Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...Teraz nie pozostaje nic innego, jak czekać aż na marinie zniknie lód.

Czas przymierzyć się do nowego projektu.?

Opublikowano

No Ryszard, jestem pod wielkim wrażeniem. Gratuluję. Model i wykonanie SUPER.

Nie miałem pojęcia, że w moim rodzinnym mieście są tacy fachowcy. Jeszcze raz GRATULACJE  !!!   ??

Opublikowano

Andrzej - dziękuję za ciepłe słowa. W tej branży jestem w Koszalinie chyba ostatnim Mohikaninem. Jeżeli są inni to głęboko kryją się w zakamarkach swoich domowych pieleszy. Niestety w jamneńskiej marinie nie spotkałem jeszcze modelarza - szkutnika. 

Pozdrawiam i wracaj do Koszlina. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po wodowaniu HYDROGRAFA wprowadziłem niezbędne poprawki (nowa śruba, zmiana reduktora obrotów i korekta balastu) -czekam na sprzyjąjącą pogodę i będzie kolejna próba na wodzie. Póki co, nad morzem szaleje wiatr ... 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Senior, mam nowe zdjęcia Hydrografa 7. Mam także zdjęcia Kontrolera 23 i 25. Jeżeli ktoś potrzebuje mogę wstawić. Chcę zrobić nowe lamp, ale w słońcu bo na tych co zrobiłem wyszły ciemne i nie widać kolorów. Jestem w Ustce do 22 sierpnia.

Opublikowano

Kaziu - dziękuję za info. W moim modelu zmieniłem napęd: wymontowałem przekładanię i śrubę 4-łopatową. Jest teraz napęd bezpośredni ze śrubą 3-łopatową. Model pływa sprawniej i bardziej realistycznie manewruje na wodzie (szczególnie przy "cała naprzód"). Przed wichurami modelem pływałem przez prawie dwie godziny (dwie sesje po godzinie z małą przerwą). Akumulator żelowy zasilający bez zmian: 12V 5Ah. Po tym czasie napęcie spadło z 13,2 V do 12,1 V.

Życzę miłego i udanego pobytu nad morzem.

Pozdrawiam serdecznie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.