Michal4x4 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Dobry wieczór, Znaki rej wyszły jako tako ale już nie będę ich zrywał; mam nadzieję, że po zmyciu płynu i lekkiej warstwie lak będzie w miarę ok. Dziś zrobiłem zastrzały i od jutra już finalny montaż. Cdn. Pzdr, M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Robisz takie cuda na zamówienie? Jakby był w trochę większej skali i inne tego typu pionierskie samoloty ( powiedzmy tak do 249 g RTF ? ) to byłby hit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Dobry wieczór, No, różne w moim warsztaciku procesy i działania miały miejsce, ale cudów kurczę nie zanotowałem dotąd:( ale kto wie... Ale pionierskie samoloty na pewno (o ile zdrowie pozwoli) będą!:) Na razie przymiarka pływaczków. Na planie z którego korzystam nie ma zaznaczonej długości zastrzałów więc trzeba to rozrysować. Myślę że na razie zrobię mocowanie (kąty natarcia etc) pływaków wg planów ale tak aby móc to wszystko potem rozebrać w zależności od wyników prób na wodzie. No i jeszcze muszę olinowanie i geometrię płatów doprowadzić do końca bo jeszcze nie wszystko gotowe. Cdn. Pzdr, M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Super, czekam na stateczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Dobry wieczór, Nie obyło się bez awarii - przy przymiarce sw okazało się że serwo padło; po rozbiórce serwa okazało się że przewód sygnału został oderwany ale (cudem - grzegorz mówił coś o cudach! ) udało się zlutować i poskładać trochę. Serwo chodzi. Ale z wywazaniem już nie zdążyłem dziś - pływaki są zamontowane wstępnie jak w planach, po ważeniu będę kombinował dalej. cdn. Pzdr, M Ps. Dzięki Patryk! Ani kropki czerwonego!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Gratulacje, samolot naprawdę mega ? kibicuje Ci od początku, świetnie i profesjonalnie, jest naprawdę zajebisty ?? Wyglada jak z fabryki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Pewnie jak ja dokończę swojego to w międzyczasie zrobisz jeszcze jeden model. I jak tu nie popaść w kompleksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Ale maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Może i zrobię ale mam czas, na kwarantannie jestem ale nie będzie tak zaawansowany i pięknie wykonany jak Twój ? jest świetny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Michal4x4 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Dzìęki wszystkim!:) Trochę stanąłem bo szans na oblot na razie żadnych ale przynajmniej już wszystkie serwa podłączyłem i wygląda że napędy działają ok; mam nadzieję, że już nie będzie więkdzych niespodzianek. Cdn. pzdr, M 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Suuuuper ? gratulacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Piękne RETRO.Czekam na film z lotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 W dniu 13.02.2021 o 20:36, Grzesiek napisał: Piękne RETRO.Czekam na film z lotów. Ja tez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Dobry wieczór, No wreszcie się udało! Ale trochę przygód było: najpierw chyba w kwietniu (koniecznie już chciałem latać - mimo, że model bez pływaków był mocno przeważony na tył) przy oblocie "z ręki" udało mi się go rozdrobnić na elementy podstawowe; potem już straciłem chęci do złożenia modelu ale w końcu "nadludzkim" wysiłkiem weny złożyłem go do kupy i w zeszłym tygodniu oblatałem nad łąką. Ciągle trochę był ciężki na ogon ale latał. Dziś w końcu udało mi się podjechać nad jeziorko z kamerzystą i samolocik poleciał..... nie obyło się bez wizyty w trzcinach ale po 3cim locie wrócił elegancko na pływaczkach. Jak dla mnie to była super przygoda zakończona pewnie ostatnią kąpielą tego lata. Warto było.....;) sorki, że to tyle trwało... Pozdr M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Bez filmu się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 5 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Jest filmik z dzisiejszego lotu: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Prezentuje się fajnie lata rownież.Ale jak by to był model na uwięzi,czy on nie skręca w prawo?Nie to zebym się czepiał,tak pytam z czystej ciekawosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 5 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Spoko, po prostu na łące jest rondo...;) Prawda jest taka, że pilot d..pa! Już w tym sezonie byłem na prawie wszystkich drzewach wokół łąki i teraz już staram się b uważać, a że zakręty w prawo ciągle mi słabo wychodzą to jest jak widać:( ale mam nadzieję, że będzie lepiej; już i tak od czasu kiedy "odkryłem" expo i ograniczenie wychyłu lotek jest znacznie lepiej niż było.... pzdr, m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Dobry tekst " na łące jest rondo" . Fajnie lata ten mały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi