f-150 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Kamil chyba już bredzisz,paralotnia z kółkiem skrętnym :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Kamil czy ten paralotniarz trzyma kółko miedzy nogami i tak skręca :rotfl: PS. Co do łoża od silnika to się naprostowało (siła razy gwałt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Pewnie chodzi o paraplan. Paraplan to skrzydło a'la paralotnia z wózkiem a'la motolotnia i faktycznie ma skrętne kółko z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Miałem na myśli to co napisał Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Paweł wiem wiem co co chodzi ..... liczyłem ze Kamil się wykaże :devil: dzis przyszła kolej na wstepną przymiarke serw i pakietu. skłon silnika (w góre.) waga tego na widać na foto 760g jak dojdzie półka na serwo, odbiornik 10g, serwo gazu 9g to mamy ok. 800g wagi wózka. Tak więc na skrydzło pozostaje 500g. Waga samych rurek na skrzydło 350g wygląga na to ze z wagą będzie na styk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Marcin ale zasuwasz z robotą, jednak L-4 się przydało :devil: może za tydzień jakiś oblocik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ale ładna (zazdrośnik).Czym planujesz okryć skrzydło i na jaki kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Marcin ale zasuwasz z robotą, jednak L-4 się przydało :devil: może za tydzień jakiś oblocik? Nie ma szans abym ją zrobił w tydzień chciaż pracy jest nie za dużo to aktualnie brak funduszy na kilka rzeczy. Do miesiąca powinna być gotowa. Ale ładna (zazdrośnik).Czym planujesz okryć skrzydło i na jaki kolor? skrzydło pokryje albo ortalionem albo taki specjalny materiał na latawce RIPSTOP http://www.allegro.pl/item535601462_ripstop_material_na_wlasnego_latawca_kite.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 przedstawiam efekt weekendowej parcy (jeszcze się nie skończył) instalacja paliwowa ramie do sterowania i przydało sie smigło z DA (wiem wiem jest za duże, ale to tylko przymiarka do trzy-łopatowego) ) całość musiałem poskładać w przedpokoju gdyż już nie chce się mieścić w mini modelarni :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 No ostatnie zdjęcie jest po prostu przepiękne. :mrgreen: Chyba zaopatrzę się także w plany. Codo śmigła to nie brzydko wygląda z trzyłopatowym.Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 No, no ładnie Meloow !! Widzę że się nie poddajesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Piękna robota :!: Marcin powiedz mi tylko czy będziesz robił "kieszenie" na rurki w materiałowym płacie czy po prostu przykleisz rurki do materiału :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 naturalnie że będą kiesznie gdyż płat jest tak skonstruowany ze będzie można go składać do transportu bez konieczności rozbierania wszyskiego ! Aby złożyć wystarczy wykręcić 4 srubki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie że by mi się nie podobało , full wypas, ale wózek mogłeś zrobić trochę szerszy i dłuższy . No i gdzie kosz na śmigło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 No i gdzie kosz na śmigło ? jaki kosz na śmigło :shock: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 http://allegro.pl/item534419254_paralotnia_r_c_rewelacja.html zobacz tutaj.....to nie to ale pokazany jest właśnie kosz na śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Wiem o co chodziło Tomkowi ale zdziwiło mnie to przy motolotni... na "moim" lotnisku jest 19 motolotni i żadna nie ma "kosza" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 w motolotniach chyba niestosuje się kosza. Takie kosze są w paralotniach bo tam nie ma podwozia tylko trzymamy wszystko na nogach i stosuje się go aby nie zahaczyć śmigłem o ziemie albo poprostu postawić http://www.amundsen.pl/news/rel_sla-02-1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 kosz jest po to aby się linki nie wkręciły w śmigło PS: to co pokazałeś to jest wózek z silnikiem a nie plecak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Tomku z co rozumiesz przez pojęcie szerszy ? Belka ma 20mm szerokości. Co do długości to i tak trochę dołozyłem 4cm w stosunku co do planów :wink: Treaz juz wiem dlaczego mało kto robi takie modele !!! Największy problem to zrobić sterowanie (mechanika + serwa) niezelażne z dwóch kierunkach na jednej współosi. Ja postaram się zastować mikser mechaniczy coś ala motylasty z jego strony ! Niestety innego rozwiązania jeszcze nie wymyśliem ale nadal kombinuje .... :idea:. Oryginalne sterowanie jakoś mi nie pasuje a zresztą ciężko wywniskować z palnów czy opisu jak to ma niby działać (niestety nie sprecham po niemiecku). ok koniec relacji biorę się za robie skrzydełka. Zastanawiam się jaką użyć linke stalową 1mm czy 0,45mm ale chyba lepsza będzie ta 0,45mm (taka do robiena biżuteri) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.