latacz Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Luźne rada -kompromis - bierz model w zakresie 180 -200 cm rozpiętości. Mówimy o motoszybowcu na początek -do nauki. Mniejsze -są bardziej nerwowe i trudniejsze pilotażowo i zazwyczaj gorzej latają. Większe -mniej wytrzymałe przy za ostrych manewrach i łatwiej uszkodzić przy lądowaniu. Zwłaszcza lądowanie może być decydujące przy wyborze rozpiętości. Taką dość optymalną klasą wielkości (dużo do wyboru) jest rozpiętość 2m jako spokojniejszy -lub ewentualnie 180cm jako zwinniejszy w manewrach (często takie modele są robione już do troszkę bardziej agresywnego latania). jeśli lądujesz już prawie zawsze płasko -bez większego ryzyka "zrobienia cyrkla" to wtedy większa rozpiętość 220 -240cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 17 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Franciszek nigdzie nie mogę znalesc w Czechach takiego sklepu ,jesli masz namiary to podaj mi link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 U mnie jest https://pl.banggood.com/Volantex-759-3-Phoenix-2400-2400mm-Wingspan-EPO-RC-Glider-Airplane-PNP-p-1375577.html?rmmds=detail-left-hotproducts__1&cur_warehouse=CZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 17 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Przeglądałem tą stronę ale myslałem że to jest z Chin a to pewnie to zaznaczone CZ oznacza że to że jest w Czechach.Nie orientuję sie czy jest to kompletny zestaw ale chyba tak bo pisze ze nalezy dokupic tylko akumlator regulator i radio.No to chyba smiało moge zamawiac jesli przesyłka bedzie z Czech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Potrzebujesz tylko radia i akumulatora no i ładowarki. W zestawie masz silnik, śmigło, regulator i serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Jesli chciałbym kupic model ten dwumetrowy to z jakiego kraju jest wysyłany bo jest zaznaczone UK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 To jakieś podchwytliwe pytanie? United Kingdom of Great Britain? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 jest wysyłany z UK jak zaznaczysz, że chcesz otrzyać z UK. Zresztą rozpoznasz to po czasie dostawy, która będzie kilkudniowa a nie 2-3 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Zamówienie wysłane i opłacone ,teraz tylko czekac na przesyłkię z CZ -powinna nadejsc w ciągu tygodnia aby tylko nie była uszkodzona bo jak czytałem w komentarzach to często tak sie zdarzało ze była uszkodzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Dziś tj. 26/11/2020 otrzymałem przesyłkię w idealnym stanie,wszystko w komplecie.Mam zamiar nie naklejac folji tylko odpowiednio pomalowac tylko niewiem jakim lakierem do styropianu.Folja podobno słabo sie trzyma i lubi sie odklejac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Odtłuścić, przetrzeć lekko drobnym papierem, odpylić i można dowolnym sprayem malować. Akrylowym bądź uniwersalnym. To nie jest styropian tylko EPO. Ja malowałem Den Bravenem z Mrówki i trzyma już dwa lata i nie chce złazić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Sprawdź jakość montażu półki pod baterię aby przy pierwszym lądowaniu nie oderwała się razem z pakietem i przesunęła w kierunku silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Janusz, jakim płynem odtłuscic chyba nie rozpuszczalnikem a może czysta benzyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 alkoholem izopropylowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Benzyną ekstrakcyjną odtłuszczałem i nic sie nie działo. Zawsze trzeba jednak zrobić próbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 No i można szybko kupić i bez problemowo . Poskładać i oblot zanim śnieg spadnie .? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Ja ,odtłuszczam ostatnio płynem do mycia naczyń,Ludwikiem?,i jest ok.Teraz wszystkie te benzyki,czy nitro itp.tak są podrabiane,że aż strach tego używać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 @Francka w śniegu też polata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 W dobie pandemii odtłuszczamy tylko alkoholem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Niewiem jak ze środkiem ciężkości bo w instrukcji podano C G-77+/- 5mm a w komentarzach czytałem to prawidłowo powinien być C G/85MM-90MM.Podobno jeszcze serwa ,kierunku i wysokosci lepiej wymienic na serwa z metalowymi zębatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi