jędrek Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Witam Centropłat oklejony, wklejone gniazda serw lotek i klap, rozprowadzone przewody serw i jedna połówka płata się klei. sklejone formatki poszycia pasek tkaniny 80g/m2 szerokości ok. 4cm klejony na żywicę formatka posmarowana klejem poliuretanowym po ułożeniu formatek i rdzenia całość dociążona deską i takimi obciążnikami, dodatkowo część spływowa formatek ściśnięta do sklejenia dwoma listewkami 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 No ładnie, klasyka gatunku. A popsikałeś troszkę wodą styropian ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 W dniu 10.06.2021 o 13:25, Tom napisał: No ładnie, klasyka gatunku. A popsikałeś troszkę wodą styropian ? Strzelam, że to właśnie woda w kubeczku stoi obok kleju na ostatnim zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Tam jest coś czarnego, wiem - to jest ta pleśń wydłubana ze styropianu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Nie pryskałem wodą, ładnie puchnie i niema potrzeby. A w kubeczku była żywica rozrobiona?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Skrzydełko oklejone balsą z doklejonymi klockami końcówek. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano 16 Czerwca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Jedna wraca do Polski! https://dlapilota.pl/wiadomosci/plane4you/pzl-mielec-m26-iskierka-wraca-do-polski 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Dzięki imienniku, świetna wiadomość. Ciekawe gdzie będzie na stałe, przydałoby się zrobić trochę fotek szczegółów, pomiarów i można by zrobić dobre rysunki samolotu jako dokumentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Wilk Powietrzny już jest w Polsce. Dzisiaj ma powrócić do swojego gniazda aby przepoczwarzyć się na powrót w Iskierkę ?: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Przylot: https:// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 10 godzin temu, grzegor napisał: Przylot: https:// Dzięki za info. Trochę dalej z robotą 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zawieszenie lotek i klap zrobione, wszystko już na swoich miejscach?. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 27 minut temu, jędrek napisał: Zawieszenie lotek i klap zrobione, wszystko już na swoich miejscach? Wklejasz na żywicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 31 minut temu, robert.pilot napisał: Wklejasz na żywicę? Tak, wklejone na żywicę 6-minutową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Twoje prace bardzo mnie inspirują, jeszcze jedno pytanko. Kształty zawiasów masz na planach, czy sam wymyślasz?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Zawiasy lotek i klap na dostępnych planach to radosna twórczość autorów. Rysowałem na podstawie zdjęć samolotu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Mistrzostwo... Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Witam Powoli zaczynam kadłub, wszystko rozrysowane?. Wręga silnikowa i domek silnika już wycięte, resztę elementów sklejkowych kadłuba będzie wycinać świetlna laubzega. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Elementy kadłuba wysmażone to i trochę pokleiłem. W międzyczasie powalczyłem ze światełkami nawigacyjnymi. Zakupione na Aliex są za duże, więc zrobiłem foremkę na obudowę, ,środek z płytki uniwersalnej i diody 1W. Wcześniej klosze lamp pozycyjnych robiłem z kolorowych rękojeści wkrętaków, ale okazały się za blade. Zakupiłem żywicę do odlewania i barwniki transparentne i odlałem w foremce. lampka nawigacyjna w nowym wydaniu navi n.mp4 4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Jak pisałem wcześniej, Twoje prace inspirują mnie, w swoim Dromaderze też będę robił podwozie i wahacze coś na Twój wzór... ale teraz z lampkami to przesadziłeś... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi