japim Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Pewnie mam pełną skrzynkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Jakieś pierdy drukujecie jak ktoś chce w skali 1/72 to sobie kupuje model do sklejania z plastiku. A wracając do tematu RATY 1/12 prace powoli zbliżają się do końca. Dziś pewnie będę miał regulator a pakiety w drodze do paczkomatu. Pilot ochotnik oblatywacz też się już znalazł, bo ja z obecną formą chyba za cienki jestem Malowanie będzie hiszpańskie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Czekamy z niecierpliwością na fotki gotowej i film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Mój modelik już sklejony, prawie 18 cm rozpiętości. Delikatne stateczniki (po sklejeniu epoxydem usztywniły się), skrzydła nieco miękkie, ale formę trzymają. Chropowatość powierzchni dość znaczna, jednak nie beznadziejna. Da się wyszpachlować i pomalować. Ogólnie modelik jest poglądowy i oddziaływuje na wyobraźnię. Aż chce się zbudować duży - latający... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 12 minut temu, mjs napisał: Ogólnie modelik jest poglądowy i oddziaływuje na wyobraźnię. Aż chce się zbudować duży - latający... Taki jest zamysł. Żeby wziąć model do reki i oczami wyobraźni polatać nim, rozmyślać nad rozwiązaniami konstrukcyjnymi, albo potraktować jako lotniczy odstresowywacz typu "figed-spinner". Kawasaki też się doczekał swojej miniaturki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Znalazłem film z oryginałem latającym! A, jest i model gigant: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Model widziałem, niestety nie na wlasne oczy, ale na tym filmie. Pięknie to lata i bardzo fajnie wygląda w powietrzu, mało innych myśliwców można z nim pomylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Poprawiony. i16_desk_split_v2.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 21 godzin temu, japim napisał: Poprawiony. i16_desk_split_v2.zip 683 kB · 4 pobrania I teraz jest super ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Ja mam czerwony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 @pacekArek - pokaż swoją Rate. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Coś tam zacząłem malować 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Wyglada super. Te linie od spodu wyglądają jak specjalnie zrobione. Już pracuję nad bardziej waloryzowaną wersją z liniami blach i śrub na górnej powierzchni i na masce. To kiedy oblot? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Wprowadziłem wszystkie poprawki i uwagi od Arka i zacząłem drukować swoją wersję. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Skrzydełko prawie gotowe. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Znalazłem chwilę (ok 2 godzin) zeby złożyć model od a do z. Nagrywałem też film ale nowa miejscówka nie wypadła najlepiej i czasami mało co widać - statyw dalem za nisko Trochę zielonego na górze, trochę szarego na dole i można lecieć. Chociaż w obecnym ubarwieniu pewnie nie byłoby żadnych problemów z rozpoznaniem orientacji. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kliment Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zastanawiałem się nad wydrukiem całego w żywicy....inspirujace rzeczy pokazujecie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Piękny model. Ja mój musiałem mocno uprościć. Chociaż to za dużo powiedziane - raczej zaprojektowany był w uproszczony sposób i oczywiście z przeznaczeniem pod druk cienkościenny (grubość ścianki 0.35mm). Pękaty kadłub powoduje, że model w skali 1:12 z silnikiem i 3 serwami MG waży 503g. Do tego dojdzie pakiet (150 - 200g) ESC (20g), śmigło (15g) i jakieś malowanie. Pewnie 740g do lotu. Już nie mogę się doczekać aż dojdzie do mnie zamówiony ePLA-LW od eSUN. Wtedy można zrobić model ok 500g -550g do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Wojtek takie piękne rzeczy tu pokazuje to trzeba dokończyć projekt. Szybkie maskowanie i 2 kolory położone. Khaki od góry i jasny szary od dołu. Wszystkie czerwone detale zamaskowane - myślę ze będą fajnie wyglądać w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kliment Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Mam pytanie. Wygładzasz jakoś te wydruki, szpachlujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi