latacz Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 15 godzin temu, Marek_Spy napisał: Nie zastanawia was po co to ? bo do tej pory zakazu nie było i nikt nie wysadzał niczego a teraz nagle wszystko chcą kontrolować ? pewnie szykują się jakieś zmiany które wielu tak wkurwią.... że władze boją się jak obywatel ma choćby szpilkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 7 minut temu, latacz napisał: ......pewnie szykują się...... Witek, ale to dyrektywy unijne?...do naszych mozna miec tylko takie pretensje , że łykają wszystko jak pelikany za moment będzie zakaz jedzenia bobu, grochu, fasoli i kapusty...a mleko tylko z soji i owsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 a czy ja pisałem, że to nasi ? w ogóle w całej tej uni "coraz weselej".... dyrektywy tak debilne, że w sumie aż genialne -tylko komu to służy ? kto na tym zarabia ? wszędzie podobne szaleństwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 mam nadzieję, że nie będę żałował zakupu jak ci co brali cukier tonami po prawie 7 zyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 22 minuty temu, latacz napisał: kto na tym zarabia ???/ przeczytaj temat "Nowe przepisy itd...." i to co na ten temat pisalismy kol. Zenon i ja.... szkolenia, szkolenia i jeszcze raz szkolenia, pisanie rozporządzeń, drukowanie bzdetnych ulotek - " jak oszczędzać paliwo " rozdawanych na stacja kierowcom to jest najlepszy sposób na wyrwanie kasy...Firna audytorska wzięła za audyt do wprowadzenia HAACAP 14 K...niby szkolenie Pamietasz "Misia" Bareji ??? jeżeli nie to przypominam https://www.youtube.com/watch?v=a7DDCjg4M6Y jaki % kosztów dostaja "konsultanci" I "szkoleniowcy " i nieprawda , że szkolenia , egzaminy on line sa bezpłatne...płacimy za nie wszyscy....bo jak mówią Amerykanie " nie ma darmowych lunchów " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Oni pewnie też oglądali misia ... Wiele jest takich absurdów i jak pisałem idiokracjaWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 30 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Nie macie Panowie wrażenia że te wszystkie bzdury wymyślane są tylko po to by tworzyć kolejne "licencje" , "zezwolenia" , "świadectwa kwalifikacji" ??? Niekoniecznie za darmo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 9 minut temu, Krzysiek "Viper" napisał: Nie macie Panowie wrażenia że te wszystkie bzdury wymyślane są tylko po to by tworzyć kolejne "licencje" , "zezwolenia" , "świadectwa kwalifikacji" ??? Niekoniecznie za darmo... aco ja napisałem.... pewnośc a nie wrażenie...to jest trzepanie gigantycznej kasy a w zasadzie rozkradanie 14 godzin temu, latacz napisał: kto na tym zarabia ???/ przeczytaj temat "Nowe przepisy itd...." i to co na ten temat pisalismy kol. Zenon i ja.... szkolenia, szkolenia i jeszcze raz szkolenia, pisanie rozporządzeń, drukowanie bzdetnych ulotek - " jak oszczędzać paliwo " rozdawanych na stacja kierowcom to jest najlepszy sposób na wyrwanie kasy...Firna audytorska wzięła za audyt do wprowadzenia HAACAP 14 K...niby szkolenie Pamietasz "Misia" Bareji ??? jeżeli nie to przypominam https://www.youtube.com/watch?v=a7DDCjg4M6Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Najprostszy materiał wybuchowy najczęściej wykorzystywany przez terrorystów. https://pl.wikipedia.org/wiki/ANFO Można go wykonać w każdym domu w ciągu dwóch tygodni w dowolnej ilości. Ostatni większy wybuch podobnego materiału był w Bejrucie. Problemem jest tylko odpowiedni materiał inicjujący. Paliwo nitro też może być wykorzystywane jako materiał wybuchowy tak samo jak mąka tortowa czy butla z gazem. Wszystko zależy od pomysłowości ludzi. A mnie uczono w szkole jak wykonać nitroglicerynę. Fajne te szkoły były kiedyś. A co do pewnych ograniczeń to jestem za. Po co "nierolnikowi" 10 ton azotanu amonu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Całkowicie się zgadzam w np w zakazie sprzedaży termometrów z rtęcią czy kampanii usuwania azbestu (eternit) ale wyłączanie ludziom telewizji czy zakazywanie stosowania paliw z 16% nitrometanu (dali by chociaż 25%) to to już lekka przesada. (przecież nie sprzedają tego dzieciom) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 48 minut temu, maxiiii napisał: Można go wykonać w każdym domu w ciągu dwóch tygodni w dowolnej ilości. można? 48 minut temu, maxiiii napisał: materiał wybuchowy tak samo jak mąka tortowa czy butla z gazem. pewnie, tak samo pył szlifowanej balsy 48 minut temu, maxiiii napisał: Problemem jest tylko odpowiedni materiał inicjujący. nie jest, składniki na Alledrogo są dostępne? edit: do przeczytania i zastanowienia się https://wei.org.pl/article/ekooszolomstwo-rzadzi/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Uwaga bo zaraz zamkną forum : ) A z żarówki starego typu można wykonać lampę rentgenowską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 4 minuty temu, d9Jacek napisał: pewnie, tak samo pył szlifowanej balsy To ty terrorysta jesteś? Raczej nie tyle balsy to ty w dom nie masz. O wybuchach mąki słyszałem o balsie nie. 5 minut temu, d9Jacek napisał: nie jest, składniki na Alledrogo są dostępne? Tyle, że nie każdy ma wiedzę jak tego użyć. W czasie produkcji można sobie łapę urwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 8 minut temu, maxiiii napisał: O wybuchach mąki słyszałem o balsie nie kazdy materiał organiczny w postaci pyłu jest potencjalnym materiałem wybuchowym...pożary młynów, stolarni sa znane.. wszystko odpowiednio rozdrobnione w odpowiednich warunkach spala się w sposób gwałtowny..... 8 minut temu, maxiiii napisał: W czasie produkcji można sobie łapę urwać. tym o czym myslę to nie, bo to też wymaga pewnej "inicjacji" o Bejrucie nie mówmy bo to baaaardzo sliski temat??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Teraz, d9Jacek napisał: tym o czym myslę to nie, bo to też wymaga pewnej "inicjacji" Zmień forum na pirotechniczne to zmienisz zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Panowie jedziecie po bandzie. Bardzo poproszę o porzucenie tego wybuchowego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Temat się wyczerpał. Będzie zakaz i tyle. Proponuję zamknąć temat zanim wejdzie nowelizacja https://www.money.pl/gospodarka/blokada-stron-internetowych-nowelizacja-ustawy-otwiera-te-furtke-6602526734244384a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Czy ktoś jeszcze coś chciałby dodać w sprawie zakazu sprzedaży nitro do paliw modelarskich czy mogę zamknąć temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 9 minut temu, Konrad_P napisał: czy mogę zamknąć temat zamykaj, póki co nie ma zakazu sprzedaży ....podtlenku azotu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Panowie temat uważam za wyczerpany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi