Irek M Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Jak będą kłopoty z mocą silnika to mogę pożyczyć ci swego OS 3,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 i to mi się podoba Fokker z góry dzięki. PS. Mam cichą nadzieję że ten mój motorek (2cm) wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Pięknie to skrzydło wyszło. Jak poleci i będzie fajnie latało to załatwisz mi uszycie u Swojej krawcowej :?: POWODZENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 I jak oblot się odbył :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Nie. Czekam na serwa z HC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Serwa już dotarły :?: Czekam na oblot bo nie wiem czy robić kopyto na owiewkę laminatową do tej motolotni :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 model gotowy w 99% zostało tylko wymienić mocowanie serwa wysokości na takie z ALU 3mm aktualnie cierpię brak czasu dla modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 I jak dalsze losy motolotni bo ciekawy projekcik ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Czeka na 1 rocznicę budowy , potem 5-tą, 7-mą i w 10-tą oblot :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Czeka na 1 rocznicę budowy , potem 5-tą, 7-mą i w 10-tą oblot niestety brak czasu na dokończenie .... ale mam nadzieję że poleci jako pierwszy mój model w przyszłym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 tez mamy taka nadzieje ze poleci ...... Tomek bez takich zartów prosze :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Ja trzymam kciuki i czekam na filmik z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Równiez trzymam kciuki za udany oblot .Jeśli ten ASP 2ccm okazałby się zbyt słaby a coś sprawiłoby że Fokker nie mógłbym akurat wtedy wypożyczyć OS 3,5 to z miłą chęcią pożyczę silniczek GMS .25(4ccm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.nesbyen Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 niestety brak czasu na dokończenie .... ale mam nadzieję że poleci jako pierwszy mój model w przyszłym sezonie. ... poczekam ;-) A w tzw. międzyczasie podrzucam trochę inspiracji. Nazywa się to to Robbe Skyflex 2000. Roobe Skyflex 2000 i oczywiście video jak to to lata: video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Roobe Skyflex 2000 znamy, znamy... ale to zwykłe rogallo nie posiadające mechanizacji płata jak w prawdziwej motolotni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Dawno nic to nie pisałem, ale dziś mam, co napisać a więc do rzeczy. Jako że święta, wolne itp. to było trochę czasu na dokończenie mocowania serwa, a które to skończyłem wczoraj. Dziś model zabrałem na warsztat w celu pierwszego rozruchu silnika i małych testów. Silnik pali "na rys", mechanika też działa jak należy. Model trochę popyrkał w warsztacie, skoro wszystko działa, robimy testy na zewnątrz czy silnik da radę pociągnąć i niestety na trawie nie ma szans model bez paliwa waży 1600g. czyli z paliwem ok. 1700g chyba znacznie za dużo jak na silnik 2cm3. drugi test polegał na tym czy model pojedzie po np. asfalcie. mam do dyspozycji 10m tarasu i tam był test. Jakie było moje zdziwienie, że ten silniczek, który na trawie nie dawał sobie rady to na płaskim bardzo szybko rozpędza model. Jak tylko pogoda pozwoli to może zrobię jakiś próby test startu, tylko muszę znaleźć odpowiednie miejsce. tu filmik z dzisiejszej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Super to wszystko działa , pas startowy masz dobry, gdyby brakło miejsca zawsze masz jeszcze troche wysokości żeby wyciągnąć Oczywiście nagraj start pewnie wszyscy chcieli by zobaczyć jak toto lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Wow ! Super sprzęcior. Oczywiście film z lotu lub chociaż zdjęcia jak najbardziej pożądane. Jak ja nie miał bym odpowiedzniego pasa startowego to użył bym papy, a dokładniej rozwiną rolkę papy i po krzyku, heh. Skoro z dachu startuje to czemu by "dachu" nie zawieźć na lotnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 No super, Panie To kiedy oblot :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Skoro z dachu startuje to czemu by "dachu" nie zawieźć na lotnisko nominacja do inwencji roku niby proste a nie wszyscy na to wpadną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.