Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano Sobota o 12:40 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Sobota o 12:40 Tam o kaucji 17 stron a tu biała kielbaska sie robi.Surowa i po sparzeniu. 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RomanJ4 Opublikowano Sobota o 17:09 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Sobota o 17:09 Fajnie, że coraz więcej osób robi wędliny samodzielnie udowadniając, że nie święci garnki lepią. Przynajmniej wiedzą co jedzą, nie mówiąc o satysfakcji. Ja 6kg swojej białej (surowa) zrobiłem już tydzień temu, część "normalną", część z indyka (córka nie może wieprzowiny). Jako, że robi się zazwyczaj więcej niż na same święta, to po osuszeniu pakuję po 3-4 pętka próżniowo i zamrażam. Zaręczam, że nawet po rozmrożeniu za pół roku są świeże jakby wczoraj zostały zrobione... z indyka, "normalna", osuszanie po nabiciu, Polecam kolegom którzy jeszcze tego nie robili spróbować, to na prawdę nie takie trudne. Wesołego Zająca! 5
Grzesiek Opublikowano Sobota o 17:46 Opublikowano Sobota o 17:46 Ja też pakuje próżniowo i mroże.Wędzoną mam jeszcze z jesieni tamtego roku.
RomanJ4 Opublikowano Sobota o 17:52 Opublikowano Sobota o 17:52 Ostatnią paczkę białej w ubiegłorocznej wielkanocnej produkcji zjedliśmy 3 tygodnie temu. Smak jak świeżej... 1
Grzesiek Opublikowano Niedziela o 13:35 Opublikowano Niedziela o 13:35 I popakowane próżniowo, oraz z jesiennego wędzenia. Szynka,schab i kiełbasa.
Rekomendowane odpowiedzi