i nie wiem czy to ma sens. 99% użytkowników i tak nie korzystała z możliwości CMS na głównej stronie, gdzie pojawiały się zapowiedzi i oficjalne dokumenty. Zrobię tak, że na stronie główniej będzie tylko kilku super userów / adminów do zarządzania zawartością, a reszta produkować się będzie na forach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregKoval Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 A na jakim silniku będzie teraz? Buddypress zapewnia świetną integrację głównej z forum, ale to Wordpress więc trzeba się namęczyć z ustawieniami zabezpieczeń. Ale za to za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 A może by temat zmienić na Forum aircombat.pl? Wiele osób by w znalazło wtedy ten wątek i nie zastanawiało się co jest z forum. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Strona na Joomla a forum PHPBB3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Forum naprawione. Niestety nadal trwa jakies oblezenie rosyjskich botów. Tak więc pozostaje ręczna aktywacja użytkowników. Zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu RC Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 SUPER!!!! Proszę wszystkich aktywnych kombaciarzy do szybkiej rejestracji. Mamy dużo spraw organizacyjnych do nadrobienia. Pozdrawiam Grzechu ESA NC2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi