Skocz do zawartości

Commonealth CA-12 Australia

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy statecznik pionowy powinien być w jakiś sposób wzmocniony? I czy część ogonowa jest tylko przyklejona do kadłuba? Nie wydaje się bardzo sztywna.

IMG_5315.jpeg

Opublikowano
Cytat

czy część ogonowa jest tylko przyklejona do kadłuba?

Nie jest potrzebne usztywnianie statecznika pionowego.

Jest Ok, tak jak teraz zrobiłeś. Na stateczniku pionowym nie ma dużych sił i sztywność samej pianki wystarcza.

ms

• Dzięki 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zabezpieczyłeś baterię i regulator obrotów w tym modelu? Czy jest jakieś zdjęcie układu elektronicznego w podobnej konstrukcji?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pierwszy lot mojego CA-12 Boomerang. Poleciał idealnie za pierwszym razem. Dzięki wszystkim tutaj za pomoc i opinie! 

Maiden flight of my CA-12 Boomerang. Flew perfectly first time. Thanks to everyone here for the help and feedback!

• Lubię to 2
Opublikowano

Gratuluje oblotu - SUPER

model lekko opadał nosem ... albo konieczny trym na SW i mocniejsze podparcie albo przesunięcie baterii o 3-4mm do tyłu. 

Model śmiga i to najważniejsze :) szukaj teraz kogoś kto będzie miał podobny model i zakładajcie tasiemki. 

ms

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 30.04.2021 o 09:24, Atomizer napisał:

Mam jeszcze takie pytanko odnośnie tego materiału EPP... czy powierzchnię można wykończyć, że będzie gładka ?

To stary temat , ale ... zaglądają tu  doświadczeni kombaciarze. Kombat ma przede wszystkim dobrze latać, apotem wyglądać ( tak mi się zdaje). Pytanie - czy gładka powierzchnia modelu polepsza własności lotnie modelu?   budowanego w takiej skali . Czy ktoś już robił dwa takie same modele - jeden gładki , drugi prosto z pod druta ... i co z tego wyszło .Oto jest pytanie...

Gdzieś w głowie kołata mi się zdanie  jednego z kolegów , że te modele latają tak dobrze właśnie dlatego że są ... szorstkie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.