Senior Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 ...Teraz nie pozostaje nic innego, jak czekać aż na marinie zniknie lód. Czas przymierzyć się do nowego projektu.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Brawo. Gratulacje piekny. Teraz czekamy na filmik z wodowania na większej wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Oczywiście - - jak tylko model spłynie na dużą wodę będzie relacja. Idzie wiosna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 No Ryszard, jestem pod wielkim wrażeniem. Gratuluję. Model i wykonanie SUPER. Nie miałem pojęcia, że w moim rodzinnym mieście są tacy fachowcy. Jeszcze raz GRATULACJE !!! ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Andrzej - dziękuję za ciepłe słowa. W tej branży jestem w Koszalinie chyba ostatnim Mohikaninem. Jeżeli są inni to głęboko kryją się w zakamarkach swoich domowych pieleszy. Niestety w jamneńskiej marinie nie spotkałem jeszcze modelarza - szkutnika. Pozdrawiam i wracaj do Koszlina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Senior Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Dzisiaj, wykorzystując sprzyjające warunki pogodowe, zwodowałem model HYDROGRAF 8. Pierwszy rejs miał miejsce na przystani na jeziorze Jamno. Model bardzo dobrze pływa - nie ma przecieków do wnętrza kadłuba, urządzenia działają bardzo dobrze. Model wymaga jedynie drobnej korekty stateczności poprzecznej (należy zmienić lekko mocowanie akumulatora nepędowego). Zastanawiam się nad zmianą śruby z 3-łopatowej na 4-łopatową. Model pływał na nastawie "cała naprzód". Dziewiczy rejs trwał ponad godzinę. 5 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Pięknie wykonany model, swietnie się prezentuje na wodzie! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Dziekuję za dobre słowa - to miłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Po wodowaniu HYDROGRAFA wprowadziłem niezbędne poprawki (nowa śruba, zmiana reduktora obrotów i korekta balastu) -czekam na sprzyjąjącą pogodę i będzie kolejna próba na wodzie. Póki co, nad morzem szaleje wiatr ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Walenciak Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Ryszard, jak będzie pogoda to się na lotnisku spotykamy. Pływanie dopiero po lataniu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 OK - nie ma problemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Senior, mam nowe zdjęcia Hydrografa 7. Mam także zdjęcia Kontrolera 23 i 25. Jeżeli ktoś potrzebuje mogę wstawić. Chcę zrobić nowe lamp, ale w słońcu bo na tych co zrobiłem wyszły ciemne i nie widać kolorów. Jestem w Ustce do 22 sierpnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Kaziu - dziękuję za info. W moim modelu zmieniłem napęd: wymontowałem przekładanię i śrubę 4-łopatową. Jest teraz napęd bezpośredni ze śrubą 3-łopatową. Model pływa sprawniej i bardziej realistycznie manewruje na wodzie (szczególnie przy "cała naprzód"). Przed wichurami modelem pływałem przez prawie dwie godziny (dwie sesje po godzinie z małą przerwą). Akumulator żelowy zasilający bez zmian: 12V 5Ah. Po tym czasie napęcie spadło z 13,2 V do 12,1 V. Życzę miłego i udanego pobytu nad morzem. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi