RyżyKoń Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia Super wychodzi. Gratulacje. Pamiętaj bez filmiku z oblotu się nie liczy. M 1
RobDK Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Czy statecznik pionowy powinien być w jakiś sposób wzmocniony? I czy część ogonowa jest tylko przyklejona do kadłuba? Nie wydaje się bardzo sztywna.
mirolek Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Cytat czy część ogonowa jest tylko przyklejona do kadłuba? Nie jest potrzebne usztywnianie statecznika pionowego. Jest Ok, tak jak teraz zrobiłeś. Na stateczniku pionowym nie ma dużych sił i sztywność samej pianki wystarcza. ms 1
RobDK Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Jak zabezpieczyłeś baterię i regulator obrotów w tym modelu? Czy jest jakieś zdjęcie układu elektronicznego w podobnej konstrukcji?
RobDK Opublikowano Piątek o 20:03 Opublikowano Piątek o 20:03 Pierwszy lot mojego CA-12 Boomerang. Poleciał idealnie za pierwszym razem. Dzięki wszystkim tutaj za pomoc i opinie! Maiden flight of my CA-12 Boomerang. Flew perfectly first time. Thanks to everyone here for the help and feedback! maiden boomerang.mp4 2
mirolek Opublikowano Sobota o 08:10 Opublikowano Sobota o 08:10 Gratuluje oblotu - SUPER model lekko opadał nosem ... albo konieczny trym na SW i mocniejsze podparcie albo przesunięcie baterii o 3-4mm do tyłu. Model śmiga i to najważniejsze szukaj teraz kogoś kto będzie miał podobny model i zakładajcie tasiemki. ms 1
RobDK Opublikowano Sobota o 19:33 Opublikowano Sobota o 19:33 Starałem się być zbyt sprytny 🫣 IMG_5700.mov 1
RobRoy Opublikowano Sobota o 21:44 Opublikowano Sobota o 21:44 W dniu 30.04.2021 o 09:24, Atomizer napisał: Mam jeszcze takie pytanko odnośnie tego materiału EPP... czy powierzchnię można wykończyć, że będzie gładka ? To stary temat , ale ... zaglądają tu doświadczeni kombaciarze. Kombat ma przede wszystkim dobrze latać, apotem wyglądać ( tak mi się zdaje). Pytanie - czy gładka powierzchnia modelu polepsza własności lotnie modelu? budowanego w takiej skali . Czy ktoś już robił dwa takie same modele - jeden gładki , drugi prosto z pod druta ... i co z tego wyszło .Oto jest pytanie... Gdzieś w głowie kołata mi się zdanie jednego z kolegów , że te modele latają tak dobrze właśnie dlatego że są ... szorstkie.
Rekomendowane odpowiedzi